Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: حدود ۹۵ درصد مردم افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند

منتشر شده

در

Last Updated on: حمل ۱۲, ۱۴۰۱

انتونیو گوترش، سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد روز گذشته (پنجشنبه، ۱۱ حمل) گفته که حدود ۹ میلیون تن در افغانستان با خطر قحطی روبرو استند.

گوترش که در یک نشست مجازی در باره وضعیت افغانستان سخنرانی میکرد گفت که حدود ۹۵ درصد مردم این کشور غذای کافی برای خوردن ندارند.

وی افزوده که واکنش عظیم بشردوستانه در افغانستان  پس از آگست ۲۰۲۱ “بی شک جان بسیاری را در زمستان نجات داد”.

به گفته او، وضعیت بشری از زمان تسلط امارت اسلامی به ‌طور نگران‌کننده‌ای بدتر شده است و اقتصاد تقریبا در حال سقوط است.

گوترش افزود: “حدود ۹۵ درصد مردم غذای کافی ندارند. ۹ میلیون نفر در معرض خطر قحطی استند. یونیسف تخمین می‌زند که یک میلیون کودک دچار سوء تغذیه شدید در آستانه مرگ استند.”

سرمنشی ملل متحد همچنان خواستار بازگشایی مکاتب برای همه شاگردان در افغانستان بدون تبعیض شد.

بر اساس معلومات سازمان ملل از جمله ۴۱  کشور کمک‌کننده تنها اتحادیه اروپا، امریکا و بریتانیا  ۲.۴۴ میلیارد دالر کمک‌ بشردوستانه به افغانستان تعهد کرده‌اند.

 این کمک‌ها قرار است که در اختیار نهادهای سازمان ملل متحد قرار گیرد.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دایمی امریکا در سازمان ملل متحد، با وعده ۲۰۴ میلیون دلاری گفت: “این کمک‌های بشردوستانه، مانند همه کمک‌های امریکا، مستقیماً به سازمان‌های غیر دولتی و سازمان ملل خواهد رسید. طالبان (امارت اسلامی) کمک‌های مالی بشردوستانه ما را کنترل نخواهند کرد.”

مارتین گریفیث، مسوول کمک‌های سازمان ملل متحد، پس از گفت‌وگو با مقام‌های امارت اسلامی در کابل این هفته که از دوحه صحبت می‌کرد، گفت: “تصور محکمی داشتم که درهای گفت‌وگو با مقامات بالفعل باز است، آن‎ها می‌خواهند راهی سازنده برای کار ما با آن‌ها بیابند. آن‌ها لزوما نمی‌دانند که چگونه با جامعه بین المللی کار کنند، از جمله مساله پیچیده آموزش دختران. امیدوارم بتوانیم این مشکل را در آینده حل کنیم.”

این درحالی است که سازمان ملل به دنبال تعهد کشورهای کمک کننده تا ۴.۴ میلیارد دالر به افغانستان کمک کند.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117