Connect with us

اخبار ساحوی

۳۷ زندانی بیگناه از زندان تخار آزاد شدند

منتشر شده

در

کمیسیون عدلی و قضایی تخار که بررسی مشکلات در زندان‌های آن ولایت را بدوش دارد پس از بررسی‌ها ۳۷ زندانی را بیگناه شناسایی کرده و از بند رها کرد.

مسوولان محکمه تخار می‌گویند که برخی از این زندانیان مدعی علیه نداشتند و جرم‌های شان خفیف بوده بدون ضمانت و شمار دیگر که متهم به انجام جرایم جنایی و دعوای حقوقی داشتند براساس ضمانت رهاشده اند.

مولوی عبدالمنان، قاضی محکمه شهری تخار می‌گوید که: ” به دو دسته آزاد میشوند یکی ضمانت ندارند و طرف مقابل ندارند و یک تعداد متهم استند زیر ضمانت رها میشوند و یک عده تحقیقات میشوند به ولسوالی‌ها انتقال و پس از تحقیق با ضمانت رها می‌شوند.”

مولوی صیف‌الله، مدیر مبارزه با جرایم جنایی تخار، در این باره گفت:” بسیار با نظم و اوصول او افرادیکه قابل این نبود که زندانی باشند پس از یک تحقیق و اجازه دستور بزرگان حکم کردیم که آزاد شوند.”

رییس محکمه شهری می‌گوید که پس از این اعضای این کمیسیون در هر دو هفته به زندان میروند و چالش‌های زندانیان را بررسی و افراد بی‌گناه را آزاد میسازند.

مولوی محمد یوسف، رییس محکمه شهری تخار، در این باره گفت: ” از طرف اداره عالی محاکم امر شده باید هر ۱۵ روز هیات امارت اسلامی متشکل از قضایای محاکم سارنوالی و امنیت باید نظارت کنند .”

رییس زندان تخار می‌گوید که به شمول ۷ زن ۸۴ نفر زندانی استند که افزون بر آزاد سازی ۳۷ نفر شماری دیگر که ساحه جرمی شان ولسوالی‌ها است پس از آغاز کار محاکم در ولسوالی‌ها جهت بررسی قضیه‌های شان به ولسوالی‌های مربوط انتقال میشوند.

قاری نقیب‌الله، مدیر زندان تخار، در این باره گفت: “همه محبوسین که در زندان مرکزی بسر میبردند بررسی کردن از جمله ۳۷ نفر رها میشود از جمله ۱۶ نفر افراد معتاد بودند و باقی بر اساس ضمانت رها میشوند.”

افرادیکه از زندان آزاد شدند از رویه سالم مسوولان خرسند اند و می‌گویند تلاش می‌کنند از این به بعد افراد نیک جامعه باشند.

حبیب‌الله، زندانی آزاد شده در این باره گفت: ” میرویم ۴۵ روز هینجا بودیم آزاد شدیم خانه میرویم دیگر گناه نمی‌کنم همین ۴۵ روز زندانی بس است.”

نصرت الله، زندانی آزاد شده، در این باره گفت “بسیار زیاد خوشحال استیم از امارت اسلامی که ما به طرف تباهی روان بودیم ما را به یک روشنایی و دنیای دیگر آورد.”

مسوولان زندان از اعضای امارت اسلامی می‌خواهند تا افرادی را که بازداشت می‌کنند به ارگان‌های عدلی و قضایی معرفی کنند و بدون حکم محاکم دیگر افراد را در زندان نپزیرند.

اخبار ساحوی

تنش تازه میان ایران و امریکا؛ امارات از حملات جدید ایران خبر داد

Published

on

امارات متحده عربی اعلام کرده است که صبح روز جمعه سیستم‌های دفاع هوایی این کشور برای مقابله با راکت‌ها و طیارات بی‌سرنشین ایران فعال شده‌اند.

جزئیات زیادی درباره این حمله منتشر نشده، اما این رویداد تنها یک روز پس از تبادل آتش میان نیروهای امریکایی و ایران در اطراف تنگه هرمز رخ داده است. هم‌زمان، واشنگتن در انتظار پاسخ تهران به پیشنهاد پایان رسمی جنگ است.

ایران از آغاز جنگ در ۲۸ فبروری بارها کشورهای خلیج، از جمله امارات متحده عربی را که میزبان پایگاه‌های نظامی امریکا هستند، هدف قرار داده است. تنگه هرمز نیز به یکی از نقاط اصلی تنش در این درگیری تبدیل شده است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته است که سه کشتی نیروی بحری امریکا هنگام عبور از تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفتند. او تاکید کرد که به این کشتی‌ها آسیبی نرسیده، اما مهاجمان ایرانی خسارات زیادی متحمل شده‌اند.

ترمپ بعداً در صحبت با خبرنگاران تلاش کرد اهمیت درگیری را کم‌رنگ نشان دهد و گفت آتش‌بس همچنان پابرجاست. او افزود که امریکا به حملات ایران پاسخ سختی داده است.

در مقابل، قوماندانی مشترک نیروهای مسلح ایران امریکا را به نقض آتش‌بس متهم کرده و گفته است که نیروهای امریکایی یک نفتکش ایرانی و چند منطقه غیرنظامی در جزیره قشم و سواحل اطراف را هدف قرار داده‌اند.

به گفته مقام‌های ایرانی، در پاسخ به این حملات، نیروهای ایران کشتی‌های نظامی امریکا را در شرق تنگه هرمز و جنوب بندر چابهار هدف قرار داده‌اند. ایران ادعا کرده این حملات خسارات قابل توجهی وارد کرده است، اما قوماندانی مرکزی امریکا گفته هیچ‌یک از تجهیزات یا کشتی‌هایش آسیب ندیده‌اند.

تلویزیون دولتی ایران بعداً گزارش داد که پس از چند ساعت درگیری، وضعیت در جزایر و شهرهای ساحلی اطراف تنگه هرمز دوباره عادی شده است. با این حال، دو طرف از زمان آغاز آتش‌بس در هفتم اپریل چندین بار درگیری‌های پراکنده داشته‌اند.

هم‌زمان با افزایش تنش‌ها، قیمت نفت در بازارهای آسیایی بالا رفت و قیمت نفت برنت دوباره از ۱۰۰ دالر در هر بیلر عبور کرد. نگرانی‌ها درباره اختلال در انتقال نفت از تنگه هرمز از عوامل اصلی افزایش قیمت‌ها عنوان شده است.

ترمپ گفته است که مذاکرات با ایران همچنان ادامه دارد و احتمال دستیابی به توافق وجود دارد، هرچند هنوز اختلافات مهمی مانند برنامه هسته‌ای ایران و بازگشایی کامل تنگه هرمز حل نشده است. او تاکید کرده که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند و مدعی شده تهران این شرط را پذیرفته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

آکسیوس: امریکا و ایران در آستانه تفاهم‌نامه یک‌صفحه‌ای برای پایان جنگ و آغاز مذاکرات هسته‌ای

رویترز گزارش داده که امکان تأیید مستقل این اطلاعات وجود ندارد و قصر سفید و وزارت خارجه امریکا نیز تا زمان نشر گزارش به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخ نداده‌اند.

Published

on

بر اساس گزارش آکسیوس به نقل از دو مقام امریکایی و دو منبع دیگر آگاه از روند مذاکرات، قصر سفید باور دارد که به یک توافق اولیه با ایران بر سر یک «تفاهم‌نامه یک‌صفحه‌ای» برای پایان دادن به جنگ و ایجاد چارچوبی برای مذاکرات مفصل‌تر هسته‌ای بسیار نزدیک شده است.

این گزارش می‌گوید که امریکا انتظار دارد ایران در جریان ۴۸ ساعت آینده به چندین موضوع کلیدی پاسخ دهد، هرچند تأکید شده که هنوز هیچ توافقی نهایی نشده است. با این حال، منابع آگاه گفته‌اند این نزدیک‌ترین مرحله‌ای است که دو طرف از آغاز جنگ تاکنون به توافق رسیده‌اند.

بر اساس مفاد در حال بررسی، این تفاهم‌نامه شامل چند بند مهم است: ایران ممکن است به تعلیق موقت غنی‌سازی اورانیوم متعهد شود، در مقابل ایالات متحده تحریم‌ها را لغو کرده و میلیاردها دالر از دارایی‌های مسدودشده ایران را آزاد کند. همچنین هر دو طرف محدودیت‌ها بر تردد در تنگه هرمز را کاهش خواهند داد.

آکسیوس گزارش داده است که این تفاهم‌نامه ۱۴ بندی میان نمایندگان ویژه امریکا، از جمله استیو ویتکاف و جرد کوشنر، و مقام‌های ایرانی از طریق مذاکرات مستقیم و میانجی‌ها در حال نهایی شدن است.

در صورت نهایی شدن، این سند پایان جنگ در منطقه را اعلام کرده و آغاز یک دوره ۳۰ روزه مذاکرات تفصیلی برای یک توافق جامع خواهد بود؛ توافقی که شامل بازگشایی تنگه هرمز، محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های امریکا می‌شود.

بر اساس این طرح، محدودیت‌های ایران بر کشتیرانی در تنگه هرمز و همچنین محاصره دریایی امریکا به‌صورت تدریجی در جریان این ۳۰ روز کاهش خواهد یافت. یک مقام امریکایی به آکسیوس گفته است که در صورت شکست مذاکرات، نیروهای امریکایی می‌توانند دوباره محاصره را برقرار کرده یا عملیات نظامی را از سر بگیرند.

در همین حال، ایران اعلام کرده است که تنها در صورتی یک توافق صلح را خواهد پذیرفت که «عادلانه» باشد، این در حالی است که دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا عملیات دریایی سه‌روزه برای بازگشایی تنگه هرمز را متوقف کرده است؛ عملیاتی که به گفته گزارش‌ها آتش‌بس یک‌ماهه جنگ را تحت فشار قرار داده بود.

رویترز گزارش داده که امکان تأیید مستقل این اطلاعات وجود ندارد و قصر سفید و وزارت خارجه امریکا نیز تا زمان نشر گزارش به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخ نداده‌اند.

در پی انتشار این گزارش، بازارهای مالی امریکا نیز واکنش مثبت نشان داده و شاخص‌های آینده سهام افزایش یافته‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

گفتگوهای سطح بالا در بیجنگ؛ تمرکز بر تنش‌ها در تنگه هرمز و روابط امریکا–ایران

گزارش‌ها می‌رساند که دونالد ترمپ و شی جین‌پینگ قرار است در مذاکرات پیش‌رو در مورد ایران و تحولات منطقه‌ای نیز گفتگو کنند.

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در بیجنگ با وانگ یی، دیپلمات ارشد چین دیدار و گفتگو کرده است؛ دیداری که در بحبوحه افزایش تنش‌های منطقه‌ای و نگرانی‌ها درباره امنیت انرژی جهانی انجام می‌شود.

این سفر که به گزارش رویترز نخستین سفر عراقچی به چین پس از جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران عنوان شده، در حالی صورت گرفته که این درگیری‌ها باعث بی‌ثباتی گسترده در بازار جهانی نفت و نگرانی از امنیت انرژی چین، به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام، شده است.

در همین حال، مقام‌های امریکایی از جمله وزیر خزانه‌داری این کشور از بیجنگ خواسته‌اند تا در تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگشایی تنگه هرمز و تأمین آزادی کشتی‌ها در این مسیر استراتژیک نقش فعال‌تری ایفا کند.

گزارش‌ها می‌رساند که دونالد ترمپ و شی جین‌پینگ قرار است در مذاکرات پیش‌رو در مورد ایران و تحولات منطقه‌ای نیز گفتگو کنند.

در روزهای اخیر، تبادل حملات در منطقه خلیج و رقابت برای کنترول مسیرهای دریایی، نگرانی‌ها از تشدید بحران را افزایش داده است؛ هرچند تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به توافق همچنان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!