Connect with us

رویداد های اخیر

پیشنهاد روسیه به امریکا برای ایجاد پایگاه‌های نظامی در اطراف افغانستان

منتشر شده

در

مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا با همتای روسی خود پیشنهاد ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه مبنی بر ایجاد پایگاه‌های نظامی در آسیای میانه برای مقابله با تهدیدات هراس افگنی برخواسته از افغانستان را بررسی کرد.

روزنامه امریکایی “وال استریت ژورنال” ناوقت دوشنبه، ۲۷ سپتامبر نگاشته است که، جنرال میلی پیشنهاد روسیه که توسط والری گراسیموف، ارایه شد را در نشست شورای امنیت ملی امریکا مطرح کرده است.

بنا به گزارش این روزنامه ، مقام‌های عالی ایالات متحده اظهار داشتند که گراسیموف در دیدار با میلی در هلسینکی، پایتخت فنلاند، به توافق پیشین عمل نکرده است.

کرملین هنوز به این سخنان واکنشی نشان نداده است.

گفت‌وگوهای سری میان دو طرف در حالی است که دولت بایدن می‌کوشد برای تعامل با تهدیدات احتمالی هراس افگنی از افغانستان راه حلی پیدا کند.

در حالی که روسیه و امریکا نگرانی‌های مشترکی در رابطه با هراس افگنی دارند، ایده همکاری مشترک میان دو کشور برای مقابله با تهدیدات هراس افگنی با چالش‌های متعددی روبرو است.

پیش از این کنگره ایالات متحده قانون منع همکاری میان ارتش امریکا و روسیه به‌ دلیل حضور نیروهای روسی در اوکراین را تصویب کرد. طبق این قانون، تنها با دستور ویژه وزیر دفاع می‌توان با ارتش روسیه همکاری کرد.

برخی نمایندگان کنگره امریکا با ارسال نامه‌ای به آستین و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، هشدار دادند که روسیه بیش از تمایل به همکاری با امریکا درباره مبارزه با هراس افگنی، مایل به جاسوسی و کسب اطلاعات از نیروهای امریکایی و متحدان امریکا است.

این نامه را سناتور جیمز راش، عضو جمهوری‌خواه کمیته خارجی سنا، سناتور جیم اینهاف، عضو جمهوری‌خواه کمیته نیروهای مسلح در سنا، مایکل ماکول، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان از حزب جمهوری‌خواه و مایک راجرز عضو کمیته نیروهای مسلح در مجلس نمایندگان امضا کردند.

در این نامه از دولت بایدن خواسته شده درباره برنامه “مبارزه با هراس افگنی” به‌ویژه توافق با کشورهای همجوار افغانستان درباره فعالیت‌های اطلاعاتی، مراقبت و امکان حملات نظامی توضیح بدهد.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!