Connect with us

رویداد های اخیر

تاجکستان از نشست امنیتی کشورهای منطقه در مورد افغانستان میزبانی می‌کند

منتشر شده

در

قراراست تاجکستان روزهای پنج شنبه و جمعه (پنجم و ششم جوزا) میزبان نشست امنیتی کشورهای منطقه در مورد اوضاع افغانستان باشد.

رسانه‌های هندی گزارش داده اند این نشست در دوشنبه پایتخت تاجکستان برگزار می‌شود و قرار است در این نشست مشاورین امنیت ملی کشورهای منطقه اشتراک کنند.

با این حال یک نشست دیگر میان هیات وزارت دفاع افغانستان و قوماندان نیروی سرحدی ازبکستان هم برگزار شده است.

امارت اسلامی در حالی که اطمینان می‌دهد، خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست اما می‌گوید از هر نشستی که برای همکاری و تعامل با دولت جدید افغانستان برگزار شود استقبال می‌نماید.

به دنبال نشست‌های پی هم کشورهای همسایه و منطقه در پیوند به وضعیت افغانستان، اینبار تاجکستان نشستی امنیتی را با حضور مشاوران امنیت ملی کشورهای همسایه و منطقه برای بررسی اوضاع امنیتی، سیاسی، اقتصادی و بشری افغانستان میزبانی خواهد کرد.

رسانه‌های هندی گزارش داده اند که این نشست فردا و پس فردا در دوشنبه، پایتخت تاجکستان برگزار می‌شود و در آن مشاور امنیت ملی هند و نمایندگانی از روسیه، چین، ایران و کشورهای آسیای میانه حضور خواهند داشت، اما هنوز معلوم نیست که آیا پاکستان هم در این نشست هیئت خود را می‌فرستد یا نه.

در گزارش تایمز هندیا آمده است که:”در این نشست وضعیت سرحدات و نیز تهدید که از آدرس تروریزم متوجه کشورهای آسیای مرکزی و سایر همسایه‌های افغانستان است مورد بحث خواهد بود مشاور امنیت ملی هند قرار است موضع هند را روشن کند و همچنان درمورد حقوق بشر به شمول حقوق زنان و نیاز برای تشکیل یک حکومت همه شمول نیز بحث خواهد شد.”

تاجکستان در حالی این نشست امنیتی را قرار است میزبانی کند که اخیراً چندین راکت از خاک افغانستان و از مربوطات ولایت تخار به سوی خاک این کشور پرتاب گردید و مسولیت آن را نیز گروه داعش پذیرفت.

امارت اسلامی اما در حالی که اطمینان می‌دهد هیچ تهدیدی از خاک افغانستان متوجه کشورهای همسایه و منطقه نیست از این کشورها می‌خواهد که بجای نگرانی باید تعاملات و همکاری های شان را با دولت جدید افغانستان گسترش بدهند.

این درحالی است که یک هیات از وزارت دفاع ملی افغانستان به رهبری مولوی غوث الدین رهبر قوماندان لوای ششم سرحدی بخاطر رفع سو تفاهم و مشکلات در نقاط مرزی دو کشور با مقام‌های امنیتی ازبکستان دیدار وگفتگو کرده اند

این نشست دو طرف بر حل مشکلات، حفظ خویشتن داری، وهماهنگی بیشتر در مرز میان دو کشور تاکید شده است.

رویداد های اخیر

لاوروف می‌گوید فعالیت‌های تروریستی در امتداد مرزهای افغانستان مشاهده می‌شود

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که فعالیت‌های تروریستی همچنان در امتداد مرزهای افغانستان و در مناطق میان هند-پاکستان-افغانستان مشاهده می‌شود.

لاوروف در مصاحبه با تلویزیون بریکس مستقر در روسیه، به نگرانی‌های جاری در خاورمیانه، از جمله مناطق آسیایی آن، اشاره کرد.

او بر اهمیت همکاری با هند در سازمان ملل متحد برای پیشبرد یک کنوانسیون جهانی مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

لاوروف اظهار داشت که اگرچه مسوده کنوانسیون از قبل آماده شده است، اما هنوز اجماعی در مورد تصویب آن حاصل نشده است.

روسیه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات شبه‌نظامیان از افغانستان ابراز کرده است. با این حال، امارات اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و گفته است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی تلیفونی وزیر سرحدات افغانستان با معاون حقوقی وزارت خارجه ایران

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل افغانستان در یک تماس تلیفونی با کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران گفتگو کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری ایرنا، در این تماس، دو طرف بر تداوم همکاری‌های مرزی و به‌ویژه ادامه روند نوسازی علائم مرزی تاکید کردند. همچنین، توافق شد که نشست‌های تخنیکی و حقوقی مشترک با سرعت بیشتری برگزار شود.

بر اساس توافق طرفین، نشست بعدی مقام‌های عالی مرزی ایران و افغانستان در سال ۱۴۰۵ در ایران برگزار خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان سازمان همکاری اسلامی و آلمان در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

محمد سعید علی‌ العیاش، رئیس دفتر نمایندگی سازمان همکاری اسلامی در کابل،با رولف دیتر رینهارت، سرپرست سفارت آلمان برای افغانستان، دیدار کرده است.

در این ملاقات که روز یکشنبه صورت گرفت، دو طرف درباره تازه‌ترین تحولات افغانستان گفتگو کردند. محور بحث‌ها وضعیت امنیتی، بشری و اقتصادی کشور بود.

همچنان، دو طرف روی تحولات سیاسی اخیر و چالش‌های گسترده‌ای که افغانستان با آن روبه‌رو است تبادل نظر کرده و بر نیاز به ادامه همکاری و حمایت جامعه جهانی تأکید نمودند.

در پایان، دو طرف اهمیت تداوم همکاری و هماهنگی میان نمایندگی سازمان همکاری اسلامی و آلمان را در راستای تأمین ثبات و بهبود وضعیت بشردوستانه در افغانستان برجسته ساختند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!