Connect with us

رویداد های اخیر

اسماعیل خان و چند مقام حکومت در هرات اسیر طالبان شدند

منتشر شده

در

طالبان مسلح پس از تصرف بخش های زیادی از هرات و قول اردوی ۲۰۷ ظفر، محمد اسماعیل خان، فرمانده بسیج مردمی علیه طالبان در این ولایت را به اسارت گرفتند.

طالبان هم تایید کردند که محمد اسماعیل خان، عبدالرحمان رحمان معین ارشد امنیتی وزارت داخله، خیال نبی احمدزی فرمانده قول اردوی ظفر، عبدالصبور قانع والی هرات، حسیب صدیقی رییس امنیت ملی هرات با شماری از نیروهای افغان تسلیم طالبان شدند.

گفته میشود که طالبان همچنان پس از تصرف هرات سه هزار زندانی را از زندان اصلی این ولایت آزاد کرده اند.

مردم هرات نیز می‌گویند؛ طالبان به گونه کامل در این شهر تسلط پیدا کرده اند.

این نوار که در شبکه ها اجتماعی نشر شده نشان میدهد که اسماعیل خان در خانه اش و در حالیکه پر از تفگنداران طالب است حضور دارد.

این در حالی است که در یک شبانه روز گذشته در کنار هرات بخش هایی عمده از مراکز ولایت مانند قلعه نو مرکز بادغیس، فیروز کوه مرکز غور، پل علم مرکز لوگر، قلات مرکز زابل و  ترینکوت مرکز ارزگان به دست طالبان افتاده است.

والی ارزگان پیش از آنکه ترینکوت از سوی طالبان تصرف شود گفته بود که گفتگو جریان دارد تا زیر ساخت های شهر ویران نشود.

محمد عمر شیرزاد والی ارزگان گفته است:  “ما همین حالا با طالبان سرگرم گفتگو هستیم. آنچه که موسفیدان تقاضا کرده‌ اند این است که به دارایی‌های عامه صدمه نرسد، غیرنظامیان از بین نروند و مردم صدمه نبینند.”

در شمال افغانستان چشم ها به صف آرایی مارشال دوستم در شهر مزار دوخته شده است وی به هدف سرکوب طالبان به شمال رفته است و می‌گوید، کماکان پیشروی هم داشته اند لااقل حملات این گروه به شهر مزار را عقب زده اند.

از سوی دیگر جنگجویان طالب تا کنون اداره ۱۸ ولایت کشور را به دست گرفته اند، و سه ولایت اخیر را بدون هیچ درگیری تصرف کرده اند.

اما امرالله معاون نخست رییس جمهوری، گفته است که تحت هیچ شرایطی و در برای هیچ امتیازی، حاضر به معامله با طالبان نیست.

آقای صاالح در برگه فیسبوکش نوشته است: “به خداوند قسم یاد می‌کنم – به راه پر شکوه رهبرم، قسم یاد می‌کنم که میراث‌اش را لکه دار نمی‌سازم. او گفته بود اگر به اندازه‌ی کلاهش زمین باقی مانده باشد، مقاومت می‌کند. نیاز نیست برنامه‌هایم را علنی بیان کنم.”

اینگونه آقای امرالله صالح روشن نساخت که چی برنامه در برابر این حملات و اهداف طالبان دارد.

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برلین نماینده امارت اسلامی را به عنوان سرپرست سفارت افغانستان نمی‌پذیرد

Published

on

حکومت آلمان اعلام کرده است که نماینده امارت اسلامی را به عنوان سفیر یا شارژدافیر سفارت افغانستان در برلین به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این، تلویزیون «ای‌آر‌دی» آلمان گزارش داده بود که  فردی به نام نبراس‌الحق عزیز که وابسته به امارت اسلامی است،  سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را برعهده گرفته است.

به گزارش دویچه ویله، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: «به وزارت خارجه هیچ گونه تغییر پرسونل [در سفارت افغانستان] اطلاع داده نشده است.»

او افزود که حکومت آلمان با امارت اسلامی افغانستان ارتباط می‌گیرد و اطلاع می‌دهد که «وضعیت حقوقی [سفارت] به شکل کنونی‌اش باقی خواهد ماند.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنان توضیح داد که متصدی جدید در یک سفارت تنها زمانی به عنوان سفیر به رسمیت شناخته می‌شود که کشورش از قبل او را به کشور میزبان معرفی کند و کشور میزبان به او اعتبارنامه بدهد. او تاکید کرد که در مورد سفارت افغانستان چنین کاری صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در عین زمان تصریح کرد که برلین علاقه‌مندی زیادی به این دارد که خدمات منظم قونسلی افغانستان در آلمان وجود داشته باشد. به گفته او، با این کار «بازگشت افراد مکلف به ترک آلمان» ممکن می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!