Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا: تاکنون تهدید متوجه کابل نیست

منتشر شده

در

وزارت دفاع ایالات متحده امریکا یا پنتاگون میگوید که با وجود تصرف سریع شهرها توسط گروه طالبان تاکنون تهدید متوجه کابل نیست.

این وزارت افزوده که طالبان تلاش میکند تا کابل را منزوی کند.

 جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا در این باره گفته” کابل تاکنون در یک محیط تهدید کننده نیست. اگر شما اعمال طالبان را نظارت کنید، میبینید که آنها تلاش میکند تا کابل را منزوی کند.”

این در حالی است که طالبان در این اواخر حملات خود را به شهرها سرعت بخشیده و چندین شهر را بشمول شهرهای هرات وکندهار تصرف کرده است.

روز گذشته یک مقام امریکایی به رویترز گفته که طالبان شاید در چند روز آینده به سوی کابل حرکت کند.

امریکا گفته که در باره پیشرفت سریع طالبان نگران است.

کربی در این باره گفته” ما شاهد استیم. ما عمیقا در باره سرعت  آنها و نبود مقاومت در برابر آنها نگران استیم.”

امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری،  روز گذشته گفته که در یک نشست امنیتی به رهبری رییس جمهورغنی فیصله شد تا در برابر گروه طالبان مقاومت صورت گیرد.

با این همه، درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی و طالبان باعث افزایش آوارگی در سراسر کشور شده است.

سازمان ملل گفته که از آغاز سال روان میلادی تاکنون ۴۰۰ هزار افغان مجبور به ترک خانه‌های شان شده که از میان ۲۵۰ هزار آن پس از ماه می بیجا شده اند.

رویداد های اخیر

مصدقوف: بی‌ثباتی در مرزهای افغانستان امنیت منطقه را تهدید می‌کند

Published

on

طلعت بیک مصدقوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، می‌گوید بی‌ثباتی در برخی مناطق افغانستان، به‌ویژه مناطق نزدیک به کشورهای عضو این سازمان، برای امنیت آسیای مرکزی خطر ایجاد می‌کند.

مصدقوف در مصاحبه با خبرگزاری «ریانووستی» گفت که این سازمان تحولات افغانستان را از نزدیک دنبال می‌کند و وضعیت این کشور برای امنیت منطقه مهم است.

او گفت: «بی‌ثباتی در برخی مناطق افغانستان، از جمله مناطق هم‌مرز با حوزه مسئولیت سازمان پیمان امنیت جمعی، خطرهای آشکاری برای امنیت آسیای مرکزی ایجاد می‌کند.»

مصدقوف افغانستان را یک همسایه مهم خواند و گفت که سازمان پیمان امنیت جمعی خواهان توسعه افغانستان به‌عنوان کشوری صلح‌آمیز و آباد است.

او افزود که روابط سیاسی و اقتصادی کابل با بیشتر کشورهای عضو این سازمان در حال گسترش است؛ اما با توجه به وضعیت کنونی، تقویت کنترول مرز با افغانستان ضروری است.

سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی گفت که این سازمان در حال اجرای یک برنامه مشترک برای تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان است.

او همچنین گفت که در سفر اخیرش به تاجیکستان، از چند پوسته سرحدی بازدید کرده و درباره وضعیت مرز تاجیکستان و افغانستان با قوماندان نیروهای مرزی این کشور گفتگو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر افغانستان در اسلام‌آباد: به دنبال رویارویی با پاکستان نیستیم

Published

on

سردار احمد شکیب، سفیر افغانستان در پاکستان، می‌گوید که افغانستان در پی رویارویی با پاکستان نیست و تلاش می‌کند روابط خود با این کشور را بر پایه گفتگو، احترام متقابل و همکاری گسترش دهد.

شکیب روز دوشنبه در مراسمی در اسلام‌آباد به مناسبت پنجمین سالگرد بازگشت امارت اسلامی به قدرت گفت که روابط افغانستان با کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان، باید بر اساس احترام متقابل، عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر و منافع مشترک استوار باشد.

او گفت: «ما باور داریم که فضای اعتماد از طریق فشار یا زور ایجاد نمی‌شود؛ بلکه تنها از راه درک متقابل، گفتگوی مستمر و همکاری صادقانه ایجاد می‌شود.»

شکیب افزود که افغانستان اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور علیه امنیت و ثبات کشورهای دیگر استفاده شود و ابراز امیدواری کرد که نگرانی‌های امنیتی افغانستان نیز درک شود.

او گفت که تأمین امنیت پایدار در منطقه نیازمند اعتماد متقابل، همکاری عملی، هماهنگی و احترام به نگرانی‌های مشروع یکدیگر است.

سفیر افغانستان همچنین به اهمیت جغرافیایی افغانستان اشاره کرد و گفت که افغانستان صلح‌آمیز و باثبات می‌تواند به اتصال منطقه‌ای، تجارت، ترانزیت، سرمایه‌گذاری و همکاری در بخش انرژی کمک کند.

در همین حال، مولانا فضل‌الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، نیز بر حمایت متقابل میان دو کشور تأکید کرد.

فضل‌الرحمن در این مراسم گفت که اطمینان دارد پاکستان از افغانستان حمایت خواهد کرد و افغانستان نیز از پاکستان حمایت خواهد کرد.

او گفت که افغانستان و پاکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی‌شان می‌توانند نقش یک پل را در منطقه ایفا کنند و از دو کشور خواست اهمیت جیوپولیتیکی منطقه را درک کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حضور مقام‌های هند و یک کشور اروپایی در مراسم ۲۴ اسد در سفارت افغانستان در دهلی

Published

on

سفارت افغانستان در دهلی نو روز دوشنبه مراسمی را به مناسبت پنجمین سالگرد بازگشت امارت اسلامی به قدرت برگزار کرد. در این مراسم، شماری از دیپلومات‌های خارجی، از جمله نمایندگان هند، کشور میزبان، و کشور اروپایی صربستان شرکت کردند.

نمایندگانی از فلسطین، روسیه، چین، اریتره، ازبکستان، قزاقستان، نیجر، قطر و عمان نیز در این مراسم حضور داشتند.

نور احمد نور، شارژدافیر سفارت افغانستان در هند، در این مراسم بر گسترش روابط میان کابل و دهلی نو تأکید کرد و گفت که تقویت اعتماد سیاسی، همکاری اقتصادی و ادامه تعامل میان دو کشور می‌تواند به نفع هر دو طرف باشد و به ثبات، اتصال و رفاه منطقه‌ای کمک کند.

او گفت افغانستان خواهان تعمیق روابط اقتصادی با هند است و سیاست خارجی این کشور بر «تعامل متوازن و عدم مداخله» استوار است.

نور افزود که تماس‌های دیپلوماتیک میان دو کشور در سال‌های اخیر افزایش یافته و سفارت‌ها و قونسلگری‌ها فعالیت بیشتری داشته‌اند. به گفته او، هیأت‌های بلندپایه دو طرف نیز در سال‌های اخیر از پایتخت‌های یکدیگر دیدار کرده‌اند و در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و بشردوستانه، همکاری‌های سازنده شکل گرفته است.

شارژدافیر سفارت افغانستان با اشاره به روابط تاریخی دو کشور گفت که افغانستان و هند از گذشته روابط فرهنگی، تجارتی و سیاسی داشته‌اند و این پیشینه مشترک می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر در آینده باشد.

او همچنین از هند خواست در مجامع بین‌المللی از «حقوق مشروع و بین‌المللی افغانستان» حمایت کند و گفت که توجه بیشتر و اقدامات عملی در این زمینه مورد انتظار کابل است.

نور ثبات افغانستان را برای سراسر منطقه مهم دانست و گفت که ثبات این کشور می‌تواند فرصت‌هایی را برای رشد اقتصادی، تجارت، انرژی، ترانزیت و امنیت منطقه‌ای فراهم کند.

آنند پراکاش، مسئول بخش پاکستان، افغانستان و ایران در وزارت امور خارجه هند، نیز در این مراسم حضور داشت.

هند تاکنون حکومت امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است، اما روابط و تماس‌های دیپلوماتیک میان دو طرف در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!