Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان با کمبود دارو روبرو است

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که افغانستان پس از محدود شدن فعالیت بانک‌ها و اختلال در گذرگاه‌های کشور با کمبود دارو روبرو است.

این درحالی است که اکثریت داروهای کشور از پاکستان، هند، بنگله‌دیش، ایران و ترکیه وارد می‌شوند، اما با تصرف گذرگاه‌ها توسط امارت اسلامی افغانستان این گذرگاه‌ها فعالیت‌ خود را از سر نگرفته اند.

روح‌الله الکوزی، رییس یک شرکت دواسازی در این باره گفت:” بلی، پس از تصرف، بانک‌ها بسته شده است. طوریکه بانک‌ها بسته شده است ما نمی‌توانیم پول را به خارج انتقال بدهیم. اگر ما نتوانیم پول را به گونه قانونی به تامین کنندگان انتقال دهیم، آنها نمی‌توانند برای ما دوا بفرستند، از این لحاظ قیمت‌ها بلند میرود. وقتی تقاضا زیاد شود و عرضه کم شود نرخ‌ها به گونه عادی بلند میرود. ما با کمبود دواهای اولیه روبرو استیم.”

مقام‌ها گفته اند که پس از تغییر نظام شماری بیماران در شفاخانه‌های دولتی افغانستان افزایش یافته است، و خبر خوش هم این که تمویل کنندگان بین‌المللی نیز به شفاخانه‌های دولتی توجه کرده اند.

نورالحق یوسفزی، رییس انستیتوت صحت طفل اندراگاندی، در این باره گفت:” در حقیقت ما بیشتر مریضان داریم. خوشبختانه یونیسف و سازمان جهانی صحت به افغانستان به ویژه به شفاخانه ما که شفاخانه اطفال است توجه کرده است. آنها در سال‌های گذشته توجه نمی‌کرد، اما حالا عرضه شان را برای ما افزایش داده است.”

در گزارش همچنان آمده است که شفاخانه‌های دولتی افغانستان در سه یا چهار سال گذشته از بهر فساد و روند تدارکات با کمبود مواد صحی روبرو بودند.

بر اساس این گزارش باوجودیکه شفاخانه‌های دولتی افغانستان از سوی جامعه جهانی تمویل میشد، اما باز هم با کمبود دارو روبرو بودند.

داکتر محمد فیاض صافی، رییس اتحادیه داکتران افغانستان، در این مورد گفت:” از یکطرف نرخ‌ها بلند رفته است و از سوی دیگر مردم غریب شده است، این داکتران، مریضان و جامعه را تحت تاثیر آورده است. باوجودیکه در رژیم سابق نیز بیماران در مارکیت دارو را خریداری میکردند. ما به مریض نسخه میدادیم. مریضان در نظام سابق نیز یک تابلیت را از شفاخانه دولتی اخذ نمی‌کرد.”

وحید مجروح، سرپرست پیشین وزارت صحت عامه کشور، گفته که برای از میان برداشتن چالش‌های سکتور صحی با همکاران خارجی تلاش کرده، اما موفق نشده است.

مجروح در این باره گفت:” این باعث شد که ما منابع کم و یا هیچ نداشته باشیم، بسیاری از امکانات سکتور خصوصی ما بمشول، دارو، تیل، آکسیجن، معاش{ محدود بود}. ما تلاش میکردیم با همکاران خارجی خود این مشکل را حل کنیم، اما موفق نشدیم.”

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117