Connect with us

تغییرات اقلیمی

شمار جان باخته‌گان طوفان در امریکا به ۳۲ نفر رسید

منتشر شده

در

مقامات و رسانه‌های امریکایی گزارش داده‌اند که شمار تلفات طوفان و گردبادهای شدید در امریکا به دست‌کم ۳۲ نفر افزایش یافت.

مقامات پولیس شهر ممفیس اعلام کردند در منطقه تنسی بر اثر وزش باد شدید و سقوط درختان بر روی خانه‌ها، دو کودک و یک بزرگسال جان باختند.

براساس این گزارش، ۱۵ مورد مرگ و میر دیگر بر اثر وقوع طوفان شدید در ایالت‌های آرکانزاس، ایلینویز، ایندیانا، دلاور،می سی سی پی و آلاباما گزارش شده است. شمار زیادی نیز دچار آسیب دیدگی و جراحت شده و بسیاری از ساختمان‌ها آسیب دیده یا تخریب شده‌اند.

در همین حال جو بایدن رئیس جمهور امریکا روز گذشته این حادثه در آرکانزاس را «فاجعه‌ای بزرگ» خواند و دستور ارسال کمک‌های فدرال به منطقه را صادر کرد. وی در بیانیه‌ای ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان و آسیب دیده‌گان این فاجعه به مقامات فدرال دستور داد تا به سرعت نیازهای اولیه و فوری به آسیب دیدگان فراهم شود.

در همین حال مرکز ملی پیش بینی طوفان در امریکا از وقوع طوفان‌های شدیدتر و شرایط سخت و آب و هوایی در بخش هایی از شمال و شمال شرقی تگزاس و اطراف دالاس و فورت وورث خبر داد. بسیاری از پروازهای میدان بین المللی دالاس نیز به علت بارش شدید باران و طوفان سخت به تاخیر افتاده است.

علاوه بر این، این مرکز طوفان‌های شدید را برای دیگر روزهای هفته جاری در بسیاری از مناطق میانه غربی بین شیکاگو و آرکانزاس پیش بینی کرده است.

پایگاه خبری یو‌اس‌ای تودی روز گذشته گزارش داد که در چندین ایالت از جمله آرکانزاس، می‌سی‌سی‌پی، آیووا، تنسی، ایلینویز و ویسکانسین ویرانی و تلفات گسترده روی داده است. سرویس ملی هواشناسی امریکا نیز تأیید کرد که بیش از ۲۸ میلیون نفر تحت تأثیر ویرانی‌های این طوفان قرار گرفته‌اند.

در همین حال بیش از ۲۰۰ هزار خانوار در مینه‌سوتا، ویسکانسین، میشیگان، اوهایو، ایندیانا و چندین ایالت دیگر بدون برق مانده‌اند، حتی روز شنبه قطعی برق زندگی ۹۰۰ هزار نفر را تحت تأثیر قرار داد و وضعیت بدتر شد.

پیش از این، رسانه‌ها گزارش داده بودند که گردبادی به لیتل‌راک، پایتخت آرکانزاس و پرجمعیت‌ترین شهر این ایالت رسیده و بسیاری از خانه‌ها را به‌شدت ویران کرده است. «سارا هاکبی سندرز»، والی آرکانزاس، وضعیت اضطراری اعلام کرده است و گارد ملی در مناطق آسیب‌دیده مستقر شده است.

تغییرات اقلیمی

هشدار ملل متحد از زمستان خشک و کم‌برف در افغانستان

Published

on

سازمان غذا و زراعت ملل متحد هشدار داده است که افغانستان در زمستان جاری با بارندگی کمتر از حد معمول، درجه حرارت بالاتر و کمبود شدید برف روبه‌رو خواهد شد؛ وضعیتی که می‌تواند زراعت، منابع آب و امنیت غذایی را به‌طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.

بر اساس گزارش فصلی این نهاد برای دسمبر ۲۰۲۵ تا فبروری ۲۰۲۶، فصل زمستان با کمبود بارندگی آغاز شده و کمبود رطوبت خاک همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش، میزان ذخیره برف در کوهستان‌ها به پایین‌ترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و این موضوع نگرانی‌ها را درباره کمبود آب برای آبیاری در بهار سال آینده، به‌ویژه در مناطق کشت گندم، افزایش داده است.

این گزارش هشدار می‌دهد که ادامه خشکسالی می‌تواند باعث تأخیر در کشت گندم للمی، کاهش محصولات زراعتی، تضعیف چراگاه‌ها و آسیب به مالداری شود. همچنین میلیون‌ها نفر ممکن است با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو شوند.

سازمان غذا و زراعت ملل متحد خواستار نظارت دقیق بر وضعیت اقلیم و اتخاذ اقدامات فوری حمایتی برای کاهش پیامدهای این بحران شده است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

بحران آب در ایران؛ نل‌های آب در تهران خشک شد

Published

on

ایران با شدیدترین بحران آب در چند دهه اخیر روبه‌رو است. مقام‌های این کشور هشدار داده‌اند که در صورت ادامه خشک‌سالی، تهران با جمعیتی بیش از ۱۰ میلیون نفر ممکن است به‌زودی غیرقابل‌سکونت شود.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، هشدار داده است که اگر تا ماه دسمبر بارندگی صورت نگیرد، دولت مجبور به وضع محدودیت در استفاده از آب در تهران خواهد شد. او علت بحران را سیاست‌های نادرست دولت‌های پیشین، تغییرات اقلیمی و مصرف بی‌رویه عنوان کرده است.

کارشناسان می‌گویند سال‌ها سوء‌مدیریت، حفر چاه‌های غیرقانونی و ساخت‌وساز بی‌رویه بندها سبب کاهش شدید ذخایر آبی شده است. با آن‌که هنوز نشانه‌ای از اعتراض‌های مردمی دیده نمی‌شود، کمبود آب فشار زیادی بر خانواده‌ها و اقتصاد آسیب‌دیده ایران وارد کرده است.

به گفته مقام‌های حکومتی، سطح آب در پنج بند اصلی تهران تقریباً نصف شده و بند امیرکبیر تنها ۸ درصد پر است. در سراسر کشور نیز ۱۹ بند بزرگ کاملاً خشک شده‌اند.

در شهرهای بزرگ مانند مشهد و اصفهان، شهروندان از فشار پایین آب، قطعی‌های مکرر و نبود مدیریت مؤثر شکایت دارند. هم‌زمان، مقام‌ها می‌گویند تغییرات اقلیمی و افزایش درجه حرارت سبب تبخیر سریع‌تر منابع آبی شده است.

دولت برای مقابله با بحران، کاهش فشار آب، انتقال ذخایر از دیگر بندها و تشویق مردم به استفاده از ذخیره‌گاه‌های شخصی را آغاز کرده، اما بسیاری از شهروندان این اقدامات را ناکافی می‌دانند.

 

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

افغانستان به کنفرانس تغییر اقلیم در برازیل دعوت نشد

Published

on

اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور ابراز نگرانی کرده که با وجود اینکه افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها دربرابر تغییر اقلیم است، اما به کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم که قرار است فردا در برازیل آغاز شود، دعوت نگردیده است.

این اداره در اعلامیه‌ای نوشته است که با ایجاد میکانیزم هماهنگی و تهیه نقشه راه، هیأت افغانستان برای اشتراک در این نشست آمادگی کامل داشت.

این نهاد ضمن اشاره به عدم دریافت کمک‌های مالی و تخنیکی از صندوق‌های جهانی مالی تغییر اقلیم، از سازمان ملل متحد خواسته است که حقوق مشروع افغانستان را به رسمیت شناخته و زمینه حضور هیأت افغانستان را در اینگونه نشست‌ها فراهم نماید.

در اعلامیه آمده است: «عدم دعوت هیأت افغانستان در این کنفرانس و نشست‌های دیگر، ثابت می‌کند که سازمان ملل متحد در تأمین حقوق افغان‌ها در بخش تغییر اقلیم عدالت جهانی را رعایت نمی کند، مردم افغانستان حق داشتند که در این نشست جهانی حضور یافته و از حقوق خود دفاع کنند.»

قابل ذکر است که افغانستان در نشست سال گذشته تغییر اقلیم که در آذربایجان برگزار شده بود، حضور داشت.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!