Connect with us

جهان

زلزله‌ای نیرومند در ترکیه و سوریه جان نزدیک به ۶۰۰ تن را گرفت

منتشر شده

در

از اثر زلزله‌ای نیرومند ۷.۸ درجه ریشتری صبح امروز (دوشنبه ۱۷دلو) در جنوب شرق ترکیه و سوریه دست کم ۶۰۰ تن جان باختند. معاون رییس جمهور ترکیه می‌گوید، زلزله فاجعه بار است و احتمالاً تلفات زلزله بیشتر از آماریست که اعلام شده است. با این حال، تاکنون ۲۳۰۰ تن از زیر آوارصدها ساختمان بیرون کشیده شده و به شفاخانه‌ها انتقال یافته اند.

این زلزله‌ هنگام رخداد که اکثر مردم دربستر خواب بودند.

زلزله‌ها بخش‌های ازسوریه، عراق، قبرس، لبنان، مصر، اردن و یونان را تکان داده است.

بیشترین تلفات درمناطق حلب، لاذقیه،‌ حماه وطرطوس سوریه بوده است.

سلیمان سویلو، وزیرداخله ترکیه می‌گوید که:«زلزله ویرانگری است، در حال حاضر همه به شمول گروه‌های نجات ومردم و نیروهای مسلح مشغول عملیات جستجو و نجات هستند، آمار نهایی را نمی‌توان داد اما صدها نفر جان باخته اند و صدها ساختمان فروریخته اند.»

با این حال، مقام‌ها گفته اند که احتمال چندین برابر شدن تلفات زلزله وجود دارد زیرا هنوز صدها تن زیر آوار ساختمان هستند.

اداره زمین شناسی ایالات متحده مرکز این زلزله را در ۱۸ کیلومتری عمق زمین در منطقه غازیانتپ درجنوب شرق ترکیه اعلام کرده است.

به نقل از رسانه‌های محلی در ترکیه دست کم ۱۰ شهر از جمله عثمانیه، آدانا و دیاربکر بر اثر زلزله آسیب دیده‌اند.

یازده دقیقه بعد از زلزله نخست، پس‌لرزه‌های قوی در مرکز ترکیه رخداد و زلزله دیگری به بزرگی ۶.۷ درجه ریشتر منطقه را لرزانده است. هرچند شدت این زلزله کمتربوده اما تلفات به همراه داشته است.

به گفته این رسانه‌ها شصت وشش پس‌لرزه پس از زلزله نخست درجنوب شرق ترکیه رخداده است.

رییس جمهورترکیه دستور ارسال کمک‌های نجات بخش به آسیب دیدگان زلزله را داده است.

فواد اوکتای، معاون رییس جمهورترکیه گفته است:«متاسفانه بسیاری ازساختمان‌ها درجنوب شرق دچار آسیب شده اند، و شمار جان شان را ازدست داده اند، ما کمیته را برای فراهم کردن کمک‌های نجات یک بخش در منطقه ایجاد کرده ایم تا از پی‌آمدهای این فاجعه جلوگیری شود.»

امریکا، و بسیاری از کشورهای اروپایی، روسیه، ایران وعربستان سعودی ضمن ابراز تاسف از گسترده‌گی تلفات این زلزله کمک‌های نجات بخش کشورهای شان را به ترکیه، سوریه وعراق اعلام کرده اند.

ایالات متحد امریکا گفته است به فرستادن هرگونه کمک حیات بخش به ترکیه و سوریه آماده‌گی دارد و وضعیت را از نزدیک بررسی می‌کنند.

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!