Connect with us

تغییرات اقلیمی

شمار تلفات طوفان ایان در فلوریدا به ۴۴ تن رسید

منتشر شده

در

Last Updated on: میزان ۱۱, ۱۴۰۱

مقامات ایالت فلوریدا امریکا روز گذشته (شنبه ۹میزان) اعلام کردند شمار کشته شدگان مربوط به طوفان “ایان” تاکنون به ۴۴ نفر رسیده است، اما به علت شدت خسارات، احتمال افزایش شمار کشته شدگان وجود دارد و رقمی بسیار بیشتر برای جان باختگان این طوفان پیش بینی می‌شود.

درهمین حال، کارین ژان پیر سخنگوی قصر سفید خبر داده است که جو بایدن رئیس جمهور امریکا برای ارزیابی تلفات و خسارات طوفان مهیب “ایان” در فلوریدا، در هفته جاری عازم این ایالت می‌شود.

وی افزود: «بایدن به همراه همسرش روز چهارشنبه به فلوریدا خواهد رفت اما پیش از آن در روز دوشنبه به پورتوریکو می‌روند تا تلفات طوفان “فیونا” را که ماه گذشته برخی مناطق امریکا از جمله پورتوریکو را زیانمند ساخت، ارزیابی و بررسی کنند.

ران دوسانتوس والی فلوریدا و یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ، اعلام کرد تاکنون بیش از ۱۱۰۰ عملیات کمک رسانی و نجات در این ایالت انجام شده و صدها تن از کارکنان تیم‌های کمکی در حال جستجوی خانه به خانه برای نجات جان افراد گیرمانده بر اثر طوفان هستند.

برخی رسانه‌های امریکا از جمله ان بی سی و سی بی اس، بیش از ۷۰ کشته را به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای این طوفان تخیمن زده اند.

صدها خانه ویران شده و نیروهای کمکی تنها توانسته‌اند ۲۷۵ نفر دربخش‌های مختلف این ایالت را از خطر سیل نجات دهند.

این طوفان علاوه بر خسارات گسترده به خانه‌ها و اموال عمومی، باعث قطع برق در نقاط زیادی از امریکا شده است.

طوفان سهمگین «ایان» که یکی از قوی‌ترین طوفان‌های ثبت‌شده در امریکا است باعث به جاری شدن سیلاب‌ در جاده‌های ایالت فلوریدا شد، برق بیش از ۲ میلیون نفر را قطع کرد و باعث وارد شدن خسارت‌های فاجعه‌بار در این ایالت شد.

سی‌ان‌ان روز جمعه گزارش داده برق ۲.۲ میلیون مشترک در این ایالت قطع شده است.

این طوفان خسارت و ویرانی‌های گسترده‌ای را بر جای گذاشته است و جو بایدن، یک فاجعه بزرگ در فلوریدا اعلام کرده است و افزوده است که: «طوفان ایان می‌توان مرگبارترین طوفان در تاریخ فلوریدا باشد.»

این در حالی است که پیش از وقوع طوفان، بیش از ۲ میلیون و پنجصد هزار نفر از باشنده‌گان فلوریدا در جنوب شرق امریکا در پی‌صدور هشدار درباره نزدیک شدن طوفان ایان به این ایالت مجبور به تخلیه منازل خود شده بودند.

بر اساس برآورد شرکت تحلیل املاک “کورلوجیک”، طوفان ایان ممکن است تا ۴۷ میلیارد دالر خسارت در فلوریدا ایجاد کرده باشد که می‌تواند پس از طوفان “اندرو” در سال ۱۹۹۲، آن را به دومین طوفان پر هزینه در تاریخ این ایالت تبدیل کند.

این در حالی است که طوفان جدیدی موسوم به “اورلین” از سواحل مکزیکو شروع به وزیدن کرده و پیش‌بینی می‌شود طی روزهای آینده به سرعت و شدت آن افزوده شود.

دانشمندان معتقدند تغییرات آب و هوایی ایجاد شده توسط بشر باعث وقوع طوفان هایی مهیب در سراسر دنیا شده است.

تغییرات اقلیمی

بحران آب در ایران؛ نل‌های آب در تهران خشک شد

Published

on

ایران با شدیدترین بحران آب در چند دهه اخیر روبه‌رو است. مقام‌های این کشور هشدار داده‌اند که در صورت ادامه خشک‌سالی، تهران با جمعیتی بیش از ۱۰ میلیون نفر ممکن است به‌زودی غیرقابل‌سکونت شود.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، هشدار داده است که اگر تا ماه دسمبر بارندگی صورت نگیرد، دولت مجبور به وضع محدودیت در استفاده از آب در تهران خواهد شد. او علت بحران را سیاست‌های نادرست دولت‌های پیشین، تغییرات اقلیمی و مصرف بی‌رویه عنوان کرده است.

کارشناسان می‌گویند سال‌ها سوء‌مدیریت، حفر چاه‌های غیرقانونی و ساخت‌وساز بی‌رویه بندها سبب کاهش شدید ذخایر آبی شده است. با آن‌که هنوز نشانه‌ای از اعتراض‌های مردمی دیده نمی‌شود، کمبود آب فشار زیادی بر خانواده‌ها و اقتصاد آسیب‌دیده ایران وارد کرده است.

به گفته مقام‌های حکومتی، سطح آب در پنج بند اصلی تهران تقریباً نصف شده و بند امیرکبیر تنها ۸ درصد پر است. در سراسر کشور نیز ۱۹ بند بزرگ کاملاً خشک شده‌اند.

در شهرهای بزرگ مانند مشهد و اصفهان، شهروندان از فشار پایین آب، قطعی‌های مکرر و نبود مدیریت مؤثر شکایت دارند. هم‌زمان، مقام‌ها می‌گویند تغییرات اقلیمی و افزایش درجه حرارت سبب تبخیر سریع‌تر منابع آبی شده است.

دولت برای مقابله با بحران، کاهش فشار آب، انتقال ذخایر از دیگر بندها و تشویق مردم به استفاده از ذخیره‌گاه‌های شخصی را آغاز کرده، اما بسیاری از شهروندان این اقدامات را ناکافی می‌دانند.

 

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

افغانستان به کنفرانس تغییر اقلیم در برازیل دعوت نشد

Published

on

اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور ابراز نگرانی کرده که با وجود اینکه افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها دربرابر تغییر اقلیم است، اما به کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم که قرار است فردا در برازیل آغاز شود، دعوت نگردیده است.

این اداره در اعلامیه‌ای نوشته است که با ایجاد میکانیزم هماهنگی و تهیه نقشه راه، هیأت افغانستان برای اشتراک در این نشست آمادگی کامل داشت.

این نهاد ضمن اشاره به عدم دریافت کمک‌های مالی و تخنیکی از صندوق‌های جهانی مالی تغییر اقلیم، از سازمان ملل متحد خواسته است که حقوق مشروع افغانستان را به رسمیت شناخته و زمینه حضور هیأت افغانستان را در اینگونه نشست‌ها فراهم نماید.

در اعلامیه آمده است: «عدم دعوت هیأت افغانستان در این کنفرانس و نشست‌های دیگر، ثابت می‌کند که سازمان ملل متحد در تأمین حقوق افغان‌ها در بخش تغییر اقلیم عدالت جهانی را رعایت نمی کند، مردم افغانستان حق داشتند که در این نشست جهانی حضور یافته و از حقوق خود دفاع کنند.»

قابل ذکر است که افغانستان در نشست سال گذشته تغییر اقلیم که در آذربایجان برگزار شده بود، حضور داشت.

 

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

بارندگی‌های شدید در مکسیکو جان نزدیک به ۳۰ تن را گرفت

Published

on

بارندگی‌های شدید در مکسیکو باعث جان‌باختن دست‌کم ۲۷ تن و ناپدید شدن شماری دیگر شده است. مقام‌های محلی روز جمعه گزارش دادند که این بارندگی‌ها سبب رانش زمین در چندین منطقه، قطع برق در برخی ولسوالی‌ها و تخریب دریاها شده است.

به گزارش رویترز، اداره محافظت ملکی در ایالت هیدالگوی مکسیکو از مرگ ۱۶ تن خبر داده و افزوده است که دست‌کم یک‌هزار خانه و صدها مکتب در این ایالت آسیب دیده‌اند.

الیخاندرو آرمینتا، والی ایالت پوبلا، اعلام کرده است که در نتیجه حوادثی مانند رانش زمین، حداقل ۹ تن جان باخته‌اند و پنج تن دیگر ناپدید شده‌اند. در ایالت وراکروز نیز مقام‌ها از مرگ دو تن دیگر خبر داده‌اند.

کلودیا شینباوم، رئیس‌جمهور مکسیکو، در پیامی در شبکه ایکس نوشته است: «ما سرگرم کار برای کمک به مردم، بازگشایی سرک‌ها و بازسازی خدمات برق‌رسانی هستیم.» او همچنان تصاویری از امدادگران را به اشتراک گذاشته که در حال انتقال مواد کمکی از میان سرک‌های پر از آب هستند.

در یک ویدیو از نیروهای بحریه دیده می‌شود که یک افسر در حالی‌که آب تا گردن‌اش رسیده، در جستجوی افراد گیرمانده در شهر پوزا ریکا پیش می‌رود؛ جایی که باران‌های شدید و تخریب دریای کازونس، بخش‌های زیادی از این شهر در ایالت وراکروز را زیر آب برده است.

وزارت دفاع مکسیکو اعلام نموده که بیش از ۵۴۰۰ سرباز را برای نظارت، انتقال و پاک‌سازی مناطق آسیب‌دیده اعزام کرده است.

در همین حال، طوفان‌های «ریموند» و «پریسیلا» نیز در حال باریدن بر شبه‌جزیره باخا کالیفرنیا و سواحل غربی اقیانوس آرام مکسیکو هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!