Connect with us

رویداد های اخیر

گروه بین‌المللی بحران: کاهش کمک‌ها به افغانستان وضعیت را بدتر خواهد کرد

منتشر شده

در

گروه بین‌المللی بحران در گزارش تازه‌اش هشدار داده است که کاهش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان به دلیل محدودیت‌ها بر زنان، وضعیت را برای همه افغان‌ها بدتر خواهد کرد.

در گزارش آمده است که پس از دستور امارت اسلامی درباره ممنوعیت کار زنان در انجو ها، شمار زیادی از نهادهای مددرسان فعالیت‌های شان را تعلیق و یا هم کاهش دادند.

بر بنیاد گزارش، در حدود ۱۱.۶ میلیون زن و دختر از‌ کاهش کمک‌ها در افغانستان متاثر شده‌ اند.

گریم اسمیت، مشاور ارشد گروه بحران در افغانستان، در بیانیه‌ای گفت: «کاهش کمک‌ها برای ارسال پیام در مورد حقوق زنان، وضعیت را برای همه افغان‌ها بدتر می‌کند.»

وی افزود که اصولی ترین پاسخ به محدودیت‌ها از سوی امارت اسلامی، یافتن راه هایی برای کاهش آسیب‌های وارد شده به زنان و سایر گروه های آسیب پذیر خواهد بود.

گروه بین‌المللی بحران همچنان از کشورهای غربی خواسته که راهی را برای رسیدگی به بحران بشری جاری در افغانستان پیدا کنند و به کمک‌های شان به این کشور ادامه دهند. این نهاد تاکید کرده است که برای رسیدگی به نیازمندان، درخواست سازمان ملل متحد مبنی بر کمک چهار اعشاریه شش میلیارد دالری به افغانستان پذیرفته شود.

با این حال، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داده است که کاهش کمک‌های بشری بیشتر به مردم عام افغانستان آسیب رسانده است.

جوزیف بورل گفت: «ما نمی‌توانیم با قطع کمک‌های خود به مردم افغانستان به خصوص به زنان ضرر وارد کنیم. کمک‌های ما باید هنوز هم جریان داشته باشد. بناءً از جامعه جهانی می‌خواهیم که با ما در این زمینه همکار بوده و از طریق داشتن تعاملات مثبت با طالبان (امارت اسلامی) این موضوع را حل کنیم.»

گروه بین‌المللی بحران ابراز نگرانی کرده است که در نتیجه محدودیت‌های کاری بر زنان، کمک های خیریه بین‌المللی به افغانستان در حالی مختل شده است که نیمی از نفوس این کشور از گرسنگی شدید رنج می‌برند.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!