Connect with us

جهان

زلنسکی: حمله روسیه به ایستگاه قطار جنایت جنگی بود

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهوری اوکراین، حمله موشکی به یک ایستگاه قطار در شرق این کشور را محکوم کرد و آن را جنایت جنگی دیگری نامید که نیروهای روسیه مرتکب شده‌اند.

آقای زلنسکی شامگاه جمعه طی یک نطق ویدیویی برای ملت اوکراین گفت: «مثل کشتار در بوچا، مثل خیلی از جنایت‌های جنگی روسیه، حمله موشکی به کراماتورسک یکی از اتهاماتی است که باید در دیوان محاکمات به آن رسیدگی شود.»

مقامات اوکراین می‌گویند که در این حمله موشکی دست‌کم ۵۲ نفر کشته شده‌اند. روسیه اما گزارش‌ها درباره این حمله و شمار تلفات آن را تکذیب کرده و گفته است که نقشی در آن نداشته است.

آقای زلنسکی به مردم اوکراین اطمینان داد که با تلاش‌های گسترده «به طور دقیق مشخص خواهد شد که هر کسی چه کاری کرده، چه کسی این دستورات را داده، موشک‌ها از کجا آمده‌اند، چه کسانی مسئول حمل و نقل موشک‌ها بوده‌اند، چه کسی فرمان شلیک آنها را صادر کرده و چگونه با این حمله موافقت شده است».

وی در ادامه از اتحادیه اروپا به خاطر تاکید آن بر انجام تحقیقات پیرامون جنایات جنگی ارتش روسیه تشکر کرد و گفت که روز جمعه با اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی، صحبت کرده و از او خواسته است که اتحادیه اروپا تحریم‌های کاملی علیه نفت و گاز روسیه اعمال کند.

رئیس جمهوری اوکراین اظهار داشت: «این صادرات انرژی است که سهمی را از درآمد روسیه به رهبری آن می‌رساند و باعث می‌شود آنها فکر کنند که از مجازات در امان هستند. همین صادرات انرژی باعث می‌شود که تصور کنند جهانیان جنایات جنگی را که ارتش روسیه مرتکب شده است، نادیده خواهند گرفت.»

آقای زلنسکی در نهایت خواستار قطع کامل دسترسی بانک‌های روسی به نظام اقتصادی جهان شد و بار دیگر درخواست خود برای ارسال سلاح‌های بیشتر به اوکراین را تکرار کرد.

فرماندار منطقه دونتسک می‌گوید که در زمان اصابت موشک‌ها حدود چهار هزار غیرنظامی در ایستگاه قطار کراماتورسک در انتظار تخلیه و گریز به مناطق دیگر بودند. مقامات اوکراین می‌گویند که از این ایستگاه به عنوان گذرگاه تخلیه غیرنظامیان استفاده می‌شود.

جهان

کیم جونگ اون بار دیگر به عنوان رئیس امور دولتی کوریای شمالی تعیین شد

Published

on

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی اعلام کرده که کیم جونگ اون، رهبر این کشور، بار دیگر به عنوان رئیس امور دولتی تعیین شده است.

این تصمیم روز یکشنبه در جریان اولین جلسه مجمع عالی خلق اخذ شده است.

این نشست در پیونگ یانگ در مورد اصلاحات و الحاقیه‌های قانون اساسی سوسیالیستی و همچنین انتخاب رئیس کمیسیون امور دولتی و سایر نهادهای رهبری دولت بحث خواهد کرد.

این مجمع که به عنوان نهاد قانونگذاریِ رسماً سیاست‌های دولتی را تصویب می‌کند، معمولاً پس از کنگره حزب حاکم کارگر تشکیل جلسه می‌دهد تا تصمیمات حزب را به قانون تبدیل کند.

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی اعلام کرد که در این جلسه همچنین برنامه پنج ساله اقتصادی کشور که در نهمین کنگره حزب در ماه فبروری اعلام شد، بررسی خواهد شد.

کیم یو جونگ، خواهر قدرتمند کیم، به طور قابل توجهی در فهرست اعضای کمیسیون امور دولتی، بالاترین نهاد رهبری کشور که از سال ۲۰۲۱ در آن خدمت می‌کرد، غایب بود.

 

 

Continue Reading

جهان

ترمپ: درصورت بازنشدن تنگه هرمز، فابریکه‌های برق ایران را از بین می‌بریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده هشدار داده است که اگر ایران تا ۴۸ ساعت آینده تنگه هرمز را به‌گونه کامل باز نکند، فابریکه‌های برق این کشور هدف حملات امریکا قرار خواهد گرفت.

ترمپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی تأکید کرده که در صورت ادامه بسته بودن این مسیر حیاتی، «بزرگ‌ترین فابریکه‌های ایران» در مرحله اول نابود خواهند شد؛ اقدامی که نشان‌دهنده تشدید بی‌سابقه تنش‌ها میان دو طرف است.

بسته شدن تنگه هرمز، که حدود یک‌پنجم انتقال نفت و گاز جهان از آن انجام می‌شود، باعث افزایش شدید قیمت انرژی در بازارهای جهانی شده و نگرانی‌ها از بحران انرژی را افزایش داده است.

در همین حال، قوماندان خاتم الأنبیاء ایران هشدار داده است که هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، با پاسخ متقابل و هدف قرار دادن تأسیسات امریکا در منطقه همراه خواهد بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها پس از حملات متقابل ایران و اسرائیل وارد مرحله تازه و خطرناکی شده و گزارش‌ها از استفاده ایران از راکت‌های دوربرد حکایت دارد.

به گفته ایال زمیر، لوی درستیز قوای مسلح اسرائیل، این راکت‌ها قابلیت رسیدن به اهدافی فراتر از خاورمیانه را دارند و می‌توانند تهدیدی برای شهرهای اروپایی نیز باشند.

همزمان، حملات راکتی ایران به مناطق جنوبی اسرائیل از جمله دیمونا و عراد ده‌ها زخمی برجا گذاشته است.

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، این حملات را «دشوار» توصیف کرده و گفته است که اسرائیل به حملات علیه دشمنان خود در همه جبهه‌ها ادامه خواهد داد.

جنگ ایران وارد هفته چهارم شده است و بر بنیاد گزارش‌ها، تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر کشته شده‌اند.

اظهارات متناقض ترمپ درباره کاهش یا تشدید جنگ، متحدان امریکا را با سردرگمی مواجه کرده و نگرانی‌ها از گسترش بیشتر این درگیری را افزایش داده است.

 

Continue Reading

جهان

ترمپ حمله غافلگیرانه به ایران را به حادثه «پرل هاربر» تشبیه کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار با سانائه تاکایچی، صدراعظم جاپان، حملات اخیر امریکا به ایران را با حمله سال ۱۹۴۱ جاپان به «پرل هاربر» مقایسه کرد و از اقدام نظامی کشورش دفاع نمود.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره این‌که چرا متحدان از پیش در جریان این حملات قرار نگرفته بودند، گفت عنصر غافلگیری عمدی بوده است. او گفت: «ما غافلگیری می‌خواستیم. چه کسی بهتر از جاپان غافلگیری را می‌شناسد؟» و به حمله پرل هاربر اشاره کرد.

این اظهارات به نظر می‌رسید تاکایچی را غافلگیر کرده باشد و او در جریان نشست در دفتر بیضی کاخ سفید واکنش محسوسی نشان داد.

حمله جاپان به پایگاه دریایی امریکا در هاوایی در سال ۱۹۴۱ بیش از ۲۳۰۰ امریکایی را کشت و باعث شد ایالات متحده وارد جنگ جهانی دوم شود. فرانکلین دی. روزولت، رئیس‌جمهور وقت امریکا، آن روز را «تاریخی که با ننگ در یاد خواهد ماند» توصیف کرده بود.

این جنگ در سال ۱۹۴۵ پس از حملات اتمی امریکا به هیروشیما و ناگاساکی پایان یافت.

اظهارات ترمپ در جاپان واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت. برخی آن را با توجه به حساسیت تاریخی نادرست دانستند، در حالی که برخی دیگر آن را صرفاً یک شوخی تلقی کردند.

یوتا ناکامورا، یک انجینر در توکیو، گفت که تاکایچی در وضعیت دشواری قرار گرفته بود، اما به‌خوبی واکنش نشان داد. در همین حال، توکیو واشینو، یک فرد بازنشسته، گفت که این اظهارات با توجه به پیشینه تاریخی جاپان برای او احساس ناراحتی ایجاد کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!