Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌ها: نیروهای خیزش مردمی زیر تشکیلات پولیس و ارتش می‌روند

منتشر شده

در

نیروهای بسیج مردمی در چارچوپ وزارت امور داخله زیر نام پولیس محلی و در وزارت دفاع زیر نام ارتش منطقه‌ای شامل خواهند شد.

نهاد های امنیتی کشور می‌گویند که تا کنون هیچ تشکیل رسمی از نیروهای مردمی در چارچوپ نهاد های امنیتی ندارند و تا زمان رسمی نشدن این نیروها، به مردم حمایت تسلیحاتی از سوی دولت صورت نمی گیرد.

طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله میگوید: ” فعلا بر حسب نیازمندی و مطالعه جغرافیای جنگ ما سر برنامه احیای پولیس محلی کار میکنیم.”

نهادهای امنیتی می گویند که تا رسمی شدن نیروهای بسیج مردمی، هیچ گونه پشتیبانی تسلیحاتی از این نیروها صورت نمی گیرد.

اجمل عمر شینواری سخنگوی عمومی نهاد های امنیتی میگوید: “ما به نام خیزش مردمی فعلا کدام تشکیل رسمی دولتی نداریم بر نیروهای بسیج مردمی هم تا زمانیکه رسما با نهاد های امنیتی فعالیت نداشته باشند همکاری صورت نمی گیرد.”

برخی از نمایندگان مردم در مجلس با انتقاد از رییس جمهوری می‌گویند؛ نیروهای پولیس محلی را در زمان که نیاز بود لغو کرده و حالا آوردن مردم در یک ساختار رسمی در کنار نیروهای امنیتی کار دشوار است.

همزمان با این عطا محمد نور رییس شاخه انشعابی حزب جمعیت اسلامی که فرماندهی جنگ مردمی را جبهات شمال به عهده دارد به طالبان هشدار میدهد که اگر از جنگ دست نکشند منتظر هیچ نوع حمایت دولت نمی مانند و با مردم در برابر جنگجویان این گروه ایستاد می شوند.

آقای نور میگوید: ” ما به مردم سلاح داده ایم و در کنار مردم باقی مانده ایم و از خاک خود دفاع کرده بودیم و حالام می کنیم.”

 

ارتش می‌گوید، برای جلوگیری از خودکامگی ها و اینکه نیروهای مردمی به نهاد های امنیتی پاسخگو باشند نیاز است در ساختار وزارت داخله و دفاع ملی تنظیم شوند برنامه ای که یک مدت زمانگیر است.

رویداد های اخیر

هشدار خلیل‌زاد: تنش‌ها میان پاکستان و افغانستان پس از حملات هوایی تازه احتمالاً تشدید خواهد شد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان، هشدار داده است که حملات هوایی اخیر پاکستان در افغانستان و خشونت‌های اخیر در داخل پاکستان، بخشی از یک بحران گسترده‌تر است و گفته است که هیچ نشانه‌ای از تغییر وضعیت در آینده نزدیک نمی‌بیند.

خلیل‌زاد روز پنج‌شنبه در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس، حملات هوایی پاکستان را که به کشته‌شدن غیرنظامیان افغان انجامیده و افزایش استفاده از زور علیه غیرنظامیان در پاکستان را « تراژیدی‌های مرتبط» توصیف کرد و تلویحاً گفت که هر دو رویداد از سوی حاکمیت پاکستان بر مردم دو کشور تحمیل شده‌اند.

خلیل‌زاد گفت: «متأسفانه، هیچ نشانه‌ای از تغییر نمی‌بینم.» او افزود که شاخص‌های کنونی نشان می‌دهد استفاده از زور علیه پاکستانی‌ها در روزهای آینده «احتمالاً بدتر خواهد شد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که پاکستان صبح پنج‌شنبه موج تازه‌ای از حملات هوایی را در داخل افغانستان انجام داد و گفت که در این حملات ۱۰ محل مورد استفاده برای پرتاب و نگهداری طیاره‌های بی‌سرنشین را هدف قرار داده است.

عطاالله تارر، وزیر اطلاعات پاکستان، گفت که این حملات در واکنش به پرتاب طیاره‌های بی‌سرنشین از خاک افغانستان یک روز پیش انجام شده و آن‌ها را «عمدی، دقیق، سنجیده و متناسب» توصیف کرد.

مقام‌های افغان گفتند که در این حملات چهار غیرنظامی کشته شده‌اند. گزارش‌ها حاکی است که کندهار، خوست و پکتیا از جمله ولایت‌هایی بودند که هدف این حملات قرار گرفتند. مقام‌های امارت اسلامی افغانستان اتهام پاکستان درباره پرتاب پهپادها را رد کرده و حملات را محکوم کرده‌اند.

این حملات پس از حملات هوایی پاکستان در اوایل هفته جاری در کنر و پکتیکا انجام شد. پاکستان گفت که در آن عملیات ۲۸ جنگجو کشته شده‌اند، اما سازمان ملل متحد تأیید کرد که سه غیرنظامی افغان، شامل یک مرد، یک زن و یک دختر، شهید و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند.

این حملات هوایی تازه در حالی انجام می‌شود که روابط میان کابل و اسلام‌آباد به‌گونه چشمگیری تیره شده است. پاکستان افغانستان را متهم کرده است که به گروه‌های مسلح، از جمله تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، اجازه می‌دهد از خاک این کشور فعالیت کرده و حملاتی را در داخل پاکستان انجام دهند.

مقام‌های افغان این اتهامات را رد کرده و می‌گویند که ناامنی و فعالیت گروه‌های مسلح در داخل پاکستان، یک مسئله داخلی این کشور است.

خلیل‌زاد پیش از این نیز خواستار تغییر راهبرد پاکستان در قبال مشکلات امنیتی داخلی این کشور و افغانستان شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت امور خارجه افغانستان شارژدافیر سفارت پاکستان را احضار کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد و در پیوند به نقض حریم هوایی افغانستان و حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان بر شماری از ولایت‌های کشور، اعتراض شدید و قاطع خود را ابراز و یادداشت اعتراضی را به وی سپرد.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، شب گذشته، رژیم نظامی پاکستان بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست افغانستان حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان شهید و زخمی شده‌اند.

امارت اسلامی افغانستان این حملات را به‌شدت محکوم کرده و آن را نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان و در تضاد با اصول اسلامی، بین‌المللی، بشری و حسن همجواری دانسته است.

امارت اسلامی همچنین ادعاهای بی‌اساس مبنی بر استفاده از خاک افغانستان به‌عنوان منبع رویدادهای امنیتی اخیر پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است توجیه اقدامات نظامی بر اساس چنین ادعاهایی، تلاش برای تحریف واقعیت‌ها، گمراه کردن افکار عمومی و پنهان کردن ناکامی‌های داخلی است.

امارت اسلامی افزوده است که رژیم نظامی پاکستان تلاش می‌کند برای فرار از اجرای تعهدات خود در برابر کشورهای منطقه، خود را سرگرم اقداماتی نشان دهد که باعث تشدید بیشتر وضعیت و افزایش تنش‌ها می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک موزیم حفظ آثار جهادی در کندهار افتتاح شد

مجموعه این موزیم شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

Published

on

یک موزیم با هدف حفظ و نگهداری آثار جهادی که تاکنون بیش از ۱۰۰ اثر برای نمایش در آن جمع‌آوری شده است، به‌گونه رسمی در ولایت کندهار افتتاح شد.

مفتی محمد طاهر احمد، رئیس عمومی حفظ آثار جهادی در وزارت اطلاعات و فرهنگ، در مراسم افتتاح این موزیم حضور داشت. قاری احمدالله سعید خوستی، رئیس ثبت آثار و اسناد جهادی، نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

مفتی انعام‌الله سمنگانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندهار، و شماری از مسئولان ادارات دولتی نیز در مراسم افتتاح حضور داشتند.

مسئول حفظ آثار جهادی در کندهار می‌گوید که مجموعه این موزه شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

در این مجموعه، سلاح‌هایی نیز وجود دارد که مقام‌ها می‌گویند از نیروهای بریتانیایی، شوروی و امریکایی به دست آمده‌اند. همچنین وسایل شخصی و دیگر اشیای مرتبط با افرادی که در جریان درگیری‌های دو دهه گذشته افغانستان کشته شده‌اند، در این موزیم نگهداری می‌شوند.

مقام‌ها گفته‌اند تلاش‌ها برای جمع‌آوری آثار بیشتر ادامه خواهد یافت تا مجموعه این موزیم گسترش پیدا کند.

به گفته مسئولان، این موزیم اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!