Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان پس از درگیری با نیروهای امارت اسلامی مرزهای خود با افغانستان را بست

منتشر شده

در

به دنبال درگیری میان نیروهای مرزی افغانستان و پاکستان؛ یک مقام محلی پاکستان گفته است که گذرگاه سپین بولدک -چمن به روی تجارت و ترانزیت مسدود شده است.

عبدالحمید ظاهری، معاون کمیشنری شهرک چمن که هم مرز با ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار است،‌ گفته است که این گذرگاه پس از گلوله‌باری میان نیروهای مرزی دو کشور، به روی تجارت و ترانزیت مسدود شده است.

در همین حال به گفته مقام‌های محلی، صد‌ها لاری حامل اموال تجارتی در هر دو طرف سرحد گیر مانده اند و منتظر باز شدن گذرگاه مرزی چمن استند.

به گفتهٔ ظاهری، درگیری هنگامی آغاز شد که یک مرد از سمت افغانستان که از مرز عبور می‌کرد، بر یک نیروی امنیتی پاکستان گلوله‌باری کرد که در نتیجه، وی کشته شد و چندین نفر دیگر زخمی شدند.

همزمان با این سخنگوی وزارت داخلهٔ نیز تایید کرده است که درگیری میان نیروهای هر دو جناح در گذرگاه مرزی چمن، رخ داده است، اما افزود که این رویداد به دلیلی “سو تفاهم” اتفاق افتاد داده و تحقیقات در این مورد جریان دارد.

از سوی دیگر وزارت داخله پاکستان هشدار داده است که آنعده مهاجران افغان که در این کشور منتظر رفتن به کشورهای دیگر استند و مدت ویزه‌ای شان هم تمام شده است بازداشت و سه سال زندانی خواهند شد.

اما یک عضو پارلمان این کشور از این برخورد پولیس پاکستان با مهاجران افغان به شدت انتقاد میکند.

محسن داور عضو ولسی جرگۀ پاکستان روز دوشنبه (۲۳عقرب) با انتقاد از برخورد نادرست پولیس پاکستان در برابر مهاجرین افغان گفته است که باید حداقل با آنها برخورد انسانی صورت گیرد.

وی افزوده است که:«نزد حکومت ما هیچ نوع پالیسی وجود ندارد که با مهاجرین افغان در پاکستان چی‌گونه برخورد باید صورت گیرد و به شمول حکومت پاکستان، UNHCR و تمام دنیا در برابر این برخورد نادرست خاموشی اختیار کرده اند.»

” نزد حکومت ما هیچ نوع پالیسی وجود ندارد که با مهاجرین افغان در پاکستان چگونه برخورد باید صورت گیرد و به شمول حکومت پاکستان، UNHCR وتمام دنیا در برابر این برخورد نادرست خاموشی اختیار کرده اند”.

از سوی دیگر مقام‌های محلی قندهار می‌گویند که گفتگوها میان مقام‌های افغان و پاکستانی از بهر بازگشایی گذره‌گاه اسپین بولدک – چمن نیز آغاز شده است.

رویداد های اخیر

تاجیکستان می‌گوید دو سرباز در درگیری با شبه‌نظامیان در نزدیکی سرحد افغانستان کشته شدند

Published

on

مقامات تاجیکستان اعلام کرده اند مرزبانان این کشور با شبه‌نظامیانی که از افغانستان وارد ولایت ختلان تاجیکستان شده بودند، درگیر شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته است که در این درگیری، سه شبه‌نظامی از پا در آمده و دو سرباز این کشور کشته شدند. در جریان عملیات، سلاح‌ها و مهمات شامل تفنگ‌، تفنگچه، بمب دستی، و دستگاه دید در شب ضبط شده است.

این سومین حمله از افغانستان به تاجیکستان طی یک ماه گذشته است. در حملات گذشته، شهروندان چین هدف قرار گرفته بودند.

امارت اسلامی پیش از این به تاجیکستان اطمینان داده بود که آماده است تدابیر امنیت مرزی را تشدید کرده و تحقیقات مشترک انجام دهد.

Continue Reading

تجارت

آغاز نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی افغانستان در هرات با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنج‌شنبه ۴ جدی سال ۱۴۰۴ خورشیدی، سنگ‌بنای شرکت تولیدی قوطی‌های آلومینیومی «پامیر» را در پارک‌های صنعتی ولایت هرات گذاشت.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، این شرکت نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی در افغانستان به‌شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر امریکایی ایجاد می‌شود. این پروژه در زمینی به مساحت ۱۶ جریب در شهرک‌های صنعتی هرات ساخته خواهد شد.

به گفته مسئولان، با تکمیل این کارخانه برای حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تن از شهروندان کشور زمینه کار فراهم می‌شود و نقش مهمی در رشد تولیدات داخلی، کاهش واردات و تقویت اقتصاد ملی خواهد داشت.

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مدودف: امارت اسلامی تهدید کمتری برای روسیه بوده‌ تا نهادهای مورد حمایت غرب

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

Published

on

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، گفته است که امارت اسلامی افغانستان در مقایسه با نهادهای مدنی مورد حمایت غرب، آسیب کمتری به روسیه وارد کرده‌اند؛ نهادهایی که به گفته او با هدف تضعیف وحدت این کشور فعالیت می‌کردند.

مدودف در مقاله‌ای که در مجله روسی «رودینا» منتشر شده، نوشته است که هرچند امارت اسلامی برای سال‌ها در فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه قرار داشت، اما عملکرد این آنها به اندازه نهادهایی که به گفته او زیر نام فعالیت‌های علمی یا بشردوستانه از سوی غرب حمایت می‌شدند، به روسیه آسیب نرسانده است.

او در این مقاله افزوده است: «اگر صادق باشیم، جنبش طالبان (امارت اسلامی) که برای مدت طولانی به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شد، به روسیه امروزی آسیب کمتری وارد کرده است نسبت به آن نهادهای شبه‌علمی که هدف‌شان تجزیه کشور ما زیر نام حمایت از مظلومان بوده است.»

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

اظهارات مدودف در حالی مطرح می‌شود که سیاست رسمی مسکو در قبال افغانستان با تغییراتی همراه شده است. در ماه اپریل، ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی را که پیش‌تر در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داشت، به حالت تعلیق درآورد.

امارت اسلامی که در سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و به گفته مقام‌های روسیه، از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک شبکه تروریستی بین‌المللی فعالیت نداشته‌اند؛ موضوعی که باعث بازنگری روسیه در موضع حقوقی و سیاسی خود در قبال امارت اسلامی شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!