Connect with us

رویداد های اخیر

نشست چند جانبه در باره صلح افغانستان در دوحه برگزار شد

منتشر شده

در

به نقل از خبرگزاری رویترز نشست چند جانبه در مورد روند صلح افغانستان به روز سه‌شنبه (۱۹ اسد) در پایتخت شهر دوحه، پایتخت قطر برگزار شد و شرکت کننده‌گان خواهان حل و فصل سیاسی برای دستیابی به صلح پایدار در افغانستان شدند.

در این نشست شرکت کنند‌ه‌گانی از چین، ایالات متحده، بریتانیا، پاکستان، ازبکستان، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا حضور داشتند.

در گزارش رویترز آمده است که نماینده‌گان همه طرف‌ها توافق کردند که راه حل سیاسی از طریق مذاکره تنها راه برون رفت افغانستان از بحران کنونی است و باید به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان همزمان با تلاش ها برای دریافت راه حل سیاسی، احترام گذاشته شود.

این نشست همچنین خواستار توافق بر سر موضوعات اساسی به موقع توسط همه طرف‌ها برای ارتقای مشترک صلح و ثبات در افغانستان و در نهایت دستیابی به آتش بس دایمی و همه جانبه و تشکیل یک دولت فراگیر در این کشور شد.

یو شیایونگ، نماینده ویژه وزارت خارجه چین در امور افغانستان در مصاحبه اختصاصی با تلویزیون مرکزی چین (CCTV) گفته است که دولت چین به نقش سازنده خود در این زمینه ادامه می دهد و مذاکرات را از طریق کانال‌های مختلف برای دریافت راه حل مسالمت‌آمیز برای چالش‌های این کشور، تسهیل می‌کند.

یو شیایونگ گفت: “ما همچنین به طور فعال با افغانستان کار می کنیم تا در مورد بازسازی مسالمت آمیز افغانستان در آینده فکر کنیم و چین آماده است تا در این زمینه مشارکت داشته باشد. به نظر من، چالش ها در حال حاضر ( در افغانستان) ادامه دارند. چین تلاش های بی وقفه را با جامعه بین المللی، کشورهای همسایه و کشورهای منطقه انجام خواهد داد.”

این درحالی است که چین، امریکا، روسیه و پاکستان به روز چهارشنبه در دوحه ملاقات می‌کنند تا در مورد نگرانی‌های مشترک در مورد افغانستان، تبادل نظر کنند.

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!