Connect with us

رویداد های اخیر

پوتین می‌گوید روسیه روی روابط خود با امارت اسلامی کار می‌کند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز گذشته (سه شنبه، ۷ سرطان) در جریان سفر اش به تاجیکستان گفته است که مسکو در تلاش است تا با امارت اسلامی روابط برقرار کند.

آقای پوتین هم‌چنان گفته است که روسیه می‌خواهد همه گروه‌های قومی در افغانستان در اداره کشورشان مشارکت داشته باشند.

وی گفت: “ما هر کاری را انجام می‌دهیم تا وضعیت در آن کشور عادی شود. ما تلاش می‌کنیم با نیروهای سیاسی که اوضاع را کنترل می‌کنند، روابط برقرار کنیم.”

پوتین گفت: “ما با این پیش فرض کار می‌کنیم که همه اقوام در افغانستان، همان‌طور که قبلاً گفته شد، باید در اداره کشور به‌درستی مشارکت داشته باشند.”

رییس جمهور روسیه این اظهارات را در دیدار با امام علی رحمان، همتای تاجیکستانی اش بیان کرده است. این نخستین سفر پوتین به خارج پس از آغاز جنگ اوکراین است.

تاجیکستان مرز مشترک با افغانستان دارد و روسیه همواره از احتمال ورود شورشیان به تاجیکستان ابراز نگرانی کرده است.

رویداد های اخیر

حملات راکتی تازه پاکستان؛ دو غیرنظامی شهید و هشت تن دیگر زخمی شدند

Published

on

مقام‌های محلی در ولایت کنر می‌گویند که رژیم نظامی پاکستان طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ راکت به خانه‌های غیرنظامیان در ولسوالی‌های مختلف پرتاب کرده است که از اثر آن دو غیرنظامی شهید وهشت نفر دیگر زخمی شده اند.

ضیاء الرحمن سپین غر، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ کنر می‌گوید که در ولسوالی ناری یک نفر جان باخته و شش تن زخمی شدند. وی افزود که در ولسوالی سرکانو نیز یک نفر جان باخت و دو تن دیگر زخمی شدند.

همچنین ده‌ها راکت دیگر در ولسوالی‌های شلتان، منور، اطراف شهر اسعدآباد و دیگر مناطق اصابت کرده است که به گفته سپین غر، به مردم محل آسیبی نرسیده است.

این مقام محلی همچنین از حملات متقابل نیروهای افغان خبر داد که منجر به تخریب سه پوسته رژیم نظامی پاکستانی و کشته شدن یک سرباز پاکستانی شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا خواستار کاهش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان شد

Published

on

اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن در نود و پنجمین کمیته دائمی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، خواستار کاهش فوری تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان شده و بر ضرورت گفتگو و احترام به قوانین بین‌المللی تأکید ورزیدند.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای از همه طرف‌ها خواست تا از تشدید بیشتر تنش‌ها خودداری کنند، حفاظت از غیرنظامیان را تضمین و از تمامیت ارضی حمایت نمایند. همچنین مجدداً تأکید کرد که خاک افغانستان نباید برای تهدید یا حمله به سایر کشورها استفاده شود و از امارت اسلامی افغانستان خواست تا اقدامات مؤثری علیه گروه‌های شبه‌نظامی که در داخل این کشور فعالیت می‌کنند، انجام دهد.

این اتحادیه همچنین نگرانی خود را در مورد وضعیت بشری در افغانستان ابراز کرد و محدودیت‌ها بر کار زنان در سازمان‌های بین‌المللی را برجسته نمود.

یکی از مسائل دیگر مطرح شده، بازگشت بیش از چهار میلیون افغان از ایران و پاکستان در دو سال گذشته بود که به گفته اتحادیه اروپا، فشار بیشتری بر اقتصاد شکننده و خدمات عامه افغانستان وارد کرده است.

اتحادیه اروپا همچنین نگرانی خود را در مورد اخراج‌های اجباری ابراز کرد و بر اهمیت احترام به حق پناهندگی و اصل عدم بازگرداندن اجباری تأکید نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

علمای دینی افغانستان و پاکستان خواستار تمدید آتش‌بس تا عید قربان شدند

Published

on

گروهی از علمای دینی افغانستان و پاکستان از مقامات هر دو کشور خواسته‌اند تا آتش‌بس موقت را که در ابتدا برای عید فطر اعلام شده بود، تا عید قربان تمدید کنند.

حکومت پاکستان اعلام کرده بود که به درخواست برخی از کشورهای منطقه و به مناسبت عید، از نیمه‌شب ۱۸ و ۱۹ مارچ تا نیمه‌شب ۲۳ و ۲۴ مارچ آتش‌بس می‌کند.

به گزارش روزنامه دان، ۱۱ عالم دین از پاکستان و ۱۱ عالم دین از افغانستان در بیانیه‌ای مشترک تأکید کردند که هدف از ابتکار عمل آنها، پیشبرد یک راه‌حل پایدار و آبرومندانه برای تنش‌ها بین اسلام‌آباد و کابل است.

این علما از مقامات پاکستان و افغانستان خواستند که آتش‌بس را تمدید کنند تا زائران بتوانند حج را در محیطی آرام انجام دهند. آنها افزودند که این «ابتکار صلح» فراتر از درخواست آتش‌بس است و شامل تلاش‌های دیپلوماتیک و اجتماعی گسترده‌تری برای حل مسائل دیرینه بین دو کشور می‌شود.

این علما ابراز امیدواری کردند که تلاش‌های آنها منجر به یک راه‌حل قابل قبول برای طرفین شود و به ایجاد پایه‌های ثبات پایدار و صلح منطقه‌ای کمک کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!