Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: ذخایر دالری بانک مرکزی قبل از تسلط امارت اسلامی تخلیه شده بود

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که گزارش‌های تهیه‌شده برای تمویل کنندگان بین‌المللی افغانستان نشان می‌دهد که بانک مرکزی افغانستان قبل از تسلط امارت اسلامی بیش‌تر ذخایر دالری خود را کاهش داده و سبب تشدید بحران اقتصادی کنونی شده است.

بر بنیاد این گزارش، مقام‌های بلند پایه اقتصاد بین‌المللی در یک نامه دو صفحه‌ای که در دسترس رویترز قرار گرفته برای بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول نوشته کرده که ذخایر نقدی بانک مرکزی قبل از سقوط کابل شدیدا کم شده بود.

در این گزارش، بر چگونه‌گی مدیریت بانک مرکزی در مورد بحران ماه‌های پیش از تسلط امارت اسلامی، از جمله لیلام بی‌رویه دالر و انتقال پول از کابل به نماینده‌گی‌ها در ولایات، انتقاد شده است.

در این گزارش آمده است:”ذخایر ارزی پول خارجی در خزانه بانک مرکزی در کابل تمام شده است. بانک مرکزی نمی‌تواند درخواست‌های نقدی را اجرا کند.”

گزارش می‌افزاید:”بزرگ‌ترین عامل این مشکل، سوءمدیریت در بانک مرکزی پیش از تسلط امارت اسلامی است.”

شاه‌ محمد محرابی، رییس کمیته بررسی داخلی که پیش از روی کار آمدن امارت اسلامی بر بانک مرکزی نظارت داشت و هم‌اکنون نیز در این پُست حضور دارد، از اقدامات بانک مرکزی دفاع کرد و گفت که این بانک در تلاش بود جلو افزایش پول افغانی [حجم نقدینه‌گی] را بگیرد.

میزان کمبود پول را می‌توان در سرک‌های افغانستان به وضوح دید؛ جایی که مردم با وجود اعمال محدودیت‌های شدید در مورد برداشتن پول [۲۰۰ دالر و ۲۰ هزار افغانی در هر هفته]، ساعت‌ها در صف می‌ایستند تا پس‌انداز دالری‌شان را بگیرند.

گزارش افزوده که قبل از فروپاشی حکومت اشرف غنی اقتصاد کشور با چالش روبه‌رو بود، اما تسلط امارت اسلامی و منجمد شدن ناگهانی میلیاردها دالر از کمک‌ها خارجی سبب عمیق‌تر شدن این بحران شده است.

قیمت مواد اساسی، از جمله آرد، در حالی افزایش یافته که کارها متوقف شده است و میلیون‌ها نفر هم‌زمان با نزدیک شدن زمستان در خطر گرسنه‌گی قرار دارند.

کمک‌ها خارجی به افغانستان در حال متوقف شدن است

رویترز به نقل ازسه فرد که از این موضوع آگاهی دارند گزارش کرده که بانک مرکزی در گذشته بر محموله‌های نقدی ۲۴۹ میلیون دالری متکی بود که تقریباً هر سه ماه یک‌بار در جعبه‌های پول بانک‌نوت‌های ۱۰۰ دالری انتقال می‌یافت و در ذخیره‌گاه‌های بانک مرکزی و ارگ ریاست جمهوری ذخیره می‌شد.

این میزان از پول در حالی کاهش یافت که قدرت‌های خارجی از رویارویی با امارت اسلامی که در برابر نیروهای بین‌المللی و دولت افغانستان می‌جنگیدند کنار کشیدند.

در این میان هزاران تن جان باختند که بیش‌تر آنان غیرنظامیان بودند.

بانک مرکزی که به دلیل توزیع کمک‌های کشورهای چون امریکا، نقش مهمی را در افغانستان بازی می‌کرد، روز چهارشنبه اعلام کرد که طرحی را برای تامین نیازهای ارزی این کشور نهایی کرده است.

با این حال هیچ جزییاتی در این مورد ارایه نشده است.

محدودیت‌های سخت ارزی سبب می‌شود که امارت اسلامی در راستای رفع نیازهای اساسی، از جمله پرداخت بل صرفیه برق یا پرداخت معاش کارمندان دولت که از ماه‌ها به این‌سو پرداخت نشده است، با مشکل روبرو شوند.

منجمد شدن حدود ۹ میلیارد دالر از ذخایر بیرون‌مرزی افغانستان به محض تسلط امارت اسلامی بر کابل، سبب شد که بانک مرکزی تنها پول نقد [دالری] را در خزانه‌هایش نگه‌دارد.

براساس این گزارش، بانک مرکزی ۱.۵ میلیارد دالر ارز خارجی را از تاریخ اول جون تا ۱۵ آگست لیلام کرد که به گفته [نویسنده‌گان] گزارش بسیار بالا بود.

این گزارش می‌افزاید: “بانک مرکزی تا پانزدهم آگست به گونه قابل توجهی ۷۰۰ میلیون دالر و ۵۰ میلیارد افغانی [معادل ۵۶۹ میلیون دالر] از بانک‌های تجارتی بدهکار بود.”

محرابی، مقام ارشد بانک مرکزی، گفت که هرچند ۱.۵ میلیارد دالر لیلام شده بود؛ اما مبلغ فروش واقعی ۷۱۴ میلیون دالر بود.

او افزود که بانک مرکزی روند “لیلام ارز خارجی‌اش را به دلیل کاهش استهلاک آن و هم‌چنان کاهش تورم پولی ادامه داده است.”

از دست رفتن پول:

این گزارش هم‌چنان تصمیم بانک مرکزی مبنی بر انتقال بخشی از ذخایر اش به نماینده‌گی‌های در ولایات را زیر سوال برده و گفته که هم‌زمان با پیش‌روی امارت اسلامی در کشور این ذخایر در معرض خطر قرار داده شده است.

در این گزارش آمده است: “گزارش‌ها می‌رساند که مقداری از پول در برخی از نماینده‌گی‌های ولایات گم (سرقت) شده است.”

محرابی گفت که بانک مرکزی در حال تحقیق روی پول سرقت‌شده در سه نماینده‌گی خود است، هرچند این کار از سوی امارت اسلامی صورت نگرفته است. او اما در این مورد جزییات بیش‌تری ارایه نکرد.

اجمل احمدی، رییس پیشین بانک مرکزی، که کابل را یک روز پس از سقوط آن ترک کرد، به ایمیل‌ها و دیگر پیام‌ها در مورد اقدامات خودش و بانک مرکزی طی ماه‌های پیش از برگشت امارت اسلامی به قدرت، پاسخ نداد.

احمدی در هفته‌های اخیر در توییترش گفت که همه تلاش‌ها را برای مدیریت اوضاع انجام داده است و هرگونه کمبود پول نقد را تقصیر منجمد کردن دارایی‌های بانک مرکزی در خارج از کشور می‌داند.

رویداد های اخیر

وزیر سرحدات: مداخله‌گران گذشته نباید امروز شعار آزادی افغانستان را سر دهند

در این نشست، والیان ولایت‌های سرپل و سمنگان، مسئولان محلی، علمای دین و شماری از باشندگان محل حضور داشتند.

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل، در جریان سفرش به ولایت سرپل در یک نشست مردمی تحت عنوان «وحدت و هم‌آهنگی با مردم» در منطقه کوهستانات این ولایت سخنرانی کرده است.

در این نشست، والیان ولایت‌های سرپل و سمنگان، مسئولان محلی، علمای دین و شماری از باشندگان محل حضور داشتند.

آقای نوری در بخشی از سخنان خود گفته است که در نظام اسلامی، عقیده، تاریخ، آزادی و ارزش‌های مردم افغانستان مصون و محفوظ است. او افزوده است: «کسانی که طی بیست سال مردم افغانستان را برای تحقق اهداف شوم خود مورد آزمون قرار داده‌اند، دیگر نباید شعار آزادی افغانستان آزاد و مستقل را سر دهند.»

وی همچنان تأکید کرده است که مردم افغانستان از روی اجبار در کنار امارت اسلامی قرار ندارند، بلکه بر اساس عقیده، اندیشه، فرهنگ و سیاست از نظام اسلامی حمایت می‌کنند.

در این نشست، اشتراک‌کنندگان نیز بر تحکیم هرچه بیشتر نظام اسلامی و تقویت وحدت مردمی تأکید کرده و گفته‌اند که نظام حاکم از مشروعیت داخلی در میان مردم افغانستان برخوردار است. آنان افزوده‌اند که کسانی که علیه نظام اسلامی توطئه می‌کنند، از سوی مردم پذیرفته نمی‌شوند.

اشتراک‌کنندگان همچنان تأکید کرده‌اند که با اتکا به اتحاد و همبستگی، از نظام موجود پاسداری خواهند کرد و اجازه نخواهند داد که امنیت کشور برهم زده شود یا در امور داخلی افغانستان مداخله صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Afghanistan remains central to SCO–UN talks in New York Consultations

According to the SCO Secretariat, the meeting was held on June 26 at the United Nations Headquarters in New York, where both sides exchanged views on a wide range of issues related to mutual cooperation.

Published

on

The Secretariat of the Shanghai Cooperation Organization (SCO) says that Afghanistan and efforts to ensure stability in the country were among the key topics discussed during the fourth round of consultations with the United Nations Secretariat.

According to the SCO Secretariat, the meeting was held on June 26 at the United Nations Headquarters in New York, where both sides exchanged views on a wide range of issues related to mutual cooperation.

The United Nations delegation provided updates on its work under the “Climate, Peace and Security” agenda, ongoing efforts to stabilize Afghanistan, and support for Central Asian countries in maintaining sustainable peace and stability in the region.

Meanwhile, the SCO Secretariat briefed the UN side on preparations for the upcoming Bishkek Summit, the outcomes of ministerial meetings held under Kyrgyzstan’s chairmanship, and progress on institutional reforms within the organization.

The SCO Secretariat added that the consultations were conducted in a constructive atmosphere.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: افغانستان به همکاری با ملل متحد در بخش پروژه‌های انکشافی ادامه می‌دهد

در این دیدار برونو لمارکی دیدگاه‌های خود را درباره چگونگی و مدیریت بهتر کمک‌های بشردوستانه مطرح کرد.

Published

on

وزارت امور خارجه اعلام کرده است که امیرخان متقی، با برونو لمارکی، معاون جدید یوناما و هماهنگ‌کننده بخش بشردوستانه این نهاد، دیدار و گفتگو کرده است.

به گفته وزارت امور خارجه، در این دیدار برونو لمارکی دیدگاه‌های خود را درباره چگونگی و مدیریت بهتر کمک‌های بشردوستانه مطرح کرد.

براساس این خبر، امیرخان متقی ضمن تأکید بر نیاز به ادامه کمک‌های بشردوستانه، بر اهمیت اجرای پروژه‌های انکشافی و زیربنایی نیز تأکید کرده و گفته است که امارت اسلامی در این بخش به همکاری‌های لازم با سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه افزوده است که برونو لمارکی از وزیر امور خارجه قدردانی کرده و تعهد سپرده است که در انجام مسئولیت‌های محول‌شده، تمام تلاش خود را به کار گیرد. وی همچنین بر گسترش تعامل و همکاری‌ها در بخش‌های مختلف تأکید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117