Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا فصل جدید دیپلوماسی را در افغانستان باز می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۰)

رییس جمهور امریکا در اجلاس عمومی سازمان ملل، با دفاع از تصمیم‌اش مبنی بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان می‌گوید، کشورش بحران ۲۰ ساله در افغانستان را ختم کرده است.

همزمان با این امیر قطر در این نشست، از جامعه جهانی می خواهد که گفت‌وگو ها با نظام دولت کنونی در افغانستان را دوام بدهند.

رییس جمهور ترکیه می‌گوید؛ جدا از مسایل سیاسی افغانستان به کمک‌های بشر دوستان از سوی جامعه بین‌المللی نیاز دارد.

هفتاد و ششمین نشست اجلاس عمومی سازمان ملل متحد بدون نماینده از دولت افغانستان آغاز شد، اغلب کشورهای قدرتمند دنیا به حمایت مردم افغانستان دست بلند کردند.

اما جو بایدن در اولین سخنرانی‌اش به عنوان رییس جمهور امریکا در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد، از تصمیمش برای خروج کامل نیروها از افغانستان دفاع می‌کند.

جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفت:” ما به بحران ۲۰ ساله در افغانستان پایان داده ایم و فصل جنگ دوامدار را بسته ایم. اکنون فصل نو دپلوماسی ثابت را باز می‌کنیم؛ ایالات متحده در صورت نیاز برای مبارزه با هراس‌افگنی، از نیروی نظامی هم استفاده خواهیم کرد، اما فشار نظامی به عنوان گزینۀ اخیر خواهد ماند.”

اما قطر که دست کم یازده سال میزبان دفتر امارات اسلامی بود، در این نشست از دولت افغانستان کماکان حمایت می‌کند و از جهان می‌خواهد به افغانستان کمک هایشان را دوام بدهند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر گفت:” ما به اهمیت جامعۀ جهانی تاکید می‌کنیم که در چنین وضعیت دشوار از افغانستان حمایت کنند و با وجود اختلاف‌های سیاسی، به کمک‌های بشری ادامه دهند. ما همچنان به اهمیت ادامه گفت‌وگوها با طالبان تاکید می‌کنیم، زیرا نادیده گرفتن آنها، اختلاف‌های را ایجاد می‌کند و واکنش به میان می‌آورد. اما گفت‌وگوها می‌تواند نتیجه مثبت داشته باشد.”

ترکیه که تا کنون چندین بار گفته است می‌خواهد باسران دولت تازه افغانستان دیدار کند، اینجا در نشست عمومی سازمان ملل رییس جمهوری اش از دنیا می‌خواهد افغانستان را فراموش نکنند.

رجب طیب اردغان، رییس جمهور ترکیه می‌گوید که:” ما آخرین بار در افغانستان به شیوه‌ای بسیار دردناک شاهد بودیم، مردم افغانستان تنها گذاشته شده اند. آنها با پیامدهای بی ثباتی و درگیری هایی که بیش از چهار دهه به طول انجامیده اند کنار گذاشته شده اند. صرف نظر از روند سیاسی، افغانستان به کمک و همبستگی جامعه بین‌المللی نیاز دارد.”

همسایگان افغانستان اما امریکا را انتقاد می‌کنند، زیرا به این باورند که سازنده شرایط کنونی در کشور تصمیم واشنگتن بوده و جوبایدن مسوول آن است.

ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران دراین باره گفت:” در سال گذشته دو تصویر تاریخ ساز شد، حمله مردم امریکا به گنگره این کشور و پرتاب شهروندان افغان از هواپیمای امریکا این را نشان داد که امریکا در حال سلطه بر جهان است.”

شی جین پینگ، رییس جمهور چین دراین باره گفت:” تحولات اخیر در وضعیت جهانی بار دیگر نشان می دهد که مداخله نظامی از خارج و به اصطلاح دموکراتیک دگرگونی چیزی جز ضرر ندارد. ما باید از صلح ، توسعه ، برابری ، عدالت ، دموکراسی و آزادی که ارزشهای مشترک بشریت هستند حمایت کنیم و تمرین تشکیل حلقه های کوچک یا بازیهای جمع صفر را رد کنیم.”

هرچند از افغانستان در این نشست به گونه رسمی دعوت نشده بود اما وزارت خارجه در نامه‌ای از مجمعه عمومی سازمان ملل خواسته است، تا از افغانستان وزیر خارجه را به عنوان نماینده دعوت و برای سخنرانی فرصت دهد.

رویداد های اخیر

دیدار معاون اداری رئیس الوزرا با سفیر چین در کابل  

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

ژاو شینگ، سفیر چین برای افغانستان در دیدار با عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا روابط دو کشور را در سطح منطقه بی‌نظیر خواند و گفت، چین خواهان گسترش هرچه بیشتر این روابط در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.

آقای شینگ افزود، برای تحکیم هرچه بیشتر روابط دو کشور، چین بورسیه‌های تحصیلی را به محصلان افغان فراهم کرده و نیز دوره‌های آموزشی کوتاه مدت را برای ارتقای ظرفیت افغان‌ها برگزار می‌کند.

سفیر چین همچنان در کنار ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان سیلاب‌های اخیر در کشور از کمک ۱۰۰ هزار دالری کشورش با سیلاب‌زدگان خبر داد.

در همین‌حال، آقای حنفی در این دیدار روابط دو کشور را تاریخی توصیف نموده و بر گسترش هرچه بیشتر این روابط تأکید کرد.

معاون اداری ریاست‌الوزرا همچنان با قدردانی از موقف چین در قبال امارت اسلامی در مجامع بین‌المللی گفت، امارت اسلامی از سیاست چین واحد و پروژه‌های اقتصادی این کشور مانند یک کمربند و یک راه حمایت می‌کند.

آقای حنفی افزود، امارت اسلامی خواهان روابط نیک با تمام کشورها بوده و به هیچ کسی اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر را نمی‌دهد و نیز از سایر کشورها توقع دارد تا براساس احترام متقابل با افغانستان رفتار کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش ناظران سازمان ملل درباره استفاده روسیه از راکت کوریای شمالی در جنگ اوکراین

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارشی به یک کمیته شورای امنیت اعلام کردند که بقایای راکتی که در روز دوم جنوری به شهر خارکیف اوکراین اصابت کرد، نشان می‌دهد که نوعی از راکتی بالستیک ساخت کوریای شمالی بوده است.

خبرگزاری رویترز دوشنبه (۱۰ ثور) نوشت٬ ناظران تحریم‌های سازمان ملل در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای، به این نتیجه رسیدند که « در حمله راکتی در ۲ جنوری ۲۰۲۴ [۱۲ جدی سال گذشته] به خارکیف اوکراین» از نوعی از راکتی سری هواسونگ-۱۱ ساخت کوریای شمالی استفاده شده است و «این نقض تحریم‌های تسلیحاتی کوریای شمالی است.»

کوریای شمالی از سال ۲۰۰۶ به دلیل توسعه راکت‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود تحت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل بوده است و این تحریم‌ها از آن زمان تاکنون تشدید شده‌اند.

سه ناظر تحریم‌های سازمان ملل متحد در اوایل ماه جاری میلادی برای بازرسی بقایای این راکت به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی بر ساخت این راکت توسط روسیه پیدا نکردند.

طبق این گزارش٬ آنها «نتوانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که راکت‌ها از کجا و توسط چه کسی پرتاب شده‌اند».

این ناظران تصریح کرده‌اند که اطلاعات ارائه شده توسط مقام‌های اوکراینی درباره مسیر شلیک این راکت نشان می‌دهد که از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است.»

آنها می‌گویند: « اگر این راکت در اختیار نیروهای روسی بوده است، احتمالاً نشان دهنده آن است که روسیه دریافت کرده و این نقض تحریم‌های تسلیحاتی ۲۰۰۶ علیه کوریای شمالی است.»

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، سال گذشته گفته بود که کوریای شمالی اخیرا راکت‌های بالستیک و پرتابگرهایی را برای استفاده در جنگ روسیه علیه اوکراین در اختیار مسکو قرار داده است که برخی از آن‌ها را روسیه به سمت اوکراین شلیک کرده است.

دولت امریکا معتقد است که پس از ملاقات رهبران روسیه و کوریای شمالی در سال گذشته، ارسال راکت‌های بالستیک و گلوله‌های توپ ساخت کوریای شمالی به روسیه آغاز شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دلاور: پروسس مواد خام معدنی در داخل کشور صورت گیرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت معادن و پترولیم در دیدار با مسوولان یک شرکت چینی گفته است که صادرات مواد خام معدنی و پروسس آن در خارج از کشور جواز ندارد.

شهاب الدین دلاور این مطلب را در دیدار با شرکت دولتی MCC Holoda کشور چین در حالی که مسوولان شرکت قراردادی پروژه مس عینک نیز حضور داشتند، بیان کرده است.

وزارت معادن و پترولیم در خبرنامه‌ای نگاشته است که شرکت MCC Holoda یکی از بزرگترین شرکت‌های چین بوده که در بخش استخراج و پروسس مس، سرب و جست فعالیت دارد.

این شرکت علاقه‌مندی اش را برای سرمایه گذاری در معادن مس، سرب و جست کشور ابراز کرده است.

سرپرست وزارت معادن ضمن استقبال از علاقه‌مندی این شرکت برای سرمایه گذاری در بخش معادن کشور، گفته است که در ولایات بامیان، کندهار و غور معادن سرب و جست موجود است و در صورتی که این شرکت با پروسس مواد خام معدنی در داخل افغانستان موافق باشد، با آن همکاری خواهد شد.

او همچنان در رابطه به موضوعات پروژه مس عینک با مسوولان شرکت مربوطه گفتگو کرده و بر تسریع کار آن تأکید کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!