Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان بین‌المللی کار: نیم میلیون افغان کار خود را از دست داده اند

منتشر شده

در

سازمان بین‌‎المللی کار روزگذشته (چهارشنبه ۲۹جدی) گفت که از زمان به قدرت رسیدن امارت اسلامی در نیمه ماه اگست به این سو بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان شغل شان را از دست داده اند.

این سازمان گفته است که این بحران اقتصاد افغانستان را فلج کرده و تاثیر بسیار ناگواری بر بازار کار داشته است. این وضعیت به ویژه برای زنان و آنهایی که در بخش‌های زراعت، ادارات دولتی، خدمات اجتماعی و ساختمانی کار می‌کردند، ویران کننده است، زیرا آن‌ها کار شان را از دست داده و معاش شان را دریافت نکرده اند.

گزارش سازمان بین المللی کار گفته است که بسیاری شرکت‌ها برای سر پا ماندن به شدت تحت فشار هستند، زیرا همه روزه هزاران افغان کشور را ترک می‌کنند. بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار بست کاری احتمالا تا ماه جون از میان خواهند رفت‌، چنانچه بیکاری به شدت افزایش یافته است.

پیامدهای اقتصادی سقوط نظام در افغانستان بسیار گسترده است و کمبود پول نقد و محدودیت در کشیدن پول از بانک، شرکت‌ها و افراد را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.

اقتصاد افغانستان از قبل به دلیل چهار دهه جنگ، خشکسالی شدید و کرونا در حال فروپاشی بود. پس از آن که امارت اسلامی قدرت را پس از خروج پر هرج و مرج نیروهای امریکایی به دست گرفتند، جامعه جهانی دارایی های افغانستان را مسدود کرد و کمک‌ها را به حالت تعلیق در آورد. زیرا تمایلی برای کار با حکومت امارت اسلامی وجود ندارد و امارت اسلامی تحت تحریم است.

گزارش سازمان بین المللی کار آخرین درخواست برای حمایت‌های بیشتر بین‌المللی از مردم افغانستان است، چنانچه ملل متحد هشدار داده است که ۸.۷ میلیون افغان در معرض قحطی قرار دارند.

هفته گذشته انتونیو گوترش سرمنشی عمومی ملل متحد از جامعه جهانی خواست تا ۵ میلیارد دالر مورد نیاز برای کمک‌های بشری در افغانستان را تامین، دارایی های مسدود شده را آزاد نمایند و سیستم بانکی را فعال کنند تا از فروپاشی اقتصادی و اجتماعی جلوگیری شود.

گزارش سازمان بین المللی کار تخمین کرده که اشتغال زنان در ماه‌های جولای تا سپتامبر ۱۶ درصد کاهش داشته است. کاهش اشتغال برای مردان ۵ درصد بوده است.

گزارش سازمان بین‌المللی کار اشاره کرده که بدتر شدن شرایط کاری در کشوری که بیش از یک میلیون کودک ۵ تا ۱۷ ساله آن مصروف کار هستند، به کار بیشتر کودکان خواهد انجامید.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!