Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به دستور رعایت حجاب زنان در افغانستان

منتشر شده

در

صدورفرمان وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می‌شود با واکنش‌های داخلی و خارجی رو به رو شده است.

سرمنشی سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد به وعده‌ها وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر به زنان ودختران افغان عمل کنند.

نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان هم در واکنش به طرح پوشش سر تا پای اسلامی برای زنان گفته است که این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، فاصله میان حاکمان جدید وجامعه جهانی را بیشترمی کند.

امریکا و بریتانیا هم گفته اند که این تصمیم برچگونگی تعامل جهان با حکومت سرپرست افغانستان اثرخواهد گذاشت.

شمار ازسازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری به شمول دیدبان حقوق بشرهم ازجامعه جهانی می خواهد برای پاسخگویی با این تصمیم استراتیژی مشترک را تدوین ویک نشست اضطراری برگزار کنند.

درحالی که در مکاتب به روی دختران صنوف بالاتر از ششم هنوز بسته است وجامعه جهانی مدعی است که حاکمان جدید به تعهدات و وعده‌های شان عمل نکرده اند، فرمان جدید مبنی بر پوشش سرتاپای زنان واکنش های بیشتر را به همراه شده است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل دراین باره گفته است که:”من باردیگر از طالبان می‌خواهم به وعده‌های خود به زنان ودختران افغان وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشرعمل کنند”.

هیات معاونت سازمان ملل (یوناما) نیز دراین باره واکنش نشان داده است:” این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، تعامل دولت افغانستان با جامعه بین‌المللی را مشکل تر و فاصله میان آنها را بیشترمی کند، ما به زودی با رهبران طالبان برای شفاف سازی دراین زمینه دیدارخواهیم کرد ونگرانی جهانی را با آنان شریک خواهیم ساخت”.

میلانی ورویر، رییس اجراییه انستیتوت جورج تاون برای زنان، صلح و امنیت گفته است که:” افراد زیادی هستند که درشرایط کنونی از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهند درتصامیم شان تجدید نظرکنند، این تخطی حقوق بنیادی زنان ودختران است”.

وزارت خارجه امریکا هم درتویتی گفته است که واشنگتن و شرکای بین‌المللی‌اش عمیقا از اقدامات اخیرحکومت سرپرست در مورد زنان و دختران، از جمله محدودیت تحصیل و سفر نگران هستند.

مدیراموربین الملل عفو بریتانیا هم درتویتی گفته است که بریتانیا حاکمان جدید را با اعمال شان قضاوت خواهد کرد، اگر آنها خواهان مشروعیت بین‌المللی هستند، باید به تعهدات خود، به ویژه در مورد حقوق زنان و دختران، عمل کنند.

در این میان سازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید، کشورهایی که از حقوق زنان حمایت می‌کنند، باید یک نشست اضطراری برگزارکنند.

هیدربار، معاون بخش حقوق زنان درسازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید که:” کشور هایکه دفاع از حقوق زنان جز پالیسی خارجی آنهاست باید برای تدوین یک استراتیژی مشترک و شیوه ای واکنش جهان در برابر تخطی‌های طالبان از حقوق زنان و دختران، نشست اضطراری را دایر کنند. این پلان، باید شامل تشویق و مجازات باشد.”

رینا امیری، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور زنان و حقوق بشر می‌گو‌ید که:” طالبان هنوزهم پالیسی‌های سرکوب گرانه علیه زنان و دختران را به عنوان جاگزینی برای رسیدگی به بحران اقتصادی و نیاز به حکومت فراگیر اتخاذ می‌کند. من با خواست‌های افغان‌ها و جامعه بین‌المللی یکجا می‌شوم تا اقدامات سرکوب‌گرانه پایان یابد،‌ مکاتب دختران دو باره باز گردند، زنان اجازه کار پیدا کنند و زندگی شان را از سر بگیرند.”

رعایت حجاب اسلامی توسط زنان از فرموده‌های قرآنی است که عالمان دین ودانشمندان اسلامی تطبیق آنرا از مسوولیت‌های یک نظام اسلامی می دانند.

آنان به این باورند که کشورهای غربی با منع قراردادن پوشش اسلامی برای زنان مسلمان حقوق اسلامی زنان مسلمان را نقص کرده اند ونباید براساس آزادی مذهب که غرب خود را به آن متعهد می‌داند حق پوشش اسلامی از زنان مسلمان گرفته شود.

وزارت امربه معروف و نهی از منکر روزگذشته درحکمی از تمام زنان در افغانستان خواست، حجاب اسلامی را رعایت کنند. در این حکم گفته شده است که با هر لباسی که بدن پوشانیده شود، آن حجاب است، اما افزوده که “تنگ و نازک” نباشد.

به گفته این وزارت، لباس و چادر مروج به رنگ سیاه موسوم به حجاب، نیزحجاب شرعی است.

شماری از باشنده‌گان کابل در حالیکه داشتن حجاب را یک فریضه دینی میدانند اما می‌گویند کسانی که این امر را رعایت نمی‌کند باید خودشخص تنبه یا مجازات شود.

گیتی، باشنده کابل گفت:” در هیچ جای قانون اسلام کسی نیامده که کسی یک گناه را انجام بدهد واعضا خانواده آن مجازات شود.”

حزب الله، باشنده کابل گفت:” امارت اسلامی چرا باید اینگونه رفتارکنند همراه زنان چون قبل از آمدن امارت اسلامی نیز همه زنان دارای حجاب بوده اند.”

در این میان شماری از عالمان دینی حجاب را یک فریضه دینی و شرعی دانسته میگویند درکشور اسلامی برای تطبیق حجاب نیاز به جبر واکراه نیست.

سیدمحسن قریشی، عالم دین گفت:”حجاب در قرآن به آن تاکید شده و زن بی‌حجاب نمازش روا نیست روزه‌اش نمیشود و زکات هم داده نمیتواند پس در کشور ما همه مسلمان هستیم و نیاز به زور و جبر نداریم.”

پس از صدور فرمان تازه وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می ‌شود برخی از فعالان عرصه حقوق زن می‌گویند امارت اسلامی همیشه نگاه خشک و انعطاف ‌ناپذیری نسبت زنان داشته و به همین دلیل نه‌ تنها هیچ نقشی برای زنان قایل نشده بلکه محدودیت‌های بسیار شدید را علیه زنان وضع کرده ‌اند. آنان فرمان اخیر امارت اسلامی را در مورد حجاب نیز اجباری می دانند.

فروزان رسولی، فعال حقوق زن گفت:” قبل از صدور این فرمان امارت اسلامی تمام زنان ودختران دارای حجاب بودند و نباید امارت اسلامی این فریضه را به گونه اجبار بالای زنان بقبولانند بلکه باید زمینه را مساعد کرده که زنان در جامعه خود را مصون احساس کنند.”

درهیمن حال، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی درقطر در رشته توئیت‌های گفته است طبق قوانین بین‌المللی، هر جامعه‌ای حق دارد در پرتو ارزش‌ها و اعتقادات خود زندگی کند.

به گفته وی حجاب رمز عقيدوی وشعار جامعه افغانستان و یکى از ارزش‌هاى مهم‌اش است.

وی افزوده است:”هیچ کس نمی‌تواند نماینده جامعه دیگری باشد، رهبران هر جامعه نمایندگان جامعه خود هستند.”

رویداد های اخیر

قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر شاهراه سالنگ جنوبی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد افغانی امضا شد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که در ادامه روند بازسازی اساسی شاهراه سالنگ، قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر از این شاهراه مهم و ترانزیتی در مربوطات سالنگ جنوبی به امضا رسیده است.

ارزش این قرارداد بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون افغانی اعلام شده و قرار است کار عملی پروژه به‌زودی آغاز شود.

وزیر فواید عامه در مراسم امضای قرارداد گفته است که شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی کشور است و باید کارهای بازسازی آن با دقت، کیفیت و مطابق معیارهای تخنیکی به پیش برده شود.

بر اساس معلومات وزارت، بخش قرارداد شده از ساحه اولنگ آغاز شده و تا جبل‌السراج به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۱۲ متر به شکل اساسی و اسفالتی بازسازی خواهد شد.

همچنین در این پروژه ساخت ۵ پایه پلچک جدید، عریض‌سازی ۳۳ پلچک و ساخت ۶۰۰ متر جویچه در یک طرف سرک نیز شامل است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که سالنگ جنوبی از ساحه تونل الی اولنگ به شکل کانکریتی شامل پلان است که قسمت زیاد آن تکمیل شده و کار متباقی آن جریان دارد.

این وزارت همچنین گفته است که بازسازی شاهراه سالنگ‌ها در سه بخش (سالنگ جنوبی، سالنگ شمالی و خنجان الی دوشی) جریان دارد و تاکنون بخش‌های مختلف از جمله تونل و گالری‌ها در سه طبقه کانکریت به شکل اساسی بازسازی شده است.

 شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ترانسپورتی کشور است که شمال افغانستان را به کابل وصل می‌کند و نقش مهمی در رفت‌وآمد مردم و انتقال کالاهای تجارتی و محصولات زراعتی دارد.

Continue Reading

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: زندگی در برخی مناطق دورافتاده افغانستان «ناممکن» شده است

Published

on

سازمان ملل متحد هشدار داده است که با تشدید بحران انسانی در افغانستان، زندگی در مناطق دورافتاده این کشور به‌طور فزاینده‌ای دشوار شده و در برخی مناطق حتی «ناممکن» شده است. به گفته این نهاد، خشکسالی، ناامنی غذایی و کمبود شدید بودجه کمک‌های بشردوستانه، میلیون‌ها نفر را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، اما از مجموع ۱.۷ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای سال ۲۰۲۶، تاکنون تنها ۱۴ درصد آن تأمین شده است.

به گفته این نهاد، خشکسالی طولانی‌مدت و کمبود آب زندگی در بسیاری از مناطق روستایی را مختل کرده و خانواده‌های زیادی را ناچار به ترک خانه‌ها و زمین‌هایشان ساخته است.

اولگا چروکو، از مسئولان اوچا، می‌گوید در قریه‌‌ای در بامیان نزدیک به نیمی از جمعیت محل را ترک کرده‌اند، زیرا دیگر آبی برای آبیاری زمین‌ها وجود ندارد و محصولات زراعتی خشک شده‌اند.

او همچنین از خانواده‌هایی یاد کرد که برای زنده ماندن با کمترین امکانات روزگار می‌گذرانند. به گفته وی، برخی خانواده‌ها به دلیل فقر شدید ناچارند با غذاهای بسیار ابتدایی و ناکافی زندگی کنند.

کودکان از آسیب‌پذیرترین قربانیان این بحران هستند. سازمان ملل متحد تخمین می‌زند که ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند. امدادگران هشدار می‌دهند که بسیاری از موارد سوءتغذیه دیر تشخیص داده می‌شود و شماری از کودکان پیش از دریافت خدمات صحی جان خود را از دست می‌دهند.

با وجود کمبود بودجه، نهادهای امدادرسان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند. از ماه جنوری تا اپریل سال جاری، حدود ۵.۹ میلیون نفر در افغانستان دست‌کم یک نوع کمک بشردوستانه دریافت کرده‌اند که از این میان، ۳.۵ میلیون نفر از کمک‌های غذایی بهره‌مند شده‌اند.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که در صورت افزایش نیافتن کمک‌های بین‌المللی، میلیون‌ها افغان در ماه‌های آینده با گرسنگی، فقر و آوارگی بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117