Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: طالبان با گروه‌های هراس‌افگن رابطه عمیق دارند

منتشر شده

در

اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان امروز چهارشنبه (۳۰سرطان) حین بازدید از قول اردوی عملیات‌های خاص کماندو گفته است که طالبان با گروه‌های هراس‌افگن چون القاعده، لشکر طیبه و جیش محمد رابطه عمیق دارند و می‌خواهند افغانستان به پناه‌گاه هراس‌افگنان مبدل شود.

وی تاکید کرده است که دولت و ملت افغانستان هیچ‌گاه این اجازه را نخواهد داد که افغانستان باردیگر پناه‌گاه هراس‌افگنان شود.

آقای غنی دراین باره گفت:” طالبان با القاعده، جیش محمد و لشکر طیبه رابطه عمیق دارد و می‌خواهند که افغانستان به پناهگاه هراس‌افگنان مبدل گردد، اما دولت و ملت افغانستان هیچ گاه این اجازه را به آنان نمی‌دهد.”

آقای غنی به نیروهای کماندو اطمینان داده‌است که هرگونه حمایتی که آنان در مبارزه طالبان و دیگر گروه‌ها نیاز داشته باشند، فراهم می‌شود.

وی دراین باره به آنان گفت:”منشای اراده ما حفاظت از افغانستان، آزادی، برابری و دستآوردهای بیست سال گذشته است، اما نیت دشمن سیاه است و شما به دشمن ثابت کنید که آرمانش را به گور ببرد.”

آقای غنی همچنان گفته‌است که اکنون آب و موقعیت استراتیژیک از خود ما شده است، :”به همین دلیل دشمنان در توطئه اند و می‌خواهند با جنگ از ما انتقام بگیرند”.

رییس‌جمهور باردیگر تأکید کرده‌است که از نیروهای امنیتی استفادۀ نادرست نخواهد شد و به این کار اجازه نخواهد داد.

آقای غنی گفت:” شما بهترین هستید و برتری خود را در دفاع از کشور ثابت کرده اید.”

آقای غنی در بخش دیگر از سخنانش در این قول‌اردو، گفته‌است که حکومت افغانستان اراده برقرای صلح را دارد: «دشمن باید این را بداند که هیچگاه تسلیم نخواهیم شد. . شما این توانایی را دارید که به جهان و هر قوت دیگر، ظرفیت خویش را ثابت سازید.”

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!