Connect with us

رویداد های اخیر

ملا عبدالغنی برادر هنگام بازدید از بند کمال خان بر افزایش ظرفیت ذخیره آب تاکید کرد

منتشر شده

در

معاون اقتصادی ریاست الوزرا هنگام بازدید از بند کمال خان در ولایت نیمروز روز سه شنبه (۱ حمل) گفت که بند کمال خان یک پروژه ملی است و افزایش ظرفیت ذخیره آب و پاک سازی کانال‌ها به مدیریت سالم نیاز دارد.

ملا عبدالغنی برادر همچنان گفت که مشکل پرچوی ها در این بند حل و آب بگونه درست مدیریت خواهد شد.

بازدید این مقام امارت اسلامی همراه با برخی اعضای کابینه از بند کمال خان یک روز قبل از روز بین‌المللی آب صورت گرفته است.

این در حالی است که آب‌های کشور نیاز به مدیریت دارند و امارت اسلامی هم فرصت‌های کلانی در پیش دارد تا آب‌های کشور را طوری مدیریت کند که بیشترین بهره را مردم افغانستان ببرند.

میرویس حاجی زاده، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «ما به نمایندگی از سکتور خصوصی از بزرگانی که از بند کمال خان بازدید کردند، تشکری می‌کنیم. مسئولیت هر فرد ما است که باید سرمایه ملی وطن خودرا حفاظت کنیم تا باشد مثل کشورهای دیگر به خودکفایی رو بیاوریم.»

به باور شماری دیگر از کارشناسان، مدیریت آب‌های کشور می‌تواند افغانستان را در زمان اندک از مشکلات اقتصادی بیرون کند و دولت باید تمرکز روی ایجاد بندهای آبی داشته باشد.

کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «افغانستان کشوری است که زمین‌های زراعتی زیادی دارد و بیشتر به زراعت اتکا می‌کند. بناءً برای زمین‌هایی که به آب نیاز دارد، اگر مدیریت آب صورت گیرد، می‌تواند افغانستان را از لحاظ غله‌جات خودکفا کند و هم می‌تواند به کشور صادراتی مبدل شود.»

به باور بسیاری‌ها زمینه سرمایه گذاری در بخش زراعت در افغانستان وجود دارد و هرگاه حکومت بتواند آب‌های کشور را مدیریت کند حتا سرمایه گذاران خارجی هم به افغانستان خواهند آمد و در بخش زراعت سرمایه گذاری خواهند کرد.

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!