Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر خارجه ترکیه: حکومت سرپرست افغانستان باید برای گرفتن مشروعیت جهانی گام های را بردارد

منتشر شده

در

وزیر خارجه ترکیه گفته است که حکومت سرپرست افغانستان باید برای گرفتن مشروعیت جهانی گام های را بردارد.

مولود چاوش اغلو این موضوع را با همتای افغانی اش به تازگی در آنتالیا مطرح کرده است.

به گفته او، بدون به رسمیت شناختن حکومت جدید، مشکلات افغانستان حل نخواهد شد.

آقای اغلو در یک نشست خبری گفت: “دولت سرپرست هرچند مشکل ودشوار، گام های را ازجمله فراگیربودن باید بردارد، اگرخواهان به رسمیت شناخته شدن ازسوی جامعه جهانی است. اقدام های مثبت صورت گرفته اما کافی نیست وپیگیری نشده است می خواهیم گام های دیگری هم برداشته شود.”

این دیپلومات ارشد ترکیه گفت که کشورش مانند سایر کشورهای جهان عجله برای به رسمیت شناختن حکومت سرپرست ندارد و شرط اساسی گام های است که کابل باید درمطابقت با خواست های جهانی بردارد.

آقای اغلو گفت: “ما همچون سایر کشورهای جهان، برای به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان عجله نداریم. ما هم می خواهیم گام های عملی را ازسوی دولت جدید شاهد باشیم. گام های برداشته شده است اما کافی نیست وپیگیری نشده است، باید اقدام های ملموس بیشترازسوی دولت جدید انجام شود تا زمینه مشروعیت بین‌المللی برای دولت جدید فراهم شود.”

وزیر خارجه ترکیه برمدیریت پنج میدان هوایی افغانستان به شمول میدان هوایی کابل نیزاشاره کرده است.

آقای اغلو گفت: “ما با قطرروی تمام مسایل تفاهم داریم اما برخی ازمسایل با دولت جدید افغانستان حل نشده است. نیازبه گفتگوهای بیشتری است. نظریات مختلف میان حاکمان جدید افغانستان وجود دارد. به آقای متقی گفتم که این کار را برای منفعت خود نمی کنیم بلکه هدف ما پشتیبانی ازپیشرفت افغانستان است. بازشدن میدان های هوایی افغانستان به روی پروازهای بین المللی بسیارمهم است؛ بودجه ملی این کشور را تقویت می کند، لذا توافق دراین خصوص با دولت سرپرست نهایی نیست.”

از سوی دیگر، سخنگوی امارت اسلامی درتویتی شرکت هیلت حکومتی درنشست آنتالیا را پردستاورد خوانده تاکید می کند که دراین نشست نمایندگان کشورهای مختلف تشویق شدند تا روابط دیپلوماتیک خود با افغانستان را احیا کنند وهمچنین همکاری‌های تجارتی با افغانستان را گسترش دهند.

Advertisement

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!