Connect with us

رویداد های اخیر

قطر نشستی برای معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار کرد

منتشر شده

در

هیئت دایمی دولت قطر در سازمان ملل متحد با همکاری نمایندگی‌های کانادا و بریتانیا، نشستی برای آمنه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد با نمایندگان دایمی و نمایندگی‌های دایمی کشورهای عضو گروه دوستان افغانستان و گروه دوستان زنان در افغانستان برگزار کرد.

شیخه علیا بنت احمد بن سیف آل ثانی، نماینده دایمی قطر در سازمان ملل متحد، گفته است که این نشست درباره وضعیت بحرانی که افغانستان از آن می‌گذرد، به ویژه پس از آخرین تصمیمات امارت اسلامی افغانستان در مورد زنان، علاوه بر وضعیت بد امنیتی و بحران بشری به ویژه در فصل زمستان، گرفته شده است.

خانم علیا سفر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به افغانستان را تاریخی و شجاعانه توصیف و از سفر او به کشور قطر برای مشورت و هماهنگی قدردانی کرد.

نماینده دایمی قطر در سازمان ملل از سطح و مشارکت بین دولت قطر و سازمان ملل متحد در قضیه افغانستان، به اضافه سایر مشارکت‌های استراتژیک گسترده و برجسته در زمینه‌های بشردوستانه، توسعه، صلح، امنیت و حقوق بشر نیز اظهار امتنان کرده است.

او وضعیت افغانستان را آزمون سختی برای جامعه جهانی دانست و گفت: «آن‌ها هرگز نباید امید خود را از دست بدهند، به ویژه با توجه به حرکتی که در سفر معاون سرمنشی سازمان ملل ایجاد شده است.»

شیخه علیا از شرکت کنندگان خواست تا افغانستان به ویژه زنان، دختران، کودکان و سایر گروه‌های به حاشیه رانده و آسیب‌پذیر را تنها نگذارند و بر ضرورت ایجاد یک دیدگاه استراتژیک جامع بین‌المللی در رابطه با وضعیت افغانستان تأکید کرد.

خانم علیا بر تعهد قطر برای ایستادن در کنار مردم افغانستان و تمایل این کشور برای پیشبرد در مسیر مشارکت‌های استراتژیک با سازمان ملل متحد و همچنین شرکای منطقه‌‎ای و بین‌المللی و دوستان برای مقابله با مشکلات در افغانستان و جهان تأکید کرد.

در این نشست تعداد زیادی از نمایندگان دایمی و نمایندگان کشورهای عضو گروه دوستان افغانستان و گروه دوستان زنان در افغانستان به نمایندگی از کشورهای علاقه‌مند به موضوع افغانستان مانند کشورهای قطر، ایالات متحده، ترکیه، اندونیزیا، انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، کشورهای اسکاندیناوی، برخی از کشورهای آسیای مرکزی و اروپای شرقی و دیگران، حضور داشتند.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!