Connect with us

علم و تکنالوژی

ممنوعیت تبلیغات سیاسی در توییتر لغو شد

منتشر شده

در

توییتر با معکوس کردن سیاست قبلی خود، اعلام کرده است که تبلیغات سیاسی مجاز در این پلتفرم شبکه اجتماعی را گسترش خواهد کرد.

طبق گزارش‌ها، توییتر گفته است که سیاست تبلیغات خود برای «تبلیغات مبتنی بر یک آرمان» در امریکا را تسهیل خواهد کرد و سیاست تبلیغاتی با تلویزیون و دستگاه‌های رسانه‌یی دیگر را همسو می‌کند.

توییتر پس از این‌که این شرکت و شرکت‌های شبکه اجتماعی دیگر مانند فیس‌بوک، به‌دلیل انتشار اطلاعات غلط مربوط به انتخابات ریاست جمهوری امریکا در پلتفرم‌هایش، هدف انتقاد گسترده قرار گرفتند، تبلیغات سیاسی را در سال ۲۰۱۹ ممنوع کرد و تبلیغات مربوط به جنبش‌های اجتماعی را نیز محدود کرد.

جک دورسی، مدیرعامل وقت توییتر در زمان اعلام این تصمیم، گفته بود: «ما بر این باوریم که پیام سیاسی باید خودش بتواند نظر مخاطب را جلب کند، نه این که آن را خریداری کند.»

از زمانی که ایلان ماسک توییتر را خریداری کرده است، شرکت‌های آگهی‌دهنده در واکنش به اخراج هزاران کارمند، برگردانده شدن حساب دونالد ترامپ و عرضه احراز هویت پولی که باعث افزایش جعل هویت شرکت‌های معتبر توسط کلاهبرداران در توییتر شد، از این پلتفرم گریخته اند.

علم و تکنالوژی

تلاش روسیه برای ساخت فابریکه تولید برق هسته‌ای روی ماه تا سال ۲۰۳۶

Published

on

روسیه قصد دارد تا ده سال آینده یک فابریکه تولید برق هسته‌ای روی ماه بسازد تا برنامه‌های فضایی خود و ایستگاه تحقیقاتی مشترک روسیه-چین را تأمین انرژی کند.

سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) قراردادی با شرکت هوافضای لاووشکین امضا کرده است و شرکت هسته‌ای روسیه روساتوم و مؤسسه کورچاتوف نیز در پروژه مشارکت دارند.

این فابریکه، برق روبات‌ها، رصدخانه و زیربنا‌های ماه را تأمین خواهد کرد و گامی به سوی تحقیقات درازمدت در ماه به جای مأموریت‌های یک‌باره محسوب می‌شود. دیمیتری باکانوف، رئیس روسکاسموس، همچنین برنامه‌هایی برای تحقیقات روی سیاره زهره دارد.

امریکا نیز برنامه مشابهی دارد و ناسا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ یک راکتور هسته‌ای روی ماه نصب کند تا برق لازم برای پایگاه ها فراهم شود.

در حالی که قوانین بین‌المللی استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در فضا را ممنوع کرده است، منابع انرژی هسته‌ای مجاز است. تحلیل‌گران می‌گویند ماه دارای منابع ارزشمندی مانند هلیوم-۳ و فلزات نادر است که می‌تواند برای پروژه‌های علمی و تکنالوژی در آینده اهمیت داشته باشد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

چین جوان‌ترین فضانورد خود را به ایستگاه «قصر آسمانی» فرستاد

Published

on

رسانه‌های دولتی چین گزارش داده اند که راکت فضایی شنژو-۲۱ و خدمه آن مشمول جمله جوان‌ترین عضو گروه فضانوردان، روز جمعه از شهر جیوکوان در شمال غربی این کشور به فضا پرتاب شدند.

به گزارش رویترز، این هفتمین مأموریت به ایستگاه فضایی دائمی چین از زمان تکمیل کار آن در سال ۲۰۲۲ بود.

مأموریت فضاپیمای شنژو-۲۱ چین شامل سه فضانورد است شش ماهه در فضا خواهند ماند. و وو فی، ۳۲ ساله، جوان‌ترین فضانورد چینی است که به فضا فرستاده شده است.

فضانوردان شنژو-۲۱ جایگزین خدمه شنژو-۲۰ خواهند شد که بیش از شش ماه در ایستگاه تیانگونگ یا «قصر آسمانی» زندگی و کار کرده اند. فضانوردان شنژو-۲۰ طی چند روز آینده به زمین بازخواهند گشت.

چهار موش سیاه نیز در پرتاب اخیر به فضا فرستاده شده اند. این موش‌ها در آزمایش‌های تولید مثل در مدار پایین زمین مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

 

Continue Reading

علم و تکنالوژی

حمله سایبری سه میدان هوایی بزرگ اروپا را مختل کرد

شرکت هوایی کالینز، اعلام کرد که سیستم‌های آسیب‌دیده را برای جلوگیری از گسترش حمله جدا کرده است، اما زمان مشخصی برای بازیابی کامل ارائه نکرد.

Published

on

پروازها در سه میدان هوایی پررفت‌وآمد اروپا در جریان رخصتی‌های آخر هفته پس از یک حمله سایبری به سیستم شرکت هوایی کالینز به هرج و مرج کشیده شد؛ سیستمی که برای چک‌ مسافران و روند سوار شدن به طیاره استفاده می‌شود.

این حمله که روز شنبه، ۲۰ سپتمبر آغاز شد، خدمات دیجیتال میدان‌های هوایی هیترو لندن، برلین براندنبورگ و بروکسل را مختل کرد و شرکت‌های هوایی را مجبور به استفاده از روش‌های دستی برای چک‌ و تحویل بار ساخت.

مسافران با صف‌های طولانی و تأخیرهای گسترده روبه‌رو شدند.

به گفته شرکت تحلیل‌گر هوایی سیریوم، تنها در روز شنبه ۳۵ پرواز خروجی و ۲۵ پرواز ورودی لغو شد که بیشترین آسیب را میدان هوایی بروکسل دید. این اختلالات در روز یک‌شنبه نیز ادامه یافت و باعث لغو ۳۸ پرواز خروجی و ۳۳ پرواز ورودی دیگر شد.

میدان هوایی بروکسل از شرکت‌های هوایی خواسته است که تا روز دوشنبه نیمی از پروازهای خود را کاهش دهند و هشدار داده که ممکن است تا ۱۴۰ لغو پرواز دیگر نیز رخ دهد.

شرکت هوایی کالینز، اعلام کرد که سیستم‌های آسیب‌دیده را برای جلوگیری از گسترش حمله جدا کرده است، اما زمان مشخصی برای بازیابی کامل ارائه نکرد.

ادارات ملی امنیت سایبری در بریتانیا، آلمان و بلجیم در حال بررسی این رویداد هستند، اما هنوز مشخص نیست که این حمله از نوع باج‌افزار، حملات منع خدمت یا یک اقدام دولتی سازمان‌یافته بوده است.

هرچند کنترول ترافیک هوایی و ایمنی پروازها تحت تأثیر قرار نگرفته، این حادثه آسیب‌پذیری روزافزون فناوری هوانوردی را آشکار کرد.

گزارش‌های صنعتی نشان می‌دهند که حملات سایبری در بخش هوانوردی بین سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ ۶۰۰ درصد افزایش یافته است.

کمیسیون اروپا این اختلال را «جدی اما نه سیستماتیک» توصیف کرد، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که این حادثه خطرات اتکای بیش از حد به سیستم‌های متمرکز دیجیتال را برجسته می‌کند.

میدان‌های هوایی از مسافران خواسته‌اند که حداقل سه ساعت زودتر به میدان هوایی مراجعه کنند و اپلیکیشن‌های خطوط هوایی را برای جزئیات تازه وضعیت پرواز بررسی کنند.

با تلاش خطوط هوایی برای رزرو مجدد پروازهای مسافران، مقامات هشدار داده‌اند که تأخیرهای زنجیره‌ای ممکن است تا هفته آینده ادامه یابد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!