Connect with us

رویداد های اخیر

سفر هییت طالبان برای مشوره به ولایت کندهار 

منتشر شده

در

Last Updated on: اسد ۲۸, ۱۴۰۰

هییت ۹ نفره طالبان به رهبری ملاعبدالغنی برادر برای مشوره‌های بیشتر در مورد نظام آینده شب گذشته (سه‌شنبه ۲۶اسد) دریک پرواز ویژه از کشور قطر به ولایت کندهار آمدند. 

پس از آمدن به ولایت کندهار دریک کنفراس خبری خیرالله خیرخواه عضوی ارشد طالبان گفت از این که می‌بیند هیچ دشمنی در کشور نیست احساس خرسندی می‌کند.

وی همچنان از تمامی مردم خواست تا هر کس که در هر بخش ظرفیت دارد آنرا در آبادانی کشور شان وقف کند. 

در مورد ساختار و نوعیت نظام آینده کشور خیرخواه گفت که دلیل آمدن این هییت به کندهار نیز به همین منظور بوده است و به زودی مشوره‌ها روی آن آغاز می‌شود و نتیجه آن با مردم شریک خواهد شد.

وی همچنان گفته است که:” اکنون شرایط با گذشته تغیر کرده است و شما می‌بینید که همه ما و شما اکنون با هم یکجا هستیم و این که کی در گذشته چی کرده بود اکنون برای کسی مشکل نیست.”

در مورد حقوق بشر، به خصوص حقوق زنان در قسمت کار و آزادی بیان گفته است که:” امیدوار است در روشنایی ارزش‌های اسلامی و عنعنات افغانی به پیش بروند و تا مورد رضایت جامعه جهانی نیز باشد.”

عضوی دیگری طالبان عبدالسلام حنفی می‌گوید که در حال حاضر نیروهای شان در حال استحکام امنیت شهروندان است تا کسی به نام و لباس طالبان نتوانند امنیت را اخلال کنند و شهروندان را اذیت کنند.

وی گفته است که:” تحکیم امنیت برای ما اولویت دارد تا همه احساس امنیت بکند و همه با هم زنده‌گی مشترک داشته باشند. مسله جنگ و دشمنی دیگر ختم است و هیچ کس توهین و تحقیر نخواهد شد. هر کس حق دارد در وطن خود خدمت بکند و در هر بخش که تخصص دارد ما از آن استقبال می‌کنیم و دلیل آمدن هییت بخاطر مشوره با دیگر بزرگان است تا بتوانیم بعضی ترتیب‌های که لازم است ترتیب و بعدأ با شما شریک خواهیم کرد.” 

در مورد نقش و نگرانی جوانان حنفی گفت که :” یکی از تصامیم امارت اسلامی این است که دیگر هیچ جوان ما در راه قاچاق به اروپا از بین نروند همه در وطن خود باشند و به وطن خود خدمت کنند و ما هیچ تفکیک در بین جوانان قایل نیستم و همه مشترکأ با هم کار میکنیم و ما به جوانان نیاز داریم و نباید احساس خطر کنند و ما اعلام کردیم که دیگر هرچیز که گذشته دیگر گذشته است، از امروز امارت به همه عفوه اعلان کرده است و امارت اسلامی در پی انتقام‌گیری نیست.” 

در مورد کسانی که گفته می‌شود هنوز با طالبان کنار نیامده اند و یا در دشمنی با طالبان هستند و یا رهبرانی که از کشور بیرون هستند و آیا طالبان خواهند توانست آنها را قانع ساخته تا دوباره به کشور برگردند حنفی در پاسخ گفت:” از طرف ما عفوه عمومی اعلان شده است و هیچ کس بیرون از افغانستان نروند و کسانی که هم رفته اند دوباره برگردند، خانه‌های شان محفوظ است، آبرو و حیثیت شان محفوظ است. ما نه به مال، خانه و موتر کسی ضرورت داریم و نه هم ما برای انتقام هستیم.”

وی همچنان از مردم خواست تا از کشور فرار نکنند و در کشور خود بمانند و برای کشور خود خدمت کنند. 

در مورد اظهارات اخیر آقای امرالله صالح، حنفی گفت:” قانون اساسی یک چیزی بود که غربی‌ها آنرا ترجمه کرده بودند و کسانی که با زور آمده بودند امروز همه شان رفته اند و قانون اساسی را نیز با خود برده اند و خواهش ما از همه افغان‌ها این است که دیگر افغانستان جای جنگ نیست، دیگر جنگ ختم است و هیچ کس نباید اعلام جنگ کند و نه هم کسی برای جنگ آماده است و همه افغانستان تحت کنترول نیروهای امارت اسلامی است و ما می‌خواهیم که همه افغان‌ها برادرانه با هم زنده‌گی کنند، خدمت کنند و وطن خود را آباد کنند و هیچ کس امنیت افغانستان را اخلال نکند.”

در مورد تصرف نشدن ولایت پنجشیر حنفی گفت که:” در ولایت پنجشیر نیز مردم مخلص و وطن دوست بسیار است و با امارت اسلامی در ارتباط هستند و انشالله در پنجشیر و غیر پنجشیر مشکلی نخواهد بود.”

درهمین حال، انس حقانی، عضو رهبری طالبان هم به کابل آمده است. 

آقای حقانی در منزل رییس شورای عالی مصالحه ملی با عبدالله عبدالله، حامد کرزی و فضل هادی مسلیمار دیدار و گفتگو کرده است. 

عبدالله عبدالله، حامدکرزی و گلبدین حکمتیار از چهره‌هایی گفته می‌شوند که هنوز برای ایجاد یک تفاهم سیاسی فرصت دارند.  چهره‌های نزدیک به آقای حکمتیار می‌گویند، این فرصت به تناسب گذشته دوچندان شده است.

حفیظ رحمان نقی، معاون حزب اسلامی گلبدین حکمتیار گفت:” فرصت بیشتر از گذشته ایجاد شده است تمام سمت‌ها باید برای تغییر وضعیت تلاش کنند شک نکنید که وضعیت تغیر می‌کند.”

جمعی از چهره‌های سیاسی به دفاع از جمهوریت به اسلام آباد رفته اند، در این سفر عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز با این هییت دیدار کرده است. اسلام آباد می‌گوید، می‌کوشد که یک یک حکومت برخاسته از توافق سیاسی در افغانستان شکل بگیرد.

محمد یونس قانونی دراین باره می‌گوید که:”من خوشبین هستم، که یک از موانع اصلی حکومت قبلی افغانستان بود الان نیست، فرصت به تفاهم بیشتر و فضای جدید در افغانستان مساعد شده است، من هنوز اعتقادم که فرصت‌های به میان آمده است. ما اگر یک مذاکره جدی را میان رهبران حوزه جمهوریت و طالبان انجام بدهیم امیدوار هستم که به تفاهم‌های دست پیدا کنیم.”

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!