Connect with us

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: گفتگوهای بین‌الافغانی در داخل افغانستان برگزار شود

منتشر شده

در

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید که نیاز است تا گفتگوهای بین‌الافغانی در داخل این کشور برگزار شود و اقشار مختلف جامعه در آن حضور داشته باشند.

توماس نیکلاسون در یک نشست خبری در کابل امروز (یک‌شنبه، ۱۴ حوت) گفت افغان‌هایی که بیرون از افغانستان به‌سر می‌برند، نباید از این مذاکرات خارج کرده شوند.

او گفت: «من امیدوارم که گفتگو در داخل کشور آن‌ها (افغان‌ها) انجام شود. من فکر نمی‌کنم نیازی به حذف افغان‌ها در خارج وجود داشته باشد، اما فکر می‌کنم تجربه من این است برای این‌که بتوانید یک گفتگوی معنادار داشته باشید، باید رودررو بنشینید و به‌صورت مداوم تعامل کنید، و اگر در عین مکان باشید، بسیار ساده‌تر خواهد بود.»

وی افزود: «فکر می‌کنم واضح است که چه کسی در یک طرف میز قرار می‌گیرد و این البته مقامات بالفعل (امارت اسلامی) خواهد بود. تصمیم‌گیری یا یافتن راهی برای این‌که چه کسی نماینده سایر افغان‌ها باشد دشوارتر است. در واقع، من فکر نمی‌کنم که ما لزوماً به این موضوع به‌عنوان یک میز دو طرف فکر کنیم. من فکر می‌کنم که ما باید بیش‌تر به‌عنوان میزگردی در مورد آن فکر کنیم که در آن شما علایق مختلف، علایق سیاسی متفاوت، ریشه‌های قومی مختلف، مردان و زنانی که می‌توانند دور هم جمع شوند، داشته باشید.»

آقای نیکلاسون هم‌چنان گفت در حالی که بیش از ۲۸ میلیون تن از شهروندان افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند اما تعلیق کار زنان در انجو‌های خارجی و داخلی از سوی امارت اسلامی روند کمک‌رسانی به نیازمندان را پُر چالش ساخته است.

نیکلاسون گفت: «زمستان سخت رو به پایان است، اما وضعیت بشردوستانه بدتر از گذشته باقی مانده است چنانچه بیش از ۲۸ میلیون افغان آسیب‌پذیر نیازمند کمک هستند که بیش از نیمی از آن‌ها کودکان زیر ۱۷ سال اند.»

این دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا هم‌چنان گفت که مقام‌های امارت اسلامی می‌پذیرند که دختران و زنان حق تعلیم و تحصیل دارند، اما از سوی آنان هیچ «تعهد قاطعی» مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال جدید تعلیمی دریافت نکرده است.

نیکلاسون گفت: «اگرچه بسیاری (وزرا) حق تحصیل دختران و زنان را می‌پذیرند، اما با وجود سؤال بسیار صریح از سوی ما، من هیچ تعهد قاطعی مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال تعلیمی پس از نوروز نشنیدم. اما باز کردن مکاتب و پوهنتون‌ها برای ارایه آموزش با کیفیت به پسران و دختران، زنان و مردان افغان یک امر اختیاری نیست. این یک سرمایه‌گذاری ضروری در آینده، در نسل آینده، در یک افغانستان بهتر است، و مهم‌تر از همه، این خواست همه افغان‌هایی است که با آن‌ها صحبت می‌کنیم.»

رویداد های اخیر

Russia urges Pakistan and Afghanistan to resolve disputes through diplomacy

The United Nations reported on Monday that at least 28 people were killed in the incidents, although the Islamic Emirate of Afghanistan (IEA) has given higher casualty figures.

Published

on

Russia has called on Pakistan and Afghanistan to settle their long-standing differences through dialogue and diplomatic engagement, following recent reports of cross-border violence.

In a statement issued on Tuesday, Russia’s Foreign Ministry referred to what it described as a “tragic episode” involving Pakistani airstrikes in border regions, which have further strained relations between the two neighbours.

The United Nations reported on Monday that at least 28 people were killed in the incidents, although the Islamic Emirate of Afghanistan (IEA) has given higher casualty figures.

“The Russian side urges Islamabad and Kabul to end the armed conflict and resolve disputed issues through political and diplomatic means,” Moscow said.

Tensions between the two countries have escalated amid mutual accusations. Pakistan alleges that Afghanistan is harbouring militants responsible for attacks inside its territory, while the IEA rejects the claim, arguing that militancy is an internal issue for Pakistan.

Moscow’s remarks add to growing international calls for restraint and renewed dialogue as violence along the border continues to raise regional concerns.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117