Connect with us

رویداد های اخیر

سفیر امریکا: چرخبال‌های دولت سابق افغانستان را به امارت اسلامی نمی‌دهیم

منتشر شده

در

سفیر امریکا در تاجیکستان گفته است که واشنگتن چرخبال‌های دولت سابق افغانستان که به تاجیکستان منتقل شده را به امارت اسلامی افغانستان تحویل نخواهد داد.

جان مارک پومرشیم، سفیر امریکا در تاجیکستان اظهار داشت که واشنگتن و دوشنبه درباره سرنوشت چرخبال‌ها و طیاره‌های که توسط پیلوتان افغان در حال فرار از افغانستان به تاجیکستان انتقال یافتند، گفتگو کرده‌اند.

سفیر امریکا در یک نشست خبری تصریح کرد:” این چرخبال‌ها و طیاره‌ها به طالبان (امارت اسلامی) تحویل داده نخواهد شد، چرا که این‌ها به طالبان (امارت اسلامی) تعلق ندارد.:

به گزارش آسیا پلاس تاجیکستان، این دیپلمات امریکایی از ارائه جزئیات بیشتر درباره مذاکرات با تاجیکستان در این باره خودداری کرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی اوایل هفته جاری در واکنش به اقدام امریکا مبنی بر تحویل چرخبال‌های خریداری شده برای دولت سابق افغانستان به اوکراین گفته بود که گفتگوها برای بازگرداندن چرخبال‌ها به افغانستان با امریکا جریان دارد.

 

وی گفته بود:”کسانی که چرخبال‌های افغانستان را به خارج انتقال دادند، خائن ملی هستند، اینکه سرنوشت این چرخبال‌ها چه می‌شود با امریکایی‌ها در این باره درحال گفتگو هستیم.”

سخنگوی امارت اسلامی اظهار داشت که با کشور‌های همسایه ‌که چرخبال‌های افغانستان در آنجا هستند، گفتگو شده و در تلاش هستیم که چرخبال‌ها به زودی بازگردانده شوند.

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!