Connect with us

رویداد های اخیر

خواست کشاورزان بامیانی از حکومت برای بازاریابی حاصلات کچالو

منتشر شده

در

Last Updated on: میزان ۱۵, ۱۴۰۰

ولایت بامیان بزرگ‌ترین تولیدکننده کچالو در افغانستان است که سالانه تا سه صد هزار تن کچالو تولید می‌ کند.

به منظور نگهداری بخشی از کچالوی تولید شده حدود دو هزار محل ذخیره کوچک و بزرگ ساخته‌ شده است. اما با آن هم هشتاد درصد کچالوی تولید شده در بامیان به دلیل کمبود محل ذخیره مناسب با قیمت بسیار پایین به فروش می‌ رسد.

زنان و کودکان این ولایت نیز در کنار مردان در مزارع کار می‌ کنند. بامیان سالانه نصف کچالوی مورد نیاز افغانستان را تولید می‌ کند.

کچالوی بامیان علاوه بر بازارهای داخلی حتی به کشورهای دیگر هم صادر می‌شود. اما برخی از دهقانان می گویند که بازاری خوب برای فروش ندارند.

بامیان در کنار داشتن زمین حاصل خیز، آب و هوای مناسب برای کشت کچالو دارد.

حدود ۸۰ درصد مردم به کار کشاورزی مشغول اند و محصول عمده آنها کچالو است. این محصول حداقل یک وعده غذایی مردم بومی را هم تشکیل می ‌دهد.

دهقانان بامیانی می گویند ذخایر که به دلیل معیاری نبودن آن در فصل بهار خالی می‌شود بیست درصد کچالوی نگهداری شده در محلات ذخیره فاسد می‌شود.

به گفته آنان، نبود بازار مناسب سبب شده تا کشاورزان این ولایت سود کمتری از محصولات خود به دست آورند.

رویداد های اخیر

متقی برای هشتمین نشست «مسکو فارمت» راهی روسیه شد

متقی در جریان این سفر با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و شماری از مقام‌های بلندپایه این کشور دیدار و درباره موضوعات مرتبط با افغانستان گفتگو خواهد کرد.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، برای شرکت در هشتمین نشست مسکو فارمت درباره افغانستان به مسکو، پایتخت روسیه، سفر کرده است.

وزارت امور خارجه می‌گوید، متقی در جریان این سفر با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و شماری از مقام‌های بلندپایه این کشور دیدار و درباره موضوعات مرتبط با افغانستان گفتگو خواهد کرد.

حافظ ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت امور خارجه، گفته است که در هشتمین نشست مشورتی مسکو فارمت درباره وضعیت کنونی افغانستان و روابط این کشور با منطقه بحث خواهد شد.

به گفته تکل، این نشست روز دوشنبه، ۵ اکتوبر، در مسکو آغاز می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

منصور: ریختن بیجای خون افغان‌ها و پاکستانی‌ها را حرام می‌دانیم

Published

on

عبداللطیف منصور، وزیر احیا و انکشاف دهات، در واکنش به حملات رژیم نظامی پاکستان بر افغانستان می‌گوید که امارت اسلامی ریختن بی‌جای خون افغان‌ها و پاکستانی‌ها را حرام می‌داند، زیرا هر دو طرف مسلمان هستند.

منصور در مراسم افتتاح سرک واخان در بدخشان گفت که برخی افراد در واکنش به «بمباران‌های روزانه» احساساتی می‌شوند، اما افغانستان باید به سطحی از خودکفایی برسد که بتواند از شهروندانش دفاع کند.

او گفت: «ما باید این نظام را به اندازه‌ای بسازیم که خودکفا شویم و بتوانیم از هر افغان چنان دفاع کنیم که فرد آسیب‌رسان را در کشورش خنثی کنیم.»

منصور افزود که نظام کنونی هنوز به‌گونه کامل خودکفا نشده است، اما تلاش می‌شود هم از افغان‌ها دفاع شود و هم وضعیت به مرحله‌ای نرسد که «خونریزی شود و جنازه روان باشد و هدف معلوم نباشد.»

وزیر احیا و انکشاف دهات گفت: «ما ریختن بی‌جای خون مردم خود را نیز حرام می‌دانیم و ریختن خون پاکستانی‌ها را هم حرام می‌دانیم، چون مسلمان هستند.»

مقام‌های نظامی پاکستان همواره ادعا کرده اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرک ۱۲۱ کیلومتری واخان تا مرز چین به بهره‌برداری رسید

منصور این پروژه را از نظر سیاسی، استراتژیک و اقتصادی مهم دانست.

Published

on

سرک جغل‌فرش از منطقه مرزی بروغیل در ولسوالی واخان بدخشان تا مرز چین، با طول ۱۲۱ کیلومتر، امروز (یکشنبه) به بهره‌برداری رسید.

عبداللطیف منصور، وزیر احیا و انکشاف دهات، در مراسم بهره‌برداری این پروژه گفت که این سرک دارای ۶۶ پلچک و چهار پل بزرگ بوده و در بخش‌هایی از مسیر آن، در مجموع ۳۱۰۰ متر دیوار استنادی ساخته شده است.

به گفته او، برای ساخت و جغل‌فرش این سرک ۳۶۵ میلیون افغانی از بودجه انکشافی امارت اسلامی هزینه شده است.

منصور این پروژه را از نظر سیاسی، استراتژیک و اقتصادی مهم دانست.

رحمت‌الله نجیب، والی بدخشان، نیز در این مراسم گفت که امنیت در این ولایت تأمین است و در هیچ نقطه‌ای از بدخشان مشکل امنیتی وجود ندارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!