Connect with us

جهان

تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر؛ دستور کار امروز مجمع عمومی سازمان ملل

منتشر شده

در

سومین نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل به درخواست امریکا و متحدانش امروز پنجشنبه تشکیل خواهد شد تا در مورد تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر رای‌گیری کند.

کشورهای غربی از آغاز جنگ اوکراین، روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی متهم کرده اند و اکنون در پی واقعه “بوچا”، روسیه را متهم به انجام این واقعه با ابعاد مبهم و رمزآلودش می‌کنند و معتقدند روسیه به دلیل نقض حقوق بشر صلاحیت عضویت در شورای حقوق سازمان ملل را ندارد.

نمایندگان ۱۱ کشور از جمله امریکا، انگلیس، کانادا، اوکراین، مولداوی، جاپان، کلمبیا و نیز رئیس هیات اتحادیه اروپا به نمایندگی از ۲۷ کشور این اتحادیه روز سه شنبه همزمان با برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد وقایع بوچا، از “عبدالله شهید” رئیس مجمع عمومی سازمان ملل نشست فوق العاده و اضطراری این مجمع را درخواست کردند تا در مورد تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل رای گیری شود.

عبدالله شهید، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل به کشورها اعلام کرده است که نشست فوق العاده این مجمع صبح پنجشنبه به وقت محلی تشکیل خواهد شد.

برخی منابع خبری از رایزنی‌های روسیه با برخی کشورها برای مخالفت با قطعنامه ضدروسی خبر داده اند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده است، ۴۷ عضو دارد که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می شوند و روسیه یکی از این اعضا است که تا سال ۲۰۲۳ باید عضو این شورا باشد.

به گزارش ایرنا، غرب به رهبری امریکا، با استناد به ماده هشت اجرایی قطعنامه تاسیس شورای حقوق بشر۲۵۱/۶۰ مصوب نشست شصتم مجمع عمومی سازمان ملل در پی تعلیق عضویت روسیه در این شورا است.

بر اساس این ماده، اگر یک عضو شورای حقوق بشر، اقدام به نقض عمده و سیستماتیک حقوق بشر کند، مجمع عمومی سازمان ملل می‌تواند با رای دو سوم اعضای مجمع (مجموع آرا مثبت و منفی)، عضویت آن کشور را در شورای حقوق بشر تعلیق کند.

چنین اقدامی از سوی مجمع عمومی که دارای ۱۹۳ عضو است، سابقه دارد و این مجمع در سال ۲۰۱۱، لیبی را از شورای حقوق بشر تعلیق کرد.

پیگیری تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل از همان ابتدای جنگ اوکراین از سوی امریکا پیگیری شده و اکنون پس از واقعه مبهم “بوچا”ی اوکراین در حالیکه هنوزهیچ تحقیق مستقل بین المللی برای روشن شدن ابعاد نامعلوم آن صورت نگرفته، این موضوع سرعت گرفته است.

انتشار تصاویری دلخراش از اجساد غیرنظامیان در خیابان‌های شهر “بوچا” که جهان را بهت‌زده کرد، همزمان با اعلام مقامات اوکراینی در (۳ اپریل) مبنی بر آزادسازی تمامی مناطق پایتخت، از کنترل نیروهای روسیه صورت گرفت.

رسانه‌های غربی با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کی‌یف مدعی شدند نیروهای روسیه هنگام خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده‌اند و کرملین قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا را رد کرد.

دوسوم اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل پیش از واقعه بوچا به قطعنامه نقض حقوق بشر در اوکراین که کی‌یف آن پیشنهاد داده بود، رای مثبت دادند و از آن حمایت کردند. از میان اعضا، تنها روسیه و کشور اریتره به این قطعنامه رای منفی دادند.

در پی فشار امریکا و متحدانش، مجمع عمومی سازمان ملل برای سومین بار از زمان جنگ اوکراین، صحنه زورآمایی دو ابرقدرت امریکا و روسیه بر سر اوکراین خواهد بود که صف بندی سیاسی را در این نهاد بین‌المللی پررنگ تر خواهد بود.

بر اساس یادداشتی که رویترز مشاهده کرده است، روسیه به کشورها هشدار داده است که رای موافق یا ممتنع به عنوان یک “رفتار غیردوستانه” و پیامدهایی برای روابط دوجانبه تلقی خواهد شد.

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading

جهان

هشدار گوترش درباره فروپاشی مالی سازمان ملل

 بر اساس نامه‌ای که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، «آنتونیو گوترش» سرمنشی سازمان ملل به کشور‌ها هشدار داده که این سازمان در معرض خطر «فروپاشی مالی قریب‌الوقوع» است.

Published

on

سرمنشی سازمان ملل به سران کشور‌ها هشدار داد که بودجه این سازمان رو به اتمام بوده و با بحران مالی شدید مواجه است.

 بر اساس نامه‌ای که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، «آنتونیو گوترش» سرمنشی سازمان ملل به کشور‌ها هشدار داده که این سازمان در معرض خطر «فروپاشی مالی قریب‌الوقوع» است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل، در نامه‌ای به نماینده کشور‌ها نوشت: «بحران در حال عمیق‌تر شدن است، اجرای برنامه‌ها را تهدید می‌کند و خطر فروپاشی مالی را به همراه دارد؛ و اوضاع در آینده نزدیک بدتر خواهد شد.»

گوترش با هشدار نسبت به اینکه نقدینگی ممکن است تا ماه جولای تمام شود، گفته است: «یا همه کشور‌های عضو به تعهدات خود برای پرداخت کامل و به موقع عمل کنند؛ یا کشور‌های عضو باید قوانین مالی خود را به طور اساسی اصلاح کنند تا از فروپاشی مالی قریب‌الوقوع جلوگیری شود.»

سازمان ملل متحد ماه‌ها است که با بحران نقدینگی رو‌به‌رو است. در همین حال، واشنگتن پرداخت بودجه داوطلبانه به اداره‌های این سازمان را کاهش داده و از پرداخت‌های اجباری به بودجه‌های عادی و صلح سازمان ملل متحد خودداری کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!