Connect with us

جهان

دیدار روسای جمهور چین و امریکا و تأکید بر همکاری دوجانبه

منتشر شده

در

شی جین‌پینگ، رهبر چین، و جو بایدن، رییس‌‌‎جمهور امریکا روز دوشنبه (۲۳ عقرب)، با یکدیگر دیدار کردند.

این دیدار در شرایطی انجام شد که روابط بین دو کشور به پایین‌ترین حد خود در دهه‌های اخیر رسیده و با اختلاف‌نظر بر سر بسیاری از مسایل، از تایوان گرفته تا تجارت، خدشه‌دار شده است.

به گزارش رویترز، دیدار دو مقام ارشد چین و امریکا، نخستین گفتگوی حضوری آن‌ها از زمان ریاست جمهوری بایدن است. دیدار آن‌ها در جزیره بالی اندونیزیا و پیش از اجلاس گروه ۲۰ صورت گرفت که قرار است امروز (سه‌شنبه، ۱۵ نوامبر) برگزار شود و یکی از مباحث محوری آن، حمله روسیه به اوکراین است.

در این دیدار، بایدن خطاب به شی جین‌‌پینگ گفته است: «بسیار عالی است که شما را می‌بینم. به عقیده من، ما به مثابه رهبران دو کشور، مسوولیت مشترک داریم که نشان دهیم چین و ایالات متحده می‌توانند اختلافات خود را مدیریت کنند، مانع تبدیل رقابت به درگیری شوند، و راه‌هایی برای همکاری در زمینه مسایل جهانی بیابند؛ مسایلی که نیاز به همکاری متقابل ما دارد.»

رییس‌جمهور امریکا از تغییرات آب‌و‌هوایی و ناامنی غذایی به مثابه مشکلاتی یاد کرد که جهان انتظار دارد امریکا و چین به آن‌ها رسیده‌گی کنند.

 شی جین‌‌پینگ نیز در پاسخ به بایدن گفت که روابط بین دو کشور مطابق توقعات جهانی نیست. او تاکید کرد: «ما باید مسیر مناسبی برای روابط چین و ایالات متحده ترسیم کنیم. لازم است که راه درستی برای روابط دوجانبه در پیش رو پیدا کنیم و روابط مان را ارتقا دهیم.»

به گفته منابع،‌ گفته می‌شود که موضوعات اصلی گفتگوی بایدن و شی جین‌پینگ، مسایل مربوط به اوکراین، جاه‌طلبی‌های هسته‌ای کوریایی شمالی، و نیز موضوع تایوان باشد. رهبران امریکا و چین از جنوری ۲۰۲۱ تاکنون، پنج مکالمه تیلیفونی داشته‌اند.

نشست گروه ۲۰ در اندونیزیا در شرایطی برگزار می‌شود که ولادیمیر پوتین، رییس‌‌جمهور روسیه، در آن حضور نخواهد داشت. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به نماینده‌گی از پوتین در این اجلاس حاضر می‌شود که اولین نشست اعضای این گروه پس از حمله روسیه به اوکراین در فبروری ۲۰۲۲ است.

جهان

کیم جونگ اون بار دیگر به عنوان رئیس امور دولتی کوریای شمالی تعیین شد

Published

on

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی اعلام کرده که کیم جونگ اون، رهبر این کشور، بار دیگر به عنوان رئیس امور دولتی تعیین شده است.

این تصمیم روز یکشنبه در جریان اولین جلسه مجمع عالی خلق اخذ شده است.

این نشست در پیونگ یانگ در مورد اصلاحات و الحاقیه‌های قانون اساسی سوسیالیستی و همچنین انتخاب رئیس کمیسیون امور دولتی و سایر نهادهای رهبری دولت بحث خواهد کرد.

این مجمع که به عنوان نهاد قانونگذاریِ رسماً سیاست‌های دولتی را تصویب می‌کند، معمولاً پس از کنگره حزب حاکم کارگر تشکیل جلسه می‌دهد تا تصمیمات حزب را به قانون تبدیل کند.

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی اعلام کرد که در این جلسه همچنین برنامه پنج ساله اقتصادی کشور که در نهمین کنگره حزب در ماه فبروری اعلام شد، بررسی خواهد شد.

کیم یو جونگ، خواهر قدرتمند کیم، به طور قابل توجهی در فهرست اعضای کمیسیون امور دولتی، بالاترین نهاد رهبری کشور که از سال ۲۰۲۱ در آن خدمت می‌کرد، غایب بود.

 

 

Continue Reading

جهان

ترمپ: درصورت بازنشدن تنگه هرمز، فابریکه‌های برق ایران را از بین می‌بریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده هشدار داده است که اگر ایران تا ۴۸ ساعت آینده تنگه هرمز را به‌گونه کامل باز نکند، فابریکه‌های برق این کشور هدف حملات امریکا قرار خواهد گرفت.

ترمپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی تأکید کرده که در صورت ادامه بسته بودن این مسیر حیاتی، «بزرگ‌ترین فابریکه‌های ایران» در مرحله اول نابود خواهند شد؛ اقدامی که نشان‌دهنده تشدید بی‌سابقه تنش‌ها میان دو طرف است.

بسته شدن تنگه هرمز، که حدود یک‌پنجم انتقال نفت و گاز جهان از آن انجام می‌شود، باعث افزایش شدید قیمت انرژی در بازارهای جهانی شده و نگرانی‌ها از بحران انرژی را افزایش داده است.

در همین حال، قوماندان خاتم الأنبیاء ایران هشدار داده است که هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، با پاسخ متقابل و هدف قرار دادن تأسیسات امریکا در منطقه همراه خواهد بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها پس از حملات متقابل ایران و اسرائیل وارد مرحله تازه و خطرناکی شده و گزارش‌ها از استفاده ایران از راکت‌های دوربرد حکایت دارد.

به گفته ایال زمیر، لوی درستیز قوای مسلح اسرائیل، این راکت‌ها قابلیت رسیدن به اهدافی فراتر از خاورمیانه را دارند و می‌توانند تهدیدی برای شهرهای اروپایی نیز باشند.

همزمان، حملات راکتی ایران به مناطق جنوبی اسرائیل از جمله دیمونا و عراد ده‌ها زخمی برجا گذاشته است.

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، این حملات را «دشوار» توصیف کرده و گفته است که اسرائیل به حملات علیه دشمنان خود در همه جبهه‌ها ادامه خواهد داد.

جنگ ایران وارد هفته چهارم شده است و بر بنیاد گزارش‌ها، تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر کشته شده‌اند.

اظهارات متناقض ترمپ درباره کاهش یا تشدید جنگ، متحدان امریکا را با سردرگمی مواجه کرده و نگرانی‌ها از گسترش بیشتر این درگیری را افزایش داده است.

 

Continue Reading

جهان

ترمپ حمله غافلگیرانه به ایران را به حادثه «پرل هاربر» تشبیه کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار با سانائه تاکایچی، صدراعظم جاپان، حملات اخیر امریکا به ایران را با حمله سال ۱۹۴۱ جاپان به «پرل هاربر» مقایسه کرد و از اقدام نظامی کشورش دفاع نمود.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره این‌که چرا متحدان از پیش در جریان این حملات قرار نگرفته بودند، گفت عنصر غافلگیری عمدی بوده است. او گفت: «ما غافلگیری می‌خواستیم. چه کسی بهتر از جاپان غافلگیری را می‌شناسد؟» و به حمله پرل هاربر اشاره کرد.

این اظهارات به نظر می‌رسید تاکایچی را غافلگیر کرده باشد و او در جریان نشست در دفتر بیضی کاخ سفید واکنش محسوسی نشان داد.

حمله جاپان به پایگاه دریایی امریکا در هاوایی در سال ۱۹۴۱ بیش از ۲۳۰۰ امریکایی را کشت و باعث شد ایالات متحده وارد جنگ جهانی دوم شود. فرانکلین دی. روزولت، رئیس‌جمهور وقت امریکا، آن روز را «تاریخی که با ننگ در یاد خواهد ماند» توصیف کرده بود.

این جنگ در سال ۱۹۴۵ پس از حملات اتمی امریکا به هیروشیما و ناگاساکی پایان یافت.

اظهارات ترمپ در جاپان واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت. برخی آن را با توجه به حساسیت تاریخی نادرست دانستند، در حالی که برخی دیگر آن را صرفاً یک شوخی تلقی کردند.

یوتا ناکامورا، یک انجینر در توکیو، گفت که تاکایچی در وضعیت دشواری قرار گرفته بود، اما به‌خوبی واکنش نشان داد. در همین حال، توکیو واشینو، یک فرد بازنشسته، گفت که این اظهارات با توجه به پیشینه تاریخی جاپان برای او احساس ناراحتی ایجاد کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!