Connect with us

اخبار ساحوی

آغاز کار استخراج یک معدن زغال سنگ در ولایت غور

منتشر شده

در

اداره محلی غور کار استخراج یک معدن زغال سنگ در این ولایت را شروع کرده است.

مسوولان اداره معادن و پطرولیم غور می‌گویند این معدن به یک شرکت داخلی به قرارداد داده شده است و قرار است روزانه تا ۵۰ تُن استخراج داشته باشد.

شرکت استخراج کننده بابت هر تُن ذغال سنگ ۲هزار ۴۰۰ افغانی به دولت می پردازد و در حال حاضر ده‌ها نفر مشغول کار شده اند.

واحدشهریار، مسوول شرکت استخراج ذغال سنگ غور می‌گوید که:”کار استخراج معدن زغال سنگ ولسوالی الایار ولایت غور موفقانه شروع شده است که این یک گام به سوی خودکفایی، پیشرفت و ترقی می باشد.”

عبدالحکیم حکمت، آمر اداره معادن و پطرولیم غور می‌گوید که:”درخواست تمام ادارات و مردم غور هم همین است که کار روی معادن ولایت غور شروع شود و استخراج گردد تا اینکه برای مردم ما کار و مصروفیت پیدا شود.”

غور از محروم ترین ولایت‌های کشور طی دو دهه اخیر بوده است، با وجود ده‌ها معدن مختلف در این ولایت، اما هیچ کاری برای استخراج معیاری معادن آن صورت نگرفته است.

مولوی رحمت‌الله امانی، نماینده مقام ولایت غور می‌گوید که:”در حدود هشتاد نوع معدن مختلف النوع در ولایت غور داریم که بیشتر این معادن در ولسوالی‌های تولک، شهرک، الایار و دولت یار قرار دارند.”

احمدالله لبیب، قوماندان امنیه غور می‌گوید که:”ما با تمام توان از امنیت راه‌ها، شرکت‌ها و معادن که در ولایت غور می‌باشند برای اینها اطمینان میدهیم.”

با شروع کار استخراج این معدن، صدها تن از باشندگان این ولایت به گونه مستقیم و غیرمستقیم صاحب کار شدند، غوری‌ها انتظار دارند که با استفاده از معادن این ولایت در قسمت سرک سازی‌ها، برنامه‌های انکشافی و توسعه‌یی درغور توجه شود.

عبدالخالق، باشنده غور دراین باره گفت:”خیلی خوشحال هستیم که کار این معدن شروع شد و ما مصروف کار شدیم، اما نیاز است که مشکلات ما مردم هم در نظر گرفته شود.”

محمدقربان، باشنده غور دراین باره گفت:” کار به داخل خانه ما مهیا شده و ما از این استفاده می‌کنیم، سرک‌های ما ساخته می‌شود و صاحب یک کار هم هستیم، در گذشته بچه‌های ما به معدن سنگ ذغال به ایران و پاکستان می‌رفتند.”

برعلاوه معدن زغال سنگ، در این ولایت مرکزی کشور معادن سُرب، طلا، سنگ مرمر، گچ و سیماب نیز وجود دارد.

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس‌جمهور ترکیه در سفر به ریاض با بن سلمان دیدار کرد

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز سه‌شنبه در سفر به ریاض با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دیدار کرد.

به گزارش رسانه‌های ترکی، اردوغان که در یک سفر رسمی به عربستان سعودی به‌سر می‌برد، همراه‌ با همسرش و با شماری دیگر از مقامات این کشور وارد ریاض شده است.

جزئیات بیشتری درباره این دیدار منتشر نشده است.

پس از این دیدار، اردوغان در ضیافت که به افتخار وی از سوی محمد بن سلمان در قصر الیمامه برگزار شده بود، شرکت کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه پیش‌تر در همان روز در یک مراسم رسمی از سوی محمد بن سلمان مورد استقبال قرار گرفت.

این سفر، نخستین بخش از سفر منطقه‌ای رئیس‌جمهور ترکیه به کشورهای منطقه به‌شمار می‌رود.

اردوغان سپس روز چهارشنبه به دعوت عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، به قاهره سفر خواهد کرد تا ریاست مشترک دومین نشست شورای عالی همکاری راهبردی ترکیه و مصر را بر عهده گیرد.

در جریان سفر به مصر، اردوغان و السیسی قرار است درباره مسائل دوجانبه گفتگو کرده و دیدگاه‌های خود را درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه موضوع فلسطین، تبادل نظر کنند.

وی همچنین قرار است در جریان سفر خود به قاهره در «مجمع تجاری ترکیه و مصر» نیز شرکت کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نشت گاز علت انفجار ساختمان در بندرعباس ایران

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

محمد امین لیاقت، رییس اداره آتش‌نشانی بندرعباس، اعلام کرده که براساس ارزیابی اولیه، انفجار در یک ساختمان واقع در بلوار معلم این منطقه ناشی از نشت گاز بوده است.

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

پیش‌تر رسانه‌های ایرانی گزارش داده بودند که صدای انفجاری که در برخی محلات بندرعباس شنیده شده، مربوط به یک منزل مسکونی در «بلوار معلم »بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان نیز از مردم خواسته بود تا اخبار را فقط از منابع رسمی دنبال کنند و به شایعات توجه نکنند.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که پیش‌تر دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، اعلام کرده بود که در صورت ادامه برنامه هسته‌ای ایران، حملات آینده امریکا «بسیار شدیدتر» خواهد بود، موضوعی که نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه را تشدید کرده است.

در همین حال، سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اعلام کرده که ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و آماده است تا یک توافق هسته‌ای منصفانه را پذیرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!