Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: زمان آن فرا رسیده است تا امارت اسلامی به رسمیت شناخته شود

منتشر شده

در

وزیر خارجه امارت اسلامی افغاسنتان می‌گوید امارت اسلامی تمام اصول و شرایط اساسی برای کسب مشروعیت جهانی را حاصل کرده و باید به رسمیت شناخته شود.

مولوی امیرخان متقی در تازه ترین مصاحبه با بی‌بی‌سی گفته است امارت اسلامی به تعهدات خود در توافقنامه دوحه عمل کرده، اما ایالات متحده که تعهد داده بود سه ماه پس از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی تحریم‌ها را بر می‌دارد و نام تمام اعضای امارت را از فهرست سیاه بیرون می‌کند، عمل نکرده است.

وزیرخارجه امارت اسلامی می‌گوید، زمان آن فرا رسیده است تا امارت اسلامی توسط جامعه جهانی به رسمیت شناخته شود.

آقای متقی در بخش از سخنان‌اش با اشاره به توافقنامه دوحه گفته است که امارت اسلامی به تمام موارد آن عمل کرده اما این توافقنامه از سوی ایالات متحده عملی نشده است.

اومی گوید، امریکا دراین توافقنامه تعهد کرده بود که سه ماه پس از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی تحریم‌ها را بر می‌دارد و نام اعضای امارت اسلامی را از لیست سیاه حذف می کند اما چنین نکرده است.

آقای متقی می‌گوید مذاکرات بین‌الافغانی به دلیل نبود یک تیم واحد و عزم و اراده قوی حکومت سابق برای حل مشکلات از طریق سیاسی به نتیجه نرسید.

وی افزوده است که حکومت سابق عزم و اراده در مذاکرات نداشت وغربی‌ها صلاحیت امور را داشتند.

وزیر خارجه می گوید، با آنکه جنگ اوکراین وضعیت عادی کشورها را برهم زد اما امارت اسلامی تاثیرات اقتصادی این جنگ را بر افغانستان بی اثر کرد و در کنار آن تعامل قوی با کشورهای منطقه برقرار کرد و اماکن دیپلوماتیک خود را درکشورهای ترکیه، عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، روسیه، چین، کشورهای آسیای مرکزی، ایران و پاکستان بازگشایی کرد.

آقای متقی تاکید می‌کند که امارت اسلامی یک سیاست متوازن را پیش گرفته است و نمی‌خواهد افغانستان مرکز رقابت قدرت‌های بزرگ باشد و نیز تلاش می‌کند افغانستان مرکز اقتصاد، اتصال و ترانزیت باشد وآسیای مرکزی وجنوبی را با هم وصل کند.

رویداد های اخیر

برادر: علما روحیه حفظ نظام اسلامی و منافع ملی را در میان مردم تقویت کنند

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید که علما باید زبان وعظ و منبر را نرم‌تر سازند و در کنار بیان مکلفیت‌های دینی، روحیه حفاظت از نظام اسلامی و منافع ملی را نیز در مردم تقویت کنند.

آقای برادر امروز (چهارشنبه) در مراسم دستاربندی مدرسه «جامعه فتح‌العلوم کابل» افزود که مدارس، پایه‌های مقدس علم دینی، جهاد، اخلاق نبوی، تربیت روحی و فکری و نهضت اسلامی در جوامع اسلامی به‌شمار می‌روند.

برادر تصریح کرد: «در افغانستان، روایت اسلامیِ فرضیت جهاد مقدس از مدارس ظهور کرد، به قریه‌ها و شهرها گسترش یافت و به عملی و تقابل مبدل شد که لشکرهای بزرگ کفر را شکست داد.»

او نقش مدارس را در اصلاح فکری جامعه، از میان برداشتن فرهنگ‌های غیر اسلامی و حفظ روایت‌های اسلامی بسیار مهم دانست و تأکید کرد که مدارس باید در هر شرایطی مسیر اصلی و اساسی خود را حفظ نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر امور خارجه امارت اسلامی برای سفر به ایران دعوت شد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست دوجانبه وزرای تجارت افغانستان و قرغیزستان؛ تأکید بر گسترش روابط اقتصادی و تجارتی

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

Published

on

نشست دوجانبه‌ای میان نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، و بکیت صدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، در کابل برگزار شد.

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

طرفین در جریان نشست پیرامون افزایش حجم تجارت با توجه به ظرفیت‌های موجود میان دو کشور، هدف‌گذاری اقلام مشخص صادراتی، توسعه ترانزیت و عقد موافقت‌نامه‌های ترانزیتی، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و مشترک، برگزاری نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها و نشست‌های تجارتی و همچنین برگزاری جلسات منظم گروه کاری مشترک، تبادل نظر و بحث کردند.

همچنین، وزرای دو کشور بر تطبیق تفاهمات پیشین، به ویژه نقشه‌راه همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان امارت اسلامی افغانستان و قرغیزستان که در جریان سفر هیئت افغانستان به قرغیزستان به امضا رسیده بود، تأکید کردند.

این نشست در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان افغانستان و قرغیزستان و تقویت روابط دوجانبه برگزار شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!