Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان بین‌المللی کار: نیم میلیون افغان کار خود را از دست داده اند

منتشر شده

در

سازمان بین‌‎المللی کار روزگذشته (چهارشنبه ۲۹جدی) گفت که از زمان به قدرت رسیدن امارت اسلامی در نیمه ماه اگست به این سو بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان شغل شان را از دست داده اند.

این سازمان گفته است که این بحران اقتصاد افغانستان را فلج کرده و تاثیر بسیار ناگواری بر بازار کار داشته است. این وضعیت به ویژه برای زنان و آنهایی که در بخش‌های زراعت، ادارات دولتی، خدمات اجتماعی و ساختمانی کار می‌کردند، ویران کننده است، زیرا آن‌ها کار شان را از دست داده و معاش شان را دریافت نکرده اند.

گزارش سازمان بین المللی کار گفته است که بسیاری شرکت‌ها برای سر پا ماندن به شدت تحت فشار هستند، زیرا همه روزه هزاران افغان کشور را ترک می‌کنند. بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار بست کاری احتمالا تا ماه جون از میان خواهند رفت‌، چنانچه بیکاری به شدت افزایش یافته است.

پیامدهای اقتصادی سقوط نظام در افغانستان بسیار گسترده است و کمبود پول نقد و محدودیت در کشیدن پول از بانک، شرکت‌ها و افراد را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.

اقتصاد افغانستان از قبل به دلیل چهار دهه جنگ، خشکسالی شدید و کرونا در حال فروپاشی بود. پس از آن که امارت اسلامی قدرت را پس از خروج پر هرج و مرج نیروهای امریکایی به دست گرفتند، جامعه جهانی دارایی های افغانستان را مسدود کرد و کمک‌ها را به حالت تعلیق در آورد. زیرا تمایلی برای کار با حکومت امارت اسلامی وجود ندارد و امارت اسلامی تحت تحریم است.

گزارش سازمان بین المللی کار آخرین درخواست برای حمایت‌های بیشتر بین‌المللی از مردم افغانستان است، چنانچه ملل متحد هشدار داده است که ۸.۷ میلیون افغان در معرض قحطی قرار دارند.

هفته گذشته انتونیو گوترش سرمنشی عمومی ملل متحد از جامعه جهانی خواست تا ۵ میلیارد دالر مورد نیاز برای کمک‌های بشری در افغانستان را تامین، دارایی های مسدود شده را آزاد نمایند و سیستم بانکی را فعال کنند تا از فروپاشی اقتصادی و اجتماعی جلوگیری شود.

گزارش سازمان بین المللی کار تخمین کرده که اشتغال زنان در ماه‌های جولای تا سپتامبر ۱۶ درصد کاهش داشته است. کاهش اشتغال برای مردان ۵ درصد بوده است.

گزارش سازمان بین‌المللی کار اشاره کرده که بدتر شدن شرایط کاری در کشوری که بیش از یک میلیون کودک ۵ تا ۱۷ ساله آن مصروف کار هستند، به کار بیشتر کودکان خواهد انجامید.

رویداد های اخیر

آذربایجان ۱۴ زندانی افغان را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده که آذربایجان ۱۴ تبعه افغان را از زندان‌های خود آزاد کرده است.

این وزارت در بیانیه‌ای امروز (شنبه) گفت که آزادی این زندانیان در پی تلاش‌های سفارت افغانستان در باکو صورت گرفته است.

وزارت امور خارجه از آذربایجان و مقامات مربوطه به خاطر همکاری و اقدامات بشردوستانه‌شان قدردانی کرد و همچنین تأکید نمود که امارت اسلامی به پیگیری و حل و فصل قضایای زندانیان افغان ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!