Connect with us

رویداد های اخیر

یازده عضو شورای امنیت ملل متحد خواستار رفع محدودیت‌ها بر دختران و زنان افغانستان شدند

منتشر شده

در

یازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه (۲۳ جدی) در اعلامیه ای مشترک از امارت اسلامی افغانستان خواستند تا محدودیت‌های آموزشی و کاری دربرابر دختران و زنان را رفع کند.

این بیانیه از سوی بریتانیا، امریکا، سوئیس، آلبانیا، برازیل، اکوادور، فرانسه، گابن، جاپان، مالتا و امارات متحده عربی صادر شده است.

در این اعلامیه آمده است که زنان نقش مرکزی در امر رساندن کمک‌های بشردوستانه دارند و بدون مشارکت آنان، انجوها نمی‌توانند به افراد نیازمند رسیدگی کنند.

به گفته اعضای شورای امنیت ملل متحد، افغانستان صلح‌آمیز تنها زمانی ممکن است که همه افغان‌ها شامل زنان و دختران به آموزش دسترسی و در توسعه این کشور مشارکت معنادار داشته باشند.

در همین حال، سفیر امریکا در سازمان ملل متحد از شورای امنیت خواسته است که با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، این شورا به اتفاق آرا، قطعنامه ای را برای محکوم کردن این ممنوعیت ها تصویب کند و خواستار لغو فوری آن شود.

هنوز حمایت همه اعضای شورای امنیت از چنین قطعنامه ای مشخص نیست. برای تصویب چنین قطعنامه ای در شورای امنیت ۹ عضو این شورا باید به آن رای مثبت دهند و البته هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت یعنی روسیه، چین، انگلیس، فرانسه یا امریکا با آن مخالفت نکنند.

از سوی دیگر، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان از اعضای شورای امنیت این سازمان خواسته است که در مواجهه با سیاست‌های امارت اسلامی دربرابر زنان متحد شوند.

رزا اوتونبایوا در یک نشست خصوصی با نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت گفته که فرمان‌های اخیر امارت اسلامی درباره زنان «نقض شدید حقوق اساسی» است.

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به بیانیه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد محدودیت‌ها بر زنان گفته است که امارت اسلامی نگرانی‌های آنها را درک می‌کند، اما تلاش می‌ورزد که تمام امور را در پرتو شریعت اسلامی تنظیم کند.

ذبیح‌الله مجاهد در توییتر نوشت: «ایجاب می‌کند که سازمان های جهانی و کشور ها، حالت کشور ما و خواست های دینی ملت مارا درک نمایند و موضوعات بشری همچنان کمک های انسانی را با مسائل سیاسی ربط ندهند.»

 

 

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!