Connect with us

رویداد های اخیر

نشست امنیتی منطقه‌ای دهلی در مورد افغانستان برگزار شد

منتشر شده

در

هند امروز (چهارشنبه ۱۹عقرب) میزبان نشست امنیتی منطقه‌ای در مورد افغانستان بود.

هفت کشور در این نشست بر تلاش‌ها برای رویکرد مشترک در مبارزه با تروریسم در افغانستان تأکید کردند.

دراین نشست کشورهای منطقه با ابراز نگرانی از افزایش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کردند و افزودند که کشورهای منطقه‌ باید بر مبارزه با تروریسم و چالش‌های امنیتی تمرکز کنند.

دراین نشست آجیت دووال، مشاور امنیت ملی هند گفته است که تحولات اخیر در افغانستان پیامدهای مهمی نه تنها برای مردم این کشور بلکه برای کشورهای همسایه و منطقه نیز دارد.

دووال افزوده است:”زمان آن فرا رسیده است که رای‌زنی‌های نزدیک، همکاری و هم‌آهنگی بیشتر در مورد وضعیت افغانستان داشته باشیم.”

در همین حال، نماینده‌ای از افغانستان در این نشست دعوت نشده بود و چین و پاکستان از اشتراک در این نشست منصرف شدند.

مشاور امنیت ملی هند افزوده است که برگزاری این نشست با اشتراک مشاوران امنیت ملی هفت کشور از جمله روسیه و ایران به مردم افغانستان و افزایش امنیت جمعی کمک می‌کند.

تلاش برای ایجاد رویکرد مشترک در مقابله با تهدیدات فزاینده تروریسم، رادیکال‌سازی و قاچاق مواد مخدر پس از روی کار آمدن حکومت سرپرست طالبان در کابل از جمله محورهای مهم این نشست بوده است.

در نشست امنیتی منطقه‌ای در دهلی، مشاوران امنیت ملی و دبیران شوراهای امنیت ایران، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان در این گفت‌وگو شرکت کرده‌اند.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز از امارت اسلامی افغانستان خواست تا یک دولت فراگیر با نمایندگی همه اقوام ایجاد کند.

همچمنان نماینده ترکمنستان گفته است که این نشست فرصت همکاری در منطقه را فراهم می‌کند، در حالی که نماینده ازبکستان اذعان کرد که افغانستان با بحران مواجه است.

نصرالله رحمت جون محمودزاده از نماینده تاجیکستان دراین نشست به “مرز طولانی کشورش با افغانستان” اشاره کرد و نگرانی‌های خود را در مورد قاچاق مواد مخدر برون مرزی و بحران انسانی مطرح کرد.

نماینده روسیه نیز دراین نشست خواستار برقراری صلح طولانی مدت در افغانستان شد.

مارات موکانوویچ ایمانکولوف از قرقیزستان، موضوع تهدید تروریسم را مطرح کرد و گفت که باید به افغانستان کمک شود.

کریم ماسیموف از قزاقستان موضوع رو به وخامت سریع وضعیت اجتماعی و اقتصادی در افغانستان را مطرح کرد.

این نشست امنیتی در سطح مقامات امنیتی کشورهای منطقه در حالی برگزار شده است که افغانستان در پی تحولات اخیر فعالیت گروه‌های تروریستی از جمله داعش در خاک افغانستان بیشتر شده است.

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برلین نماینده امارت اسلامی را به عنوان سرپرست سفارت افغانستان نمی‌پذیرد

Published

on

حکومت آلمان اعلام کرده است که نماینده امارت اسلامی را به عنوان سفیر یا شارژدافیر سفارت افغانستان در برلین به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این، تلویزیون «ای‌آر‌دی» آلمان گزارش داده بود که  فردی به نام نبراس‌الحق عزیز که وابسته به امارت اسلامی است،  سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را برعهده گرفته است.

به گزارش دویچه ویله، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: «به وزارت خارجه هیچ گونه تغییر پرسونل [در سفارت افغانستان] اطلاع داده نشده است.»

او افزود که حکومت آلمان با امارت اسلامی افغانستان ارتباط می‌گیرد و اطلاع می‌دهد که «وضعیت حقوقی [سفارت] به شکل کنونی‌اش باقی خواهد ماند.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنان توضیح داد که متصدی جدید در یک سفارت تنها زمانی به عنوان سفیر به رسمیت شناخته می‌شود که کشورش از قبل او را به کشور میزبان معرفی کند و کشور میزبان به او اعتبارنامه بدهد. او تاکید کرد که در مورد سفارت افغانستان چنین کاری صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در عین زمان تصریح کرد که برلین علاقه‌مندی زیادی به این دارد که خدمات منظم قونسلی افغانستان در آلمان وجود داشته باشد. به گفته او، با این کار «بازگشت افراد مکلف به ترک آلمان» ممکن می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!