Connect with us

رویداد های اخیر

پیشنهاد روسیه به امریکا برای ایجاد پایگاه‌های نظامی در اطراف افغانستان

منتشر شده

در

مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا با همتای روسی خود پیشنهاد ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه مبنی بر ایجاد پایگاه‌های نظامی در آسیای میانه برای مقابله با تهدیدات هراس افگنی برخواسته از افغانستان را بررسی کرد.

روزنامه امریکایی “وال استریت ژورنال” ناوقت دوشنبه، ۲۷ سپتامبر نگاشته است که، جنرال میلی پیشنهاد روسیه که توسط والری گراسیموف، ارایه شد را در نشست شورای امنیت ملی امریکا مطرح کرده است.

بنا به گزارش این روزنامه ، مقام‌های عالی ایالات متحده اظهار داشتند که گراسیموف در دیدار با میلی در هلسینکی، پایتخت فنلاند، به توافق پیشین عمل نکرده است.

کرملین هنوز به این سخنان واکنشی نشان نداده است.

گفت‌وگوهای سری میان دو طرف در حالی است که دولت بایدن می‌کوشد برای تعامل با تهدیدات احتمالی هراس افگنی از افغانستان راه حلی پیدا کند.

در حالی که روسیه و امریکا نگرانی‌های مشترکی در رابطه با هراس افگنی دارند، ایده همکاری مشترک میان دو کشور برای مقابله با تهدیدات هراس افگنی با چالش‌های متعددی روبرو است.

پیش از این کنگره ایالات متحده قانون منع همکاری میان ارتش امریکا و روسیه به‌ دلیل حضور نیروهای روسی در اوکراین را تصویب کرد. طبق این قانون، تنها با دستور ویژه وزیر دفاع می‌توان با ارتش روسیه همکاری کرد.

برخی نمایندگان کنگره امریکا با ارسال نامه‌ای به آستین و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، هشدار دادند که روسیه بیش از تمایل به همکاری با امریکا درباره مبارزه با هراس افگنی، مایل به جاسوسی و کسب اطلاعات از نیروهای امریکایی و متحدان امریکا است.

این نامه را سناتور جیمز راش، عضو جمهوری‌خواه کمیته خارجی سنا، سناتور جیم اینهاف، عضو جمهوری‌خواه کمیته نیروهای مسلح در سنا، مایکل ماکول، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان از حزب جمهوری‌خواه و مایک راجرز عضو کمیته نیروهای مسلح در مجلس نمایندگان امضا کردند.

در این نامه از دولت بایدن خواسته شده درباره برنامه “مبارزه با هراس افگنی” به‌ویژه توافق با کشورهای همجوار افغانستان درباره فعالیت‌های اطلاعاتی، مراقبت و امکان حملات نظامی توضیح بدهد.

رویداد های اخیر

نماینده ویژه چین برای افغانستان به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرد

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

Published

on

یوه شیاویونگ، نماینده ویژه وزارت خارجه چین برای امور افغانستان، از ۳۰ جولای تا ۸ آگست ۲۰۲۶ به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرده است.

وزارت خارجه چین گفته است که شیاویونگ در جریان سفرش به ترکیه با جهاد ارگینای، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه این کشور، دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو کرده است.

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

وزارت خارجه چین جزئیات بیشتری درباره این دیدارها ارائه نکرده، اما این سفر در حالی انجام شده است که روابط کابل و اسلام‌آباد با چالش‌های امنیتی و سیاسی روبه‌رو است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان در پنج سال گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است

Published

on

بی‌بی‌سی با استناد به آمارهای سازمان ملل متحد گزارش داده است که افغانستان از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است.

با این حال، آمارهای سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که با گذشت پنج سال، فاصله میان نیازهای بشری و میزان کمک‌های دریافت‌شده همچنان گسترده است. کاهش کمک‌های بین‌المللی، افزایش شمار افراد نیازمند و بازگشت میلیون‌ها مهاجر از عوامل اصلی افزایش فشار بر وضعیت بشری افغانستان عنوان شده‌اند.

پس از سقوط نظام جمهوری در آگست ۲۰۲۱، افغانستان با بحران شدید بشری روبه‌رو شد. کاهش ارزش پول ملی، از دست‌رفتن صدها هزار شغل و توقف یا کاهش برخی برنامه‌های حمایتی نهادهای بین‌المللی، وضعیت اقتصادی و بشری کشور را دشوارتر کرد.

در واکنش به این وضعیت، سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی درخواست‌های گسترده‌ای برای تأمین کمک‌های بشردوستانه به افغانستان مطرح کردند. بر اساس آمارهای منتشرشده، در سال ۲۰۲۱ حدود ۵.۲ میلیارد دالر، در سال ۲۰۲۲ حدود ۳.۸ میلیارد دالر و در سال ۲۰۲۳ نزدیک به دو میلیارد دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص یافته است.

در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ نیز سازمان ملل متحد برای تأمین بیش از سه میلیارد دالر کمک به افغانستان درخواست کرد، اما میزان کمک‌های دریافت‌شده کمتر از نیازهای تعیین‌شده بود. بخش عمده این کمک‌ها در زمینه‌های غذا، صحت، کمک به بازگشت‌کنندگان و سایر نیازهای بشری مصرف شده است.

با وجود این کمک‌ها، سازمان ملل متحد افغانستان را همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشری جهان می‌داند و بر تداوم حمایت‌های بین‌المللی از میلیون‌ها فرد نیازمند در کشور تأکید دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی افغانستان با اندونیزیا در پی وقوع زلزله مرگبار

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در پی وقوع یک زلزه نیرومند در شرق اندونیزیا که دست‌کم ۵۳ کشته برجا گذاشته و حدود ۵ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌های‌شان کرده است، ابراز تأسف و همدردی کرد.

این زلزله به بزرگی ۷.۷ ریشتر روز شنبه جزیره فلورس و مناطق اطراف آن را لرزاند.

وزارت امور خارجه افغانستان در بیانیه‌ای، مراتب همدردی و تسلیت خود را به دولت و مردم اندونیزیا به‌خاطر تلفات ناشی از این رویداد ابراز کرد.

این وزارت همچنین برای مجروحین شفای عاجل آرزو کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!