Connect with us

جهان

کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد

منتشر شده

در

رسانه‌ دولتی کوریای شمالی گزارش داده‌اند که همزمان با هشدار رهبر این کشور به کوریای جنوبی و امریکا برای متوقف کردن مانورهای نظامی مشترک‌شان، کوریای شمالی یک طیاره بدون سرنشین تهاجمی جدید با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای از زیر دریا را آزمایش کرد.

خبرگزاری رسمی کوریای شمالی موسوم به KCNA اعلام کرد، در جریان این آزمایش، این طیاره بدون سرنشین جدید کوریای شمالی توانست در عمق ۸۰ تا ۱۵۰ متری زیر دریا در آب‌های سواحل شرقی‌اش به مدت بیش از ۵۹ ساعت حرکت و یک کلاهک غیرهسته‌ای را منفجر کند.

تحلیل‌گران می‌گویند کوریای شمالی در حال نمایش انواع تهدیدات اتمی خود علیه واشنگتن و سئول است اگرچه این شک وجود دارد که آیا این سلاح زیردریایی آماده استقرار است یا خیر.

آنکیت پاندا، یکی از مقامات ارشد در اتاق فکر کارنگی برای صلح بین‌الملل مستقر در امریکا گفت:«کوریای شمالی قصد دارد به امریکا و کوریای جنوبی این پیام را بدهد که در یک جنگ، طیف بالقوه تسلیحات هسته‌ای که آنها را هدف قرار می‌دهند و متحدان باید نگران آنها باشند، وسیع و گسترده خواهد بود.»

وی افزود: «در صورت وقوع یک جنگ، سیلوها، غرفه‌های ریلی، زیردریایی‌ها و پرتاب‌کننده‌های متحرک راکتی وجود خواهند داشت. و اکنون کوریای شمالی این طیاره بدون سرنشین زیر دریایی را نیز به این ترکیب اضافه کرده است.

کوریای شمالی روز دوشنبه یک راکت کوتاه برد را از یک سیلوی زیرزمینی پرتاب کرد.

براساس گزارش خبرگزاری KCNA، این سیستم طیاره بدون سرنشین جدید تحت عنوان “Haeil” یا “سونامی” برای حملات مخفیانه در آب‌های دشمن و نابود کردن گروه‌های تهاجمی دریایی و بنادر عملیاتی اصلی با ایجاد یک موج رادیواکتیو بزرگ از طریق یک انفجار زیر آبی در نظر گرفته شده است.

این خبرگزاری ضمن اعلام اینکه کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی بر این آزمایش نظارت داشت، افزود: «طیاره تهاجمی زیر دریایی اتمی را می‌توان در هر ساحل و بندری مستقر کرد یا توسط یک کشتی برای عملیات‌ها استفاده کرد.

این در حالی است که یکی از مقامات ارتش کوریای جنوبی اعلام کرد، در حال تجزیه و تحلیل ادعاهای کوریای شمالی هستند. یکی از مقامات امریکا نیز که خواست نامش فاش نشود گفت، هیچ نشانه‌ای از انجام شدن یک آزمایش اتمی وجود ندارد.

هنوز مشخص نیست که آیا کوریای شمالی به طور کامل کلاهک‌های هسته‌ای کوچک‌شده لازم برای نصب بر سلاح‌های کوچک‌تر را تولید کرده است یا خیر.

تحلیل‌گران معتقدند، اگر کوریای شمالی آزمایشات اتمی را از سربگیرد، ساخت چنین کلاهک‌هایی به احتمال زیاد یکی از اهداف کلیدی خواهد بود.

تصویر منتشر شده توسط رسانه‌های دولتی کوریای شمالی کیم جونگ اون را در حالی که در کنار یک شیء ماهی مانند بزرگ لبخند می‌زند، نشان می‌دهد اما هنوز مشخص نیست که آیا این شیء همان طیاره جدید است یا خیر. تصاویر دیگر رد حرکت این شیء در زیر آب و انفجارهای قابل مشاهده در سطح دریا را نشان می‌دهند.

یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی نیز امروز در جریان سخنرانی برای بزرگداشت سربازانی که در درگیری‌ها با کوریای شمالی در آب‌های غربی جان خود را از دست دادند، از جمله غرق شدن کشتی نیروی دریایی در سال ۲۰۱۰ میلادی که به گفته کوریای جنوبی توسط یک راکت کوریای شمالی مورد اصابت قرار گرفت، گفت:«مطمئن خواهم شد که کوریای شمالی بهای “اقدامات تحریک‌آمیز بی‌ملاحظه‌اش” را بدهد.»

جهان

گزارش: معاون رئیس‌جمهور امریکا در خط مقدم تلاش‌های صلح با ایران قرار دارد

Published

on

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، در بحبوحه جنگ جاری با ایران که اکنون نزدیک به یک ماه از آن می‌گذرد، به یکی از چهره‌های کلیدی در تلاش‌های واشنگتن برای میانجی‌گری صلح تبدیل شده است. رسانه‌های امریکایی روز جمعه گزارش دادند که تماس‌های دیپلوماتیک از طریق میانجی‌های منطقه‌ای افزایش یافته است.

بر اساس گزارش اکسیوس، ونس نقش رهبری در دیپلوماسی پشت‌پرده بر عهده گرفته و چندین گفتگو با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، انجام داده است. او همچنین با متحدان کشورهای خلیج در تعامل بوده و در عین حال کانال‌های ارتباطی غیرمستقیم با مقام‌های ایرانی را حفظ کرده است.

این گزارش می‌افزاید که کاخ سفید ونس را به‌عنوان مذاکره‌کننده محوری می‌بیند، زیرا او در جایگاه بلندپایه قرار دارد و نسبت به درگیری‌های نظامی طولانی‌مدت دیدگاه محتاطانه دارد؛ موضوعی که او را برای مذاکرات حساس مناسب می‌سازد.

تلاش‌های دیپلوماتیک ونس شامل هماهنگی با کشورهایی مانند امارات متحده عربی و قطر بوده و بر کاهش تنش، احتمال آغاز مذاکرات صلح و پویایی‌های امنیتی منطقه تمرکز دارد.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز پنج‌شنبه نقش ونس را رسماً تأیید کرد و از او خواست مقام‌ها را در مورد ایران توجیه کند. او همچنین گفت که ونس در کنار استیو ویتکاف، نماینده ویژه خاورمیانه، و جرد کوشنر، داماد ترمپ، در مذاکرات جاری همکاری می‌کند.

مقام‌های کاخ سفید به اکسیوس گفته‌اند که جایگاه بلند ونس و مخالفت او با درگیری‌های طولانی در خارج از کشور، او را نسبت به ویتکاف و کوشنر به گزینه مناسب‌تری برای گفتگو با ایران تبدیل می‌کند. به گفته یک مقام ارشد دولت: «اگر ایرانی‌ها نتوانند با ونس به توافق برسند، توافقی در کار نخواهد بود. او بهترین گزینه‌ای است که خواهند داشت.»

یک مقام کاخ سفید گفته است که ویتکاف و کوشنر همچنان مدیریت مذاکرات را بر عهده دارند، اما ونس آماده است در صورت پیشرفت گفتگوها نقش بزرگ‌تری ایفا کند.

مقام‌های کاخ سفید گمان می‌کنند که برخی چهره‌های اسرائیلی پس از یک تماس پرتنش با نتانیاهو تلاش کرده‌اند ونس را تضعیف کنند؛ تماسی که در آن او نسبت به ارزیابی‌های بیش از حد خوش‌بینانه درباره جنگ ابراز تردید کرده بود.

منابع امریکایی و اسرائیلی همچنین گزارش‌ها مبنی بر این‌که ونس بر سر نتانیاهو فریاد زده است را رد کرده و آن را نادرست خوانده‌اند.

یک منبع امریکایی گفته است: «پیش از جنگ، بیبی (نتانیاهو) این موضوع را برای رئیس‌جمهور بسیار ساده جلوه داده بود و تغییر رژیم را بسیار محتمل‌تر از واقعیت نشان داده بود.» اما به گفته این منبع، «معاون رئیس‌جمهور دیدگاه واقع‌بینانه‌تری نسبت به این اظهارات داشت.»

در این گزارش آمده است که ونس در ابتدا نسبت به مدت زمان جنگ، اهداف آن و تأثیر آن بر منابع امریکا تردید داشت، اما پس از تصمیم ترامپ، از راهبرد استفاده از قدرت گسترده حمایت کرد.

با وجود حمایت از اسرائیل، ونس همچنان نسبت به اختلاف اهداف امریکا و اسرائیل محتاط است و انتظار می‌رود در پیگیری نتیجه مطلوب، از رهنمودهای ترمپ پیروی کند.

یک منبع نزدیک به ونس گفته است: «او دیدگاه‌های خودش را دارد، اما مطابق دستور ترامپ عمل خواهد کرد و تلاش می‌کند به نتیجه‌ای برسد که مورد نظر رئیس‌جمهور باشد.»

Continue Reading

جهان

بانکنوت‌های امریکا با امضای دونالد ترمپ چاپ می‌شود

مقام‌های امریکایی گفته‌اند که در طراحی عمومی بانکنوت‌ها تغییر اساسی ایجاد نخواهد شد و تنها امضای رئیس‌جمهور جایگزین امضای خزانه‌دار خواهد شد.

Published

on

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرده است که از تابستان امسال پول‌های کاغذی این کشور با امضای دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، چاپ خواهد شد؛ اقدامی که برای نخستین بار در تاریخ باعث می‌شود امضای یک رئیس‌جمهور در حال خدمت بر بانکنوت‌های امریکایی درج شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این بانکنوت‌های بازطراحی‌شده همزمان با دوصدوپنجاهمین سالگرد استقلال ایالات متحده منتشر می‌شوند و برای نخستین بار در ۱۶۵ سال گذشته امضای خزانه‌دار امریکا از روی پول‌های کاغذی حذف خواهد شد.

قرار است نخستین بانکنوت‌های صد دالری با امضای دونالد ترمپ و وزیر خزانه‌داری امریکا در ماه جون چاپ شوند و در ماه‌های بعدی دیگر بانکنوت‌ها نیز با طراحی جدید وارد چرخه بانکی شوند.

با این حال، وزارت خزانه‌داری هنوز هم به چاپ بانکنوت‌هایی با امضای وزیر خزانه‌داری پیشین و خزانه‌دار سابق ادامه می‌دهد.

مقام‌های امریکایی گفته‌اند که در طراحی عمومی بانکنوت‌ها تغییر اساسی ایجاد نخواهد شد و تنها امضای رئیس‌جمهور جایگزین امضای خزانه‌دار خواهد شد.

Continue Reading

جهان

هشدار قصر سفید به تهران؛ ترمپ تهدید به حملات شدیدتر علیه ایران کرد

کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید، روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت که ترمپ در تصمیم‌های خود جدی است و هشدار داد که تهران نباید بار دیگر در محاسبات خود اشتباه کند.

Published

on

قصر سفید اعلام کرده است که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در صورتی که ایرانن آنچه «شکست نظامی» خوانده شده را نپذیرد، حملات شدیدتری را علیه این کشور انجام خواهد داد.

کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید، روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت که ترمپ در تصمیم‌های خود جدی است و هشدار داد که تهران نباید بار دیگر در محاسبات خود اشتباه کند.

او افزود: «اگر ایران واقعیت وضعیت کنونی را نپذیرد و درک نکند که از نظر نظامی شکست خورده است، رئیس‌جمهور ترمپ اطمینان خواهد داد که این کشور با حملاتی شدیدتر از گذشته روبه‌رو شود.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که جنگ مشترک ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران وارد چهارمین هفته خود شده است. همزمان برخی کشورها از جمله پاکستان، ترکیه و مصر تلاش‌هایی را برای میانجی‌گری و کاهش تنش‌ها آغاز کرده‌اند.

در همین حال، یک مقام ارشد ایرانی به خبرگزاری رویترز گفته است که تهران همچنان در حال بررسی یک پیشنهاد ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ است. هرچند پاسخ اولیه ایران منفی بوده، اما این کشور هنوز این طرح را به طور کامل رد نکرده است.

سخنگوی قصر سفید نیز تأکید کرد که گفتگوها با ایران همچنان ادامه دارد و آن‌ها را «سازنده» توصیف کرد. با این حال، او گزارش‌های منتشر شده درباره طرح ۱۵ ماده‌ای امریکا برای پایان دادن به جنگ را به طور کامل دقیق ندانست.

در پی انتشار گزارش‌ها درباره احتمال پایان درگیری‌ها، بازارهای جهانی سهام تا حدی بهبود یافتند و بهای نفت نیز کاهش پیدا کرد؛ زیرا سرمایه‌گذاران امیدوارند جنگی که عرضه انرژی جهانی را مختل کرده و نگرانی‌ها درباره افزایش تورم را بالا برده است، به پایان برسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!