Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید افغانستان و ازبیکستان بر تقویت روابط اقتصادی و سیاسی

منتشر شده

در

امارت اسلامی اطمینان میدهد که پس از تحولات اخیر، اوضاع در کشور به حالت عادی شدن در حرکت است.

عبدالعزیز کاملوف وزیر خارجه ازبیکستان عصر روز پنجشنبه وارد کابل شد و با معاونان صدر اعظم و وزیر خارجه امارت اسلامی در باره بهبود روابط اقتصادی و سیاسی میان دو کشور، گفتگو کرد.

معاون دوم صدراعظم امارت اسلامی می گوید که در این دیدار روی خط آهن پروژه برق و روی ادامه کمک های ازبیکستان توافق کردند.

عبدالسلام حنفی معاون دوم صدراعظم میگوید: “در این دیدار با مقام های کشور دوست ازبیکستان بیشتر روی ادامه کمک های شان روی زیر ساخت ها به ویژه خط آهن برق و دیگر پروژه گفتگو کردیم.”

در همین حال وزیر خارجه ازبیکستان در این دایدار گفته است که امیدوار است امارت اسلامی بزودی جایگاه قوی خود را در جامعه جهانی پیدا کند.

آقای کاملوف اطمینان داده است که کشورش بر تعهدات خود در بخش‌های ترانزیت انرژی و تجارت با افغانستان پایدار باقی می‌ماند.

وی گفته است: “با ابراز خرسندی از برقراری نظم و امنیت در افغانستان خوشحالیم ازبیکستان همیشه بر منافع مشترک دو کشور تمرکز کرده و سیاست ازبیکستان در قبال افغانستان به مسایل دیگر ارتباط ندارد ما امیدواریم امارت اسلامی افغانستان به ‌زودی جایگاه قوی خود را در جامعه بین‌المللی پیدا خواهد کرد. ازبیکستان برای همکاری با افغانستان در زمینه‌های ترانزیت، انرژی و تجارت پیش قدم خواهد بود.”

در همین حال سرپرست وزارت خارجه در این دیدار اطمینان داده است که اوضاع افغانستان بسوی عادی شدن در حرکت است.

امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه گفته است: ” برخی دیگر از مقام های ازبیکستانی با وزیران وزارت خانه های کشور دیدار داشتیم و روی ادامه کمک ها در بخش های مختلف گفتگو کردیم.”

این دومین مقام بلند پایه خارجی است که در کمتر از دوهفته از کابل دیدن میکند. پیش از این وزیر امور خارجه قطر به کابل سفر کرده و با مقامات دولت امارت اسلامی بحث و گفت وگو کرده بود. دو روز پیش نیز نماینده ویژه انگلیس در کابل با رهبران امارت اسلامی دیدار کرده بود.

رویداد های اخیر

چهار عضو یک خانواده در حمله هوایی در گرمسیر هلمند جان باختند

بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.

Published

on

در پی حمله هوایی رژیم نظامی پاکستان در منطقهٔ صفار ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند، چهار عضو یک خانواده «شهید» و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند.
بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.
گفته می‌شود اجساد «شهدا» و زخمیان این رویداد از سوی حکومت با یک فروند چرخ‌بال به ولایت غزنی انتقال داده شده‌اند تا زخمیان تحت درمان قرار گرفته و «شهدا» نیز به خاک سپرده شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازدید سرپرست یوناما از مرز اسلام‌قلعه؛ تمرکز بر حمایت از عودت‌کنندگان

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Published

on

جورجیت گانیون، سرپرست یوناما، از مناطق غربی افغانستان، از جمله مرز اسلام‌قلعه، بازدید کرد تا از نزدیک روند حمایت‌های ملل متحد از میلیون‌ها افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان را بررسی کند.

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: برخلاف افغانستان، از عراق همه تجهیزات امریکا خارج شد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، خروج نیروهای امریکایی از عراق را با خروج این نیروها از افغانستان در سال ۲۰۲۱ مقایسه کرده و گفته است که امریکا در افغانستان تجهیزات نظامی زیادی را جا گذاشت، اما در زمان خروج از عراق، نیروهای امریکایی تمام تجهیزات خود را با خود بردند.

ترمپ روز چهارشنبه در مراسمی در قصر سفید، به خروج نیروها و تجهیزات ائتلاف به رهبری امریکا از پایگاه هوایی اربیل در شمال عراق اشاره کرد؛ اقدامی که به مأموریت نظامی امریکا علیه داعش در عراق پایان داد.

او گفت: «گفتم کمی بیشتر زمان بگذارید و همه‌چیز را با خود ببرید. اگر یادتان باشد، ما تمام تجهیزات را در افغانستان جا گذاشتیم؛ همه‌چیز آنجا ماند.»

ترمپ افزود: «گفتم می‌خواهم حتی یک پیچ هم جا نماند. اگر پیچی روی زمین افتاده، آن را بردارید. اگر خیمه‌ای ترپالی داریم، آن را هم با خود ببرید. ما همه‌چیز را بردیم..»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین به حمله در آگست ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل اشاره کرد که در آن ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

ترمپ گفت که در سال‌های گذشته با خانواده‌های سربازان امریکایی کشته‌شده در این حمله آشنا شده و همچنین از نظامیانی یاد کرد که در این حمله به‌شدت زخمی شدند.

او گفت: «آنچه برای آنان و فرزندان‌شان اتفاق افتاد، هرگز نباید اجازه داده می‌شد اتفاق بیافتد.»

ترمپ افزود که ۴۸ نظامی امریکایی به‌شدت زخمی شدند، اما به گفته او، «هرگز از آنان یاد نمی‌شود.»

ترمپ خروج امریکا از عراق را پایان یک حضور نظامی پرهزینه خواند و گفت که برای این مأموریت هدف مشخصی تعیین کرده بود و به قوماندانان دستور داده بود آن را تکمیل کنند، بدون اینکه حضور امریکا در عراق به یک مأموریت دائمی تبدیل شود.

اردوی امریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروها و تجهیزات این کشور خروج منظم خود از پایگاه هوایی اربیل را تکمیل کرده‌اند و با این اقدام، عملیات «عزم راسخ» در عراق رسماً پایان یافته است.

این عملیات در سال ۲۰۱۴، پس از تصرف بخش‌های گسترده‌ای از عراق و سوریه توسط داعش، با هدف مبارزه با این گروه آغاز شد. امریکا همچنان عملیات ضد داعش در سوریه را از مقر خود در اردن ادامه می‌دهد.

ترمپ گفت امریکا برای مبارزه با داعش وارد عراق شده بود و این گروه دیگر قلمرو مشخصی را در اختیار ندارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!