Connect with us

تجارت

افزایش ۴۰درصدی میزان صادرات در غرب کشور

منتشر شده

در

مقام‌های محلی هرات میگویند که میزان صادرات در حوزه غرب کشور تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.

مسوولان گمرگ هرات میگویند که روزانه تا ۵۰ موتر کالاها از بندر اسلام قلعه و از آنجا به دیگر بازارهای بیرونی صادر میشود.

مهاجر فراهی، رییس گمرک هرات، در این باره گفت:”حتی تا ۵۰ موتر در بعضی روزها ما صادرات داریم که تنها از بندر اسلام قلعه انجام می‌شود، از بندر تورغندی هم صادرات داریم.”

محمدعثمان انصاری، رییس اتحادیه صادرکننده گان حوزه غرب کشور، افزود:” اقلام قیمتی که ما از هرات صادرات داریم شامل: پت کُرک، مغز پسته، کرابیه، تخم هندوانه و کنجد می باشد.”

در همین حال تاجران تاکید دارند که برای صادرات کالاها نیاز است تا تسهیلات بیشتر فراهم گردد.

فرید احمد صبور، صادرکننده قالین، در این باره گفت:”وقتیکه زمینه صادرات باشد تا اینکه با پول کم قالین ما صادر شود، ما می توانیم مستقیم و آهسته آهسته صادرات خود را شروع کنیم، فرمایش بگیریم و بر اساس فرمایش کار کنیم.”

عبدالسلام امینی، رییس اتحادیه عطاران هرات، افزود:” شاید ۵۰ تا ۶۰ فیصد دواهای گیاهی صادرات باشد و احتمالا ۴۰ فیصد این محصولات ما واردات می باشد.”

با این همه تاجران امسال محصولات زیادی را به بازارهای بیرونی صادر کرده اند، اما هنوز زمینه آنگونه فراهم نیست تا بتوانند محصولات شان را به بازارهای اروپا و آمریکا نیز برسانند.

محمدزبیر دین پرور، رییس صنعت وتجارت هرات، گفت:” کوشش ما به این است که سالون‌های هوایی فراهم شود، همچنان مشکلات که فرا راه صادرکننده گان قرار دارد الحمد لله رفع شده است، حجم صادرات شکر خدا نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.”

این درحالی است که روزانه از دو بندر تورغندی و اسلام قلعه بیش از ۳۰۰ موتر کالاهای تجارتی وارد می شوند، اما میزان صادرات نسبت به واردات کم می باشد.

تجارت

امضای قرارداد ۴۶ میلیون دالری برای ساخت لابراتوارهای معیاری در افغانستان

همچنین قرار است برای ارتقای ظرفیت مسلکی کارمندان اداره معیار و کیفیت، متخصصان خارجی معرفی شوند و برنامه‌های آموزشی داخلی و خارجی برگزار گردد.

Published

on

قرارداد ساخت و تجهیز کمپلکس‌های معیاری لابراتوار به ارزش بیش از ۴۶ میلیون دالر میان اداره معیار و کیفیت و یک شرکت بین‌المللی هندی در حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امضا شد.

این قرارداد امروز (چهارشنبه، ۲۳ثور) در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت میان فیض‌الله تمیم، رئیس اداره معیار و کیفیت، و نماینده شرکت هندی TCRC به امضا رسید.

بر اساس این قرارداد، شرکت یادشده در مدت پنج سال کمپلکس‌های معیاری لابراتواری را در مرکز کشور و نُه بندر مهم افغانستان ایجاد کرده، تجهیزات پیشرفته را نصب و تجهیزات موجود را نیز ترمیم خواهد کرد.

همچنین قرار است برای ارتقای ظرفیت مسلکی کارمندان اداره معیار و کیفیت، متخصصان خارجی معرفی شوند و برنامه‌های آموزشی داخلی و خارجی برگزار گردد.

در خبرنامه آمده است که روند دریافت تصدیق‌نامه‌های معتبر بین‌المللی کیفیت از سازمان جهانی معیارها (ISO) نیز شامل این پروژه خواهد بود.

Continue Reading

تجارت

آریانا نرخ کارگوی مسیر کابل–دهلی را برای تقویت صادرات کاهش داد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان اعلام کرده که به‌منظور حمایت از تجارت و صادرات کشور، نرخ خدمات کارگوی مسیر کابل–دهلی را کاهش داده است.

براساس اعلام این شرکت، نرخ جدید کارگو برای این مسیر به ۱.۲۰ دالر امریکایی در هر کیلوگرام تعیین شده تا سهولت بیشتری برای تاجران و صادرکنندگان افغان فراهم شود.

بخت‌الرحمن شرافت، رئیس شرکت هوایی آریانا افغان، گفته است که کاهش نرخ کارگو در مسیر کابل–دهلی نقش مهمی در افزایش صادرات تولیدات داخلی خواهد داشت و به رشد فعالیت‌های تجارتی کمک می‌کند.

او افزوده است که آریانا در آینده نیز تلاش خواهد کرد با اتخاذ تدابیر جدید، خدمات خود را بهبود بخشد و پاسخ‌گویی به نیازهای مشتریان را افزایش دهد.

Continue Reading

تجارت

امضای ۱۳ تفاهم‌نامه تجارتی میان بخش خصوصی افغانستان و ازبکستان به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دالر

Published

on

در جریان کنفرانس تواصل تجارتی میان بخش خصوصی افغانستان و جمهوری قره‌قالپاقستان ازبکستان در کابل، ۱۳ تفاهم‌نامه همکاری تجارتی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دالر میان دو طرف به امضا رسید.

در این نشست، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت کشور بر گسترش روابط اقتصادی میان افغانستان و ازبکستان تأکید کرده و اعلام نمود که در ماه‌های اخیر تحرکات قابل توجهی در همکاری‌های اقتصادی دو کشور به‌وجود آمده است.

وی تأکید کرد که افغانستان با داشتن ظرفیت‌های گسترده در بخش سرمایه‌گذاری و نیروی کار، آماده همکاری‌های مشترک با سرمایه‌گذاران خارجی است.

به گفته مسئولان وزارت صنعت و تجارت، حکومت در یک سال گذشته زمینه جذب حدود ۲ میلیارد دالر سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را فراهم کرده است.

در این نشست، هیئت ازبکستانی نیز بر گسترش روابط تجارتی و اقتصادی با افغانستان تأکید کرده و اعلام نمود که آماده همکاری همه‌جانبه در بخش‌های مختلف اقتصادی است.

امان‌بای اورین‌بایف، رئیس هیئت قره‌قالپاقستان، گفت: «ما به گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی با افغانستان اهمیت ویژه‌ای می‌دهیم. ما برای همکاری شفاف، قابل اعتماد و بلند مدت ارزش قایل هستیم و پیشنهاد می‌کنیم که تاجران افغانستان در حوزه‌های سرمایه گذاری و تجارت، از طریق همکاری مشترک به بازرهای جدید دسترسی پیدا کنند.»

بخش خصوصی افغانستان نیز از این روند استقبال کرد و ابراز امیدواری نمود که افزایش رفت‌وآمدها و توافقات تجارتی، به توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور کمک کند.

بر اساس آمار ارائه‌شده، ارزش مجموع تفاهم‌نامه‌های همکاری میان افغانستان و ازبکستان تاکنون از ۱.۵ میلیارد دالر فراتر رفته و در صورت عملی‌شدن این توافقات، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر رشد تجارت و سرمایه‌گذاری در افغانستان داشته باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!