Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان عفو بین‌الملل: ایران و ترکیه پناهجویان افغان را غیرقانونی باز می‌گردانند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه (۹سنبله) گفته است که ایران و ترکیه قانون بین‌الملل را نقض کرده و مانع ورود پناهجویان افغانستان به خاک خود می‌شوند و یا آنها را به زور به کشورشان باز می‌گردانند.

این سازمان در گزارشی نوشته است که نیروهای امنیتی ایران و ترکیه برخلاف موازین قانونی، برضد کسانی که تلاش کردند به صورت غیرقانونی از مرز عبور کنند از سلاح استفاده کرده‌اند که گاهی منجر به کشته‌ یا زخمی‌شدن پناهجویان شده است.

بر بنیاد این گزارش، بسیاری از پناهجویان افراد فقیر و فاقد پاسپورت و دیگر اسناد معتبر سفر هستند و این موضوع آنها را در برابر رفتارهای پولیس مرزی آسیب‌پذیر می‌کند.

عفو بین‌الملل با ده‌ها شهروند افغانستان از جمله ۷۴ پناهجو که به اجبار به کشورشان بازگردانده شده‌اند مصاحبه کرده است.

در این گزارش به موارد متعدد کشتن و بازگرداندن‌های غیرقانونی از جمله با استفاده از فیر، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها با پناهجویان افغانستان توسط نیروهای ایران و ترکیه اشاره شده است.

دراین گزارش عفو بین‌الملل کشته‌شدن ۱۱ پناهجو توسط نیروهای امنیتی ایران و ۳ پناجو دیگر به دست نیروهای ترکیه طی یک سال اخیر را مستند کرده است.

پس از سقوط حکومت پیشین موج تازه‌ای از مهاجرت شهروندان افغانستان آغاز شد و هزاران پناهجو از جمله اعضای نیروهای امنیتی پیشین و دیگر افراد آسیب‎پذیر تلاش کردند خود را به کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان برسانند.

تعدادی از مهاجرین در تلاش هستند خود را به ترکیه و از آنجا به کشورهای اروپا برسانند، اما گزارش‌ها حاکی است آنها در خاک ایران و ترکیه مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند و دوباره به کشورشان بازگردانده می‌شوند.

بر اساس قوانین بین‌المللی کشورها موظف هستند که حق پناهندگی یا اصل عدم بازگرداندن اجباری پناهندگان به کشورهای اصلی آنها که در آنجا با آزار و اذیت مواجه می‌شوند، رعایت کنند.

رویداد های اخیر

پاکستان: عاملان حمله کوهات ریشه در افغانستان دارند

امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

Published

on

پاکستان ادعا کرده است که حمله روز جمعه به نمازگزاران و نیروهای پولیس در شهر کوهات، در ایالت خیبرپختونخوا، از سوی گروه‌هایی انجام شده که ریشه در افغانستان دارند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان در بیانیه‌ای افزوده است که امارت اسلامی، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

این وزارت گفته است که عاملان حمله به نمازگزاران و نیروهای پولیس در یک مسجد در کوهات، ریشه در افغانستان دارند. این حمله که روز جمعه با موتر بمب در خیبرپختونخوا انجام شد، بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم ۱۶ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان همچنین گفته است که امارت اسلامی افغانستان، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

پاکستان افزوده است که محکوم کردن حمله کوهات از سوی امارت اسلامی به‌تنهایی کافی نیست و باید با اقدامات عملی همراه شود.

با این حال، امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند افغانستان اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر استفاده شود، اما مسئولیت تأمین امنیت و مقابله با گروه‌های مسلح در داخل پاکستان را متوجه حکومت پاکستان می‌دانند.

روابط میان افغانستان و پاکستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، همواره بر سر فعالیت تحریک طالبان پاکستانی و نحوه مقابله با آن، متشنج بوده است.

پاکستان ادعای حضور این گروه در افغانستان و طرح‌ریزی حملات علیه اسلام‌آباد را دارد، اما امارت اسلامی این ادعاها را بی‌اساس و نادرست می‌داند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان: تاجران در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند

Published

on

مقام‌های محلی در بدخشان از تاجران خواسته‌اند که در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند و سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

جمال‌الدین حقجو، معاون والی بدخشان، در مراسم افتتاح نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد گفت که در حال حاضر هزاران تن در کشور به مواد مخدر معتاد هستند.

او از تاجران خواست برای جلوگیری از گسترش قاچاق مواد مخدر، سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

در همین حال، شماری از مقام‌های محلی در مراسم افتتاح این بانک گفتند که همه باید برای رشد اقتصادی کشور تلاش کنند.

آنان افزودند که با گسترش فعالیت‌های اقتصادی می‌توان فقر و مشکلات اقتصادی هزاران خانواده را کاهش داد.

مسؤولان محلی همچنین از بانک‌ها و تاجران خواستند فعالیت‌های‌شان را مطابق اصول اسلامی انجام دهند.

نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، با هدف گسترش خدمات بانکی در این ولایت افتتاح شده است.

مسؤولان بانک ملی افغان می‌گویند که فعال‌شدن این شعبه، سهولت‌های بیشتری را برای باشندگان بدخشان فراهم می‌کند. به گفته آنان، کارمندان دولتی که معاش‌شان را از طریق این بانک دریافت می‌کنند، مطابق پالیسی بانک می‌توانند از خدمات قرضه نیز استفاده کنند.

شماری از باشندگان بدخشان از افتتاح این شعبه استقبال کرده و خواستار ایجاد نمایندگی‌های بانک‌ها در ولسوالی‌های دوردست این ولایت شده‌اند.

مسؤولان در پایان از تاجران و اداره‌های دولتی خواستند با سرمایه‌گذاری و استفاده از خدمات بانک ملی افغان، از فعالیت این بانک حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هفت مهاجر افغان در حادثه ترافیکی در سیستان و بلوچستان ایران جان باختند

Published

on

در پی برخورد یک موتر حامل مهاجرین افغان با موتر حامل تیل در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، هفت تن جان باخته‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری حال‌وش، این حادثه روز جمعه، ۲۷ سنبله ۱۴۰۵، در منطقه سرباز سیستان و بلوچستان رخ داده است.

 سیاوش محبی، قوماندان امنیه راهور سیستان و بلوچستان، گفته است که اتباع افغان به گونه غیرقانونی وارد ایران شده بودند.

وی افزود که در این رویداد ۹ تن دیگر زخمی شدند.

محبی علت این رویداد را بی‌احتیاطی راننده موتر حامل مهاجرین عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!