Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد

منتشر شده

در

سازمان شفافیت بین‌الملل در گزارشی که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفته است که در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرده است.

براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد از ۱۰۰ امتیاز ۲۴ امتیاز کسب کرده است. در سال قبلی، این کشور ۱۶ امتیاز کسب کرده بود.

افغانستان در تازه ترین شاخص جهانی مبارزه با فساد در بین ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۵۰ قرار دارد. در شاخص قبلی، افغانستان در جایگاه ۱۷۴ قرار داشت.

سازمان شفافیت بین‌الملل گفته است که فساد عامل اصلی ناکامی تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری صلح و امنیت در افغانستان بوده است.

در گزارش این سازمان آمده است: «این امر (فساد) مشروعیت و توانایی دولت افغانستان را تضعیف کرد، اردوی افغانستان را میان تهی کرد، و منابع را به سمت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) سوق داد و حمایت مردمی از طالبان را تقویت کرد.»

دانیل اریکسن، رییس اجرایی سازمان شفافیت بین‌الملل گفت: «رهبران می‌توانند به یکباره با فساد مبارزه کنند و صلح را ترویج کنند. دولت‌ها باید فضایی را برای مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها باز کنند – از فعالان و صاحبان مشاغل گرفته تا جوامع به حاشیه رانده شده و جوانان.»

در رتبه بندی جدید مبارزه با فساد، افغانستان یک پله پایین‌تر از ایران قرار گرفته و با کمبودیا، جمهوری افریقای مرکزی، گواتیمالا، لبنان، نایجیریا و تاجیکستان هم رتبه است.

افغانستان بالاتر از کشورهایی از جمله آذربایجان، عراق، سودان، ترکمنستان، کوریای شمالی، لیبیا، یمن و سوریه قرار گرفته است.

در شاخص جهانی مبارزه با فساد، دنمارک با ۹۰ امتیاز در صدر فهرست قرار گرفته است. فنلند، نیوزیلند و ناروی به ترتیب مقام های دوم، سوم و چهارم را کسب کرده اند.

رویداد های اخیر

چهار عضو یک خانواده در حمله هوایی در گرمسیر هلمند جان باختند

بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.

Published

on

در پی حمله هوایی رژیم نظامی پاکستان در منطقهٔ صفار ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند، چهار عضو یک خانواده «شهید» و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند.
بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.
گفته می‌شود اجساد «شهدا» و زخمیان این رویداد از سوی حکومت با یک فروند چرخ‌بال به ولایت غزنی انتقال داده شده‌اند تا زخمیان تحت درمان قرار گرفته و «شهدا» نیز به خاک سپرده شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازدید سرپرست یوناما از مرز اسلام‌قلعه؛ تمرکز بر حمایت از عودت‌کنندگان

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Published

on

جورجیت گانیون، سرپرست یوناما، از مناطق غربی افغانستان، از جمله مرز اسلام‌قلعه، بازدید کرد تا از نزدیک روند حمایت‌های ملل متحد از میلیون‌ها افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان را بررسی کند.

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: برخلاف افغانستان، از عراق همه تجهیزات امریکا خارج شد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، خروج نیروهای امریکایی از عراق را با خروج این نیروها از افغانستان در سال ۲۰۲۱ مقایسه کرده و گفته است که امریکا در افغانستان تجهیزات نظامی زیادی را جا گذاشت، اما در زمان خروج از عراق، نیروهای امریکایی تمام تجهیزات خود را با خود بردند.

ترمپ روز چهارشنبه در مراسمی در قصر سفید، به خروج نیروها و تجهیزات ائتلاف به رهبری امریکا از پایگاه هوایی اربیل در شمال عراق اشاره کرد؛ اقدامی که به مأموریت نظامی امریکا علیه داعش در عراق پایان داد.

او گفت: «گفتم کمی بیشتر زمان بگذارید و همه‌چیز را با خود ببرید. اگر یادتان باشد، ما تمام تجهیزات را در افغانستان جا گذاشتیم؛ همه‌چیز آنجا ماند.»

ترمپ افزود: «گفتم می‌خواهم حتی یک پیچ هم جا نماند. اگر پیچی روی زمین افتاده، آن را بردارید. اگر خیمه‌ای ترپالی داریم، آن را هم با خود ببرید. ما همه‌چیز را بردیم..»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین به حمله در آگست ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل اشاره کرد که در آن ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

ترمپ گفت که در سال‌های گذشته با خانواده‌های سربازان امریکایی کشته‌شده در این حمله آشنا شده و همچنین از نظامیانی یاد کرد که در این حمله به‌شدت زخمی شدند.

او گفت: «آنچه برای آنان و فرزندان‌شان اتفاق افتاد، هرگز نباید اجازه داده می‌شد اتفاق بیافتد.»

ترمپ افزود که ۴۸ نظامی امریکایی به‌شدت زخمی شدند، اما به گفته او، «هرگز از آنان یاد نمی‌شود.»

ترمپ خروج امریکا از عراق را پایان یک حضور نظامی پرهزینه خواند و گفت که برای این مأموریت هدف مشخصی تعیین کرده بود و به قوماندانان دستور داده بود آن را تکمیل کنند، بدون اینکه حضور امریکا در عراق به یک مأموریت دائمی تبدیل شود.

اردوی امریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروها و تجهیزات این کشور خروج منظم خود از پایگاه هوایی اربیل را تکمیل کرده‌اند و با این اقدام، عملیات «عزم راسخ» در عراق رسماً پایان یافته است.

این عملیات در سال ۲۰۱۴، پس از تصرف بخش‌های گسترده‌ای از عراق و سوریه توسط داعش، با هدف مبارزه با این گروه آغاز شد. امریکا همچنان عملیات ضد داعش در سوریه را از مقر خود در اردن ادامه می‌دهد.

ترمپ گفت امریکا برای مبارزه با داعش وارد عراق شده بود و این گروه دیگر قلمرو مشخصی را در اختیار ندارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!