Connect with us

رویداد های اخیر

افزایش پنجاه درصدی سوء تغذیه کودکان در شمال کشور

منتشر شده

در

Last Updated on: جوزا ۳۰, ۱۴۰۱

داکتران درشفاخانه حوزوی ابوعلی سینای بلخی درشهر مزارشریف از افزایش بیماری سوء تغذیه کودکان در شمال کشور ابراز نگرانی کرده و می‌گویند که ابتلاء به مرض سوء تغذیه در میان کودکان تا پنجاه درصد افزایش یافته است.

با این حال، فقر، گرسنگی و پایین بودن سطح آگاهی مردم از موضوعات صحی، از جمله عوامل اند که میزان سوء تغذیه در میان کودکان را افزایش داده است.

عبدالرووف فروغ، مسئول بخش اطفال ریاست صحت عامه بلخ  درین مورد گفته است: «گرم شدن هوا، پایین بودن اقتصاد مردم، مهاجرت‌ها، کمبود شیرمادران سبب شده است که واقعات سوء تغذیه در میان کودکان بالا برود».

به گفته‌ای مسئولان دراین شفاخانه، روزانه حدود صد کودک مبتلا به این مرض به شفاخانه حوزوی ابو علی سینای بلخی مراجعه می‌کنند که علاوه از ارائه خدمات صحی، شیرکافی نیز به‌گونه رایگان به کودکان بیمار داده می‌شود.

آقای فروغ افزوده است: «به نسبت اینکه واقعات سوء تغذیه بیشتر شده‌است ما بستر‌ها را بیشتر ساختیم و درکنار آن برای اطفال سوء تغذیه شیر به طور رایگان توزیع می‌کنیم».

درهمین حال، مریض داران هم از رسیدگی به موقع ارائه خدمات صحی خوشبین استند، اما به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی که جان کودکان شان را به خطر انداخته، شکایت دارند.

یکی از مادران می‌گوید: «غریب هستیم چیزی برای خوردن نداریم، طفلکم را شیر داده نتوانستم شوهرم هم بیکار است، طفلکم از ناداری ما بیمار شده است».

شفاخانه حوزوی ابوعلی سینای بلخی در حالی از فزایش رقم کودکان مبتلا به سوء تغذی ابراز نگرانی می‌کند که پیش از این صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد نیز گفته بود که امسال صد هزار کودک در افغانستان به این مرض مبتلا شده‌اند و این مورد را به‌گونه شدید نگران کننده خوانده بودند.

رویداد های اخیر

برادر: علما روحیه حفظ نظام اسلامی و منافع ملی را در میان مردم تقویت کنند

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید که علما باید زبان وعظ و منبر را نرم‌تر سازند و در کنار بیان مکلفیت‌های دینی، روحیه حفاظت از نظام اسلامی و منافع ملی را نیز در مردم تقویت کنند.

آقای برادر امروز (چهارشنبه) در مراسم دستاربندی مدرسه «جامعه فتح‌العلوم کابل» افزود که مدارس، پایه‌های مقدس علم دینی، جهاد، اخلاق نبوی، تربیت روحی و فکری و نهضت اسلامی در جوامع اسلامی به‌شمار می‌روند.

برادر تصریح کرد: «در افغانستان، روایت اسلامیِ فرضیت جهاد مقدس از مدارس ظهور کرد، به قریه‌ها و شهرها گسترش یافت و به عملی و تقابل مبدل شد که لشکرهای بزرگ کفر را شکست داد.»

او نقش مدارس را در اصلاح فکری جامعه، از میان برداشتن فرهنگ‌های غیر اسلامی و حفظ روایت‌های اسلامی بسیار مهم دانست و تأکید کرد که مدارس باید در هر شرایطی مسیر اصلی و اساسی خود را حفظ نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر امور خارجه امارت اسلامی برای سفر به ایران دعوت شد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست دوجانبه وزرای تجارت افغانستان و قرغیزستان؛ تأکید بر گسترش روابط اقتصادی و تجارتی

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

Published

on

نشست دوجانبه‌ای میان نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، و بکیت صدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، در کابل برگزار شد.

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

طرفین در جریان نشست پیرامون افزایش حجم تجارت با توجه به ظرفیت‌های موجود میان دو کشور، هدف‌گذاری اقلام مشخص صادراتی، توسعه ترانزیت و عقد موافقت‌نامه‌های ترانزیتی، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و مشترک، برگزاری نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها و نشست‌های تجارتی و همچنین برگزاری جلسات منظم گروه کاری مشترک، تبادل نظر و بحث کردند.

همچنین، وزرای دو کشور بر تطبیق تفاهمات پیشین، به ویژه نقشه‌راه همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان امارت اسلامی افغانستان و قرغیزستان که در جریان سفر هیئت افغانستان به قرغیزستان به امضا رسیده بود، تأکید کردند.

این نشست در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان افغانستان و قرغیزستان و تقویت روابط دوجانبه برگزار شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!