Connect with us

رویداد های اخیر

افزایش بی‌جا شدگان داخلی در اثر درگیری‌ها در افغانستان

منتشر شده

در

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان میگوید که در سال روان خورشیدی بیش از ۵۰۰۰۰ خانواده در پی  نبردها میان نیروهای امنیتی و طالبان در سراسر کشور بیجا شده اند.

این وزارت میگوید که برای بیشتر این بیجا شدگان کمک رسانی صورت گرفته است.

محمد رضا باهر، معاون سخنگوی وزارت مهاجرین وعودت کننده گان، در این باره گفت:” در مجموع حدود ۵۱۰۰۰ خانواده در سال ۱۴۰۰ از محلات شان به دلیل خشونت‌های گروه طالبان بی جا شده و به ساحات حکومت آمده اند خدمت رسانی‌های ما همزمان جریان دارد و ما توانسته ایم برای هفتاد و دو هزار خانواده که بیشتر از چهار صد هزار نفر می شود کمک رسانی کنیم و در دو هفته اخیر بی جا شده ها به حدود چهار ده هزار خانواده می رسد.”

وزارت مهاجرین هشدار می دهد که ادامه خشونت‌ها سبب افزایش بیجا شده‌گان در کشور میشود  که باعث  فاجعه  بزرگ انسانی در افغانستان خواهد شد.

این وزارت افزوده که نا امنی‌ها روند کمک رسانی را با چالش مواجه کرده است.

در همین حال، در پی درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی و طالبان در ولسوالی مالستان و بخش‌ها دیگر ولایت غزنی بیشتر از ۵۰۰۰ خانواده که بیشتر شان زنان و کودکان استند بیجا شده اند.

این خانواده‌ها که یک تعداد شان در غرب  کابل جابجا شده میگویند که با مشکلات جدی روبرو استند.

صفر جعفری، بیجا شده ولسوالی مالستان غزنی میگوید در باره وضعیت بیجاشدگان ابراز نگرانی میکند.

جعفری در این باره گفت:” حمله که بر ولسوالی ما شد و در تصرف طالبان رفت برادر و برادر زاده من شهید شدند و این مردمی که آمده اند مردم غریب هستند و هیچ چیزی برای ادامه زنده گی شان ندارند.”

زینب، بیجا شده ولسوالی مالستان غزنی، در این باره گفت:” ما خانه‌های خود را به خاطر جنگ ترک کردیم و پدرم در جنگ کشته شد ما به کدام گناه کشته می شویم و حکومت چرا امنیت ما را نمی‌گیرد.”

این بیجا شده گان از ادامه کشتار غیرنظامیان انتقاد می‌کنند و می‌گویند که حکومت در تامین امنیت مردم بی پروا است.

نوروز رحیمی، بیجا شده ولسوالی مالستان غزنی، در این باره گفت:”ما دو شهید از خانواده خود داریم هم طالب می کشد و هم حکومت ما چی کنیم ما چی گناه داریم که با این سرنوشت دچار شده ایم.”

قاسم احمدی، بیجا شده این ولسوالی گفت:” چرا باید ما آواره و کشته شویم و خواست ما از حکومت این است تا امنیت ما را بگیرد.”

رویداد های اخیر

یوناما جان باختن ۲۸ غیرنظامی و جراحت ۴۹ تن دیگر را در حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان تأیید کرد

Published

on

هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان جان باختن ۲۸ غیرنظامی و جراحت ۴۹ تن دیگر را در حملات هوایی اخیر رژیم نظامی پاکستان در ولایات پکتیا، پکتیکا و کنر تایید کرده است.

این نهاد در اعلامیه‌ای گفته است که زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات اند.

به گفته یوناما، در حمله هوایی بر ولسوالی چمکنی پکتیا، ۲۲ غیرنظامی جان باخته و ۴۷ تن دیگر زخمی شده اند. در حمله بر ولسوالی گیان ولایت پکتیکا، شش غیرنظامی جان باخته و در ولسوالی مروره کنر دو کودک زخمی شده اند.

یوناما در این اعلامیه بر حفاظت از افراد ملکی و احترام به قوانین بین‌المللی تأکید کرده است.

این در حالیست که بربنیاد آمارهای امارت اسلامی، ۳۶ غیرنظامی در حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان شهید و ۱۶۳ تن دیگر زخمی شده اند.

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

اعتراض شدید کابل به حملات هوایی پاکستان؛ شارژدافیر اسلام‌آباد احضار شد

وزارت خارجه حملات اخیر را نقض آشکار اصول بین‌المللی، قوانین بشردوستانه و حاکمیت ملی افغانستان دانسته و به شدیدترین الفاظ محکوم کرده است.

Published

on

وزارت امور خارجه اعلام کرد که شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را در پی حملات هوایی به ولایت‌های کنر، پکتیا و پکتیکا احضار و اعتراض شدید افغانستان را نسبت به نقض حریم هوایی و بمباران مناطق مسکونی به وی ابلاغ کرده است.

این وزارت، حملات اخیر را نقض آشکار اصول بین‌المللی، قوانین بشردوستانه و حاکمیت ملی افغانستان دانسته و به شدیدترین الفاظ محکوم کرده است.

در اعلامیه همچنین آمده است که پاکستان طی سال‌های گذشته با طرح اتهامات بی‌اساس علیه افغانستان تلاش کرده ناکامی‌های امنیتی و سیاسی خود را پنهان کند؛ رویکردی که به گفته وزارت امور خارجه، به روابط همسایگی، اعتماد متقابل و ثبات منطقه آسیب می‌زند.

Continue Reading

International Sports

کانادا با گول دیرهنگام اوستاکیو برای نخستین‌بار به یک‌هشتم نهایی جام جهانی صعود کرد

کانادا اکنون در مرحله یک‌هشتم نهایی، روز چهارم جولای در شهر هیوستن امریکا، به مصاف برنده دیدار مراکش و ندرلند خواهد رفت؛ مسابقه‌ای که برنده آن به مرحله یک‌چهارم نهایی صعود می‌کند.

Published

on

تیم ملی فوتبال کانادا با پیروزی ۱ بر صفر دربرابر افریقای جنوبی، برای نخستین‌بار در تاریخ این کشور به مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی فیفا صعود کرد.

در این دیدار که یک‌شنبه در لاس انجلس برگزار شد، استیفن اوستاکیو در آخرین لحظات وقت‌های تلف‌شده با ضربه‌ای از پشت محوطه جریمه تنها گول بازی را به ثمر رساند و پیروزی تاریخی کانادا را رقم زد. این گول همچنین به حضور درخشان افریقای جنوبی در جام جهانی پایان داد.

الفونسو دیویس، کپیتان کانادا، که به دلیل مصدومیت از بازی‌های قبلی دور مانده بود، در دقیقه ۷۵ به‌عنوان بازیکن تعویضی وارد میدان شد. حضور او جان تازه‌ای به خط حمله کانادا بخشید و فشار این تیم در دقایق پایانی سرانجام با گول اوستاکیو به نتیجه رسید.

افریقای جنوبی در بیشتر دقایق مسابقه دفاعی منظم و مستحکم داشت و چند موقعیت خطرناک نیز خلق کرد، اما نتوانست از سد خط دفاعی کانادا عبور کند. با وجود این شکست.

کانادا اکنون در مرحله یک‌هشتم نهایی، روز چهارم جولای در شهر هیوستن امریکا، به مصاف برنده دیدار مراکش و ندرلند خواهد رفت؛ مسابقه‌ای که برنده آن به مرحله یک‌چهارم نهایی صعود می‌کند.

این صعود، نقطه عطفی در تاریخ فوتبال کانادا محسوب می‌شود. تیمی که سال‌ها در جام جهانی موفق به کسب حتی یک پیروزی نشده بود و در شش دیدار متوالی خود در ادوار گذشته شکست خورده بود، اکنون با حضور در جمع ۱۶ تیم برتر جهان به یکی از شگفتی‌های جام جهانی ۲۰۲۶ تبدیل شده است.

پس از پایان بازی، هواداران کانادا در ورزشگاه لاس ‌انجلس و شهرهای مختلف این کشور به جشن پرداختند.

در سوی دیگر، افریقای جنوبی با وجود حذف از رقابت‌ها، نمایشی قابل‌توجه از خود به جا گذاشت و بار دیگر روند رو به رشد فوتبال افریقا را در سطح جهان به نمایش گذاشت.

مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام جهانی دوشنبه شب با دو دیدار دیگر ادامه می‌یابد؛ برازیل از ساعت ۹ شب به وقت افغانستان دربرابر جاپان قرار می‌گیرد و آلمان نیز از ساعت ۱۲:۳۰ نیمه شب به مصاف پاراگوای می‌رود. برندگان این دو مسابقه به مرحله یک‌هشتم نهایی راه خواهند یافت.

دیدار ندرلند و مراکش نیز ساعت ۵:۳۰ صبح به وقت کابل برگزار می‌شود و تیم پیروز، حریف کانادا در مرحله بعد خواهد بود.

علاقه‌مندان فوتبال می‌توانند هر سه مسابقه را به‌صورت مستقیم و اختصاصی از شبکه رادیو تلویزیون آریانا دنبال کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117