Connect with us

رویداد های اخیر

ادامه رایزنی ترکیه و امریکا در مورد امنیت فرودگاه کابل

منتشر شده

در

امریکا اعلام کرده است که افزودن ترکیه به فهرست کشورهایی که از کودکان به عنوان سرباز استفاده می‌کنند، تاثیری روی احتمال گرفتن مسوولیت امنیت فرودگاه کابل از سوی انقره، نخواهد داشت.

 واشنگتن ترکیه را در فهرست کشورهایی که در استفاده از کودکان به عنوان سرباز در طول یک سال گذشته نقش داشته، قرار داده است. این نخستین بار است که یکی از متحدان ناتو در چنین فهرستی قرار می‌گیرد. این اقدام ممکن است روابط میان انقره و واشنگتن را پیچیده تر کند.

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا روز گذشته گفت که امریکا قصد ندارد مساله گرفتن مسوولیت فرودگاه کابل را با مساله سرباز گیری کودکان پیوند دهد.

از سو هم ترکیه می‌گوید، با امریکا، ناتو، سازمان ملل و دولت افغانستان از بهر تامین امنیت فرودگاه بین المللی حامد کرزی در حال رای زنی اند اما تا کنون تصمیم قاطع در این مورد اتخاذ نشده است.

باکان آکار وزیر دفاع ترکیه میگوید:” ما با ناتو، سازمان ملل و حکومت افغانستان روی بعضی تصامیم سیاسی به توافق رسیده ایم، از سوی دیگر برای بخش کمک های مالی و لوژیستیک با کشورهای منطقه صحبت های جریان دارد و اینجا با امریکا هم تماس های مان ادامه دارد. اما تا هنوز کدام تصمیم قاطع گرفته نشده است.”

امریکا هم کماکان گفته های ترکیه را تایید کرده است.

ند پرایس گفته است: “انقره و واشنگتن در مورد تامین امنیت فرودگاه حامد کرزی، پس از خروج کل نیروهای امریکایی از افغانستان در حال رای زنی اند.”

اما افغانستان از همکاری با متعهدان خارجی اش حرف می زند ولی بر تامین امنیت فرودگاه کابل و دیگر مسوولیت نظامی از سوی نیروهای افغان تاکید دارد.

پیشتر وزارت خارجه افغانستان گفته بود از حرف های رییس جمهور ترکیه در مورد تامین امنیت فرودگاه حامد کرزی تعبیر نادرست شده و این کشور تنها می خواهد نیروهای افغان را حمایت کند.

رجب طیب اردوغان گفته بود که ترکیه تنها کشور مناسب برای مدیریت وضع موجود در افغانستان پس از خروج نیروهای بین‌المللی است. او در یک نشست خبری پس از نشست سران ناتو گفت که برای حضور در افغانستان به کمک لوژستیکی، مالی و تجهیزاتی امریکا نیاز دارند.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117