Connect with us

رویداد های اخیر

یازده عضو شورای امنیت ملل متحد خواستار رفع محدودیت‌ها بر دختران و زنان افغانستان شدند

منتشر شده

در

یازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه (۲۳ جدی) در اعلامیه ای مشترک از امارت اسلامی افغانستان خواستند تا محدودیت‌های آموزشی و کاری دربرابر دختران و زنان را رفع کند.

این بیانیه از سوی بریتانیا، امریکا، سوئیس، آلبانیا، برازیل، اکوادور، فرانسه، گابن، جاپان، مالتا و امارات متحده عربی صادر شده است.

در این اعلامیه آمده است که زنان نقش مرکزی در امر رساندن کمک‌های بشردوستانه دارند و بدون مشارکت آنان، انجوها نمی‌توانند به افراد نیازمند رسیدگی کنند.

به گفته اعضای شورای امنیت ملل متحد، افغانستان صلح‌آمیز تنها زمانی ممکن است که همه افغان‌ها شامل زنان و دختران به آموزش دسترسی و در توسعه این کشور مشارکت معنادار داشته باشند.

در همین حال، سفیر امریکا در سازمان ملل متحد از شورای امنیت خواسته است که با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، این شورا به اتفاق آرا، قطعنامه ای را برای محکوم کردن این ممنوعیت ها تصویب کند و خواستار لغو فوری آن شود.

هنوز حمایت همه اعضای شورای امنیت از چنین قطعنامه ای مشخص نیست. برای تصویب چنین قطعنامه ای در شورای امنیت ۹ عضو این شورا باید به آن رای مثبت دهند و البته هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت یعنی روسیه، چین، انگلیس، فرانسه یا امریکا با آن مخالفت نکنند.

از سوی دیگر، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان از اعضای شورای امنیت این سازمان خواسته است که در مواجهه با سیاست‌های امارت اسلامی دربرابر زنان متحد شوند.

رزا اوتونبایوا در یک نشست خصوصی با نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت گفته که فرمان‌های اخیر امارت اسلامی درباره زنان «نقض شدید حقوق اساسی» است.

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به بیانیه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد محدودیت‌ها بر زنان گفته است که امارت اسلامی نگرانی‌های آنها را درک می‌کند، اما تلاش می‌ورزد که تمام امور را در پرتو شریعت اسلامی تنظیم کند.

ذبیح‌الله مجاهد در توییتر نوشت: «ایجاب می‌کند که سازمان های جهانی و کشور ها، حالت کشور ما و خواست های دینی ملت مارا درک نمایند و موضوعات بشری همچنان کمک های انسانی را با مسائل سیاسی ربط ندهند.»

 

 

رویداد های اخیر

جمعه‌خان فاتح با نیروهایش در نسی تسلیم شد

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، پس از چند روز فشار و محاصره نیروهای امارت اسلامی در ولسوالی نسی بدخشان، همراه با افرادش تسلیم شده است.

به گفته منابع، با تنگ‌تر شدن حلقه محاصره، فاتح و نیروهای تحت امرش سلاح‌های خود را در مرکز ولسوالی نسی بر زمین گذاشته‌اند.

قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، نیز برای مدیریت وضعیت و اقدام در برابر گروه فاتح به نسی رفته بود.

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه: در پنج سال به حقوق شرعی و قانونی بیش از ۱۱۸ هزار زن رسیدگی شده است

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

Published

on

منصور احمد حمزه، معاون سخنگوی ستره محکمه، می‌گوید در پنج سال گذشته به حقوق شرعی و قانونی ۱۱۸ هزار و ۸۶۹ زن در محاکم افغانستان رسیدگی شده است.

به گفته حمزه، در این مدت به ۱۲ هزار و ۹۷۶ پرونده مربوط به میراث و ملکیت زنان رسیدگی قضایی شده و ۹ هزار و ۲۱ مورد نیز در بخش جمع‌آوری و ثبت معلومات مربوط به میراث زنان تحت کار و بررسی قرار گرفته است.

او افزوده است که در بخش ثبت، تثبیت ملکیت و تأیید اسناد زنان نیز به ۱۸ هزار و ۷۵۰ مورد رسیدگی شده و ۲۲ هزار و ۷۰۳ مورد دیگر مربوط به پروسس اسناد و اقدامات قضایی در زمینه میراث و ملکیت ثبت شده است.

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

حمزه تأکید کرده است که میراث، ملکیت، مهر، نفقه و سایر حقوقی که شریعت اسلامی برای زنان تعیین کرده، حقوق ثابت آنان است و محاکم مکلف‌اند پرونده‌های زنان را با دقت و بی‌طرفی و مطابق شریعت اسلامی و قوانین نافذه بررسی کنند.

او گفته است روند رسیدگی قضایی به حقوق زنان برای تأمین عدالت و جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق آنان ادامه خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه چین برای افغانستان به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرد

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

Published

on

یوه شیاویونگ، نماینده ویژه وزارت خارجه چین برای امور افغانستان، از ۳۰ جولای تا ۸ آگست ۲۰۲۶ به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرده است.

وزارت خارجه چین گفته است که شیاویونگ در جریان سفرش به ترکیه با جهاد ارگینای، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه این کشور، دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو کرده است.

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

وزارت خارجه چین جزئیات بیشتری درباره این دیدارها ارائه نکرده، اما این سفر در حالی انجام شده است که روابط کابل و اسلام‌آباد با چالش‌های امنیتی و سیاسی روبه‌رو است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!