Connect with us

جهان

هشدار بایدن نسبت به تهدید اتمی پوتین

منتشر شده

در

جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده امریکا گفته است که خطر «آرماگدون» هسته‌ای در بالاترین سطح خود از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ است.

آرماگدون، اصطلاحی است که برای نشان دادن یک نبرد آخرالزمانی و همچنین به صورت عام به پایان جهان و اتفاقات آن نیز اطلاق می‌شود، که در صحبت‌های آقای بایدن منظور استفاده از بمب هسته‌ای وسیع است.

آقای بایدن گفت که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه زمانی که از استفاده از سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان تاکتیکی پس‌از شکست‌هایش در اوکراین صحبت می‌کرد، «شوخی نمی‌کرد.»

آقای بایدن افزود که ایالات متحده در تلاش است تا بفهمد چه راهی برای خروج آقای پوتین از جنگ اوکراین وجود دارد.

امریکا و اتحادیه اروپا قبلاً گفته بودند که تهدید‌های اتمی پوتین، باید جدی گرفته شود.

با این حال، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده هفته گذشته گفت که علیرغم اشاره‌های هسته‌ای مسکو، امریکا هیچ نشانه‌ای مبنی بر آماده شدن روسیه برای استفاده قریب الوقوع از سلاح هسته‌ای ندیده است.

آقای بایدن گفت که رهبر روسیه وقتی درباره استفاده از سلاح‌های هسته ای، بیولوژیکی یا شیمیایی صحبت می‌کند «شوخی نمی کند» زیرا «ارتش او به طور قابل توجهی عملکرد ضعیفی» از خود نشان داده است.

آقای بایدن خطاب به دموکرات‌های امریکا گفت: «برای اولین بار از زمان بحران موشکی کوبا، ما تهدیدی مستقیم برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای داریم.»

وی ادامه داد: «ما از دوره ریاست جمهوری کندی و بحران موشکی کوبا، با چشم انداز یک آرماگدون مواجه نبودیم.»

در سال ۱۹۶۲ امریکا و اتحاد جماهیر شوروی در دوره ریاست جمهوری کندی و نیکیتا خروشچف، به رویارویی هسته‌ای بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در کوبا نزدیک شدند.

از نظر بسیاری از کارشناسان آن اتفاق، نزدیک‌ترین حالت یک جنگ هسته‌ای تمام عیار بود که جهان تاکنون به خود دیده است.

آقای بایدن به دموکرات‌ها گفت که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، بیولوژیکی یا شیمیایی می‌تواند به سرعت از کنترول خارج شود.

چندین ماه است که مقامات امریکایی هشدار می‌دهند که روسیه در صورت شکست در میدان نبرد در اوکراین، ممکن است به استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی متوسل شود.

آقای پوتین هم‌چنان تهدید کرده که از هر وسیله‌ای که در اختیار دارد برای حفاظت از خاک روسیه استفاده خواهد کرد.

وی گفته است که چهار منطقه اوکراینی را که به طور غیرقانونی به مسکو ضمیمه شده‌اند، به عنوان «سرزمین‌های جدید» فدراسیون روسیه می‌داند.

جهان

ترمپ فرمان وضع تعرفه بر شرکای تجارتی ایران را امضا کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز جمعه فرمانی اجرایی‌ای را امضا کرد که ممکن است با آن تعرفه ۲۵ درصدی بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، اعمال شود.

این دستور در حالی صادر می‌شود که تنش‌ها بین ایران و امریکا، حتی با وجود مذاکرات روز جمعه، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!