Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن: امارت اسلامی تا گروگان امریکایی را آزاد نکند نمی‌تواند به فکر کسب مشروعیت باشد

منتشر شده

در

رئیس جمهوری امریکا می‌گوید تا امارت اسلامی افغانستان یک شهروند امریکایی را آزاد نکند، مشروعیتی پیدا نمی‌کند.

آقای بایدن عصر یک‌شنبه (۱۰دلو) با صدور اعلامیه‌ای در آستانه دومین سالگرد به گروگان گرفته شدن یک کهنه سرباز امریکایی به نام مارک فرریکس در افغاستان، گفته است که :”طالبان (امارت اسلامی) قبل از این که انتظار داشته باشد به آرزوهای‌شان برای مشروعیت توجهی شود، باید فورا مارک را آزاد کند.”

رئیس جمهوری امریکا در این اعلامیه‌ گفته است که این موضوع قابل مذاکره نیست.

دراین اعلامیه آقای بایدن تهدید امنیت امریکایی‌ها یا غیرنظامیان بی‌گناه را غیرقابل قبول دانسته و گروگان‌گیری را عملی ظالمانه و بزدلانه خوانده است.

درهمین حال، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، نیز در آستانه دومین سالگرد به اسارت در آمدن این سرباز، از امارت اسلامی خواست که فورأ او را آزاد کند.

آقای بلینکن در این اعلامیه که روز گذشته (یک شنبه ۱۰دلو) صادر کرد، نوشته است که:”فردا دو سال از گروگانگیری کهنه سرباز نیروی دریایی ایالات متحده، مارک فرریکس می‌گذرد. مارک یک انجنیر عمران است که در زمان اسارت در پروژه‌های ساختمانی به نفع مردم افغانستان کمک می‌کرد.”

آقای بلینکن نوشته است که با آن که این سرباز بی‌گناه است، همچنان امارت اسلامی و گروه‌های وابسته به آن او را گروگان گرفته‌اند.

وزیر خارجه امریکا می‌گوید که ایالات متحده در هر ملاقاتی با امارت اسلامی، پرونده این شهروند امریکایی را مطرح کرده است.

آنتونی بلینکن در این اعلامیه می‌گوید واشنگتن این را روشن کرده است که :”مشروعیتی که امارت اسلامی به دنبال آن هستند، در حالی که یک شهروند امریکایی را گروگان نگه می‌دارند، غیرممکن است.”

وزیر خارجه امریکا می‌گوید آزادی مارک فرریکس از اولویت‌های اصلی و غیرقابل مذاکره امریکا است.

او در پایان این بیانیه نوشته است که:”پیام روشن امریکا به رهبران طالبان (امارت اسلامی) این است:” فورا مارک را آزاد، و گروگان‌گیری را محکوم کنید.”

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!