Connect with us

تجارت

در یک سال گذشته بیش از ۳میلیارد بانکنوت جدید افغانی به کشور رسیده است

منتشر شده

در

مسئولین د افغانستان بانک می‌گویند که طی یک سال گذشته بیش از ۳میلیارد بانکنوت‌های جدید افغانی به کشور مواصلت ورزیده است.

احمد جواد سداد، رئیس سیاست پولی د افغانستان بانک گفته است که مبلغ ۳میلیارد و ۱۴۰میلیون و ۸۰۰ هزار بانک‌نوت جدید افغانی با انواعیه ۱۰، ۲۰ و ۵۰ افغانی به کشور مواصلت ورزید.

وی همچنان گفته است که از این میان مبالغی از بانک‌نوت‌های جدید توزیع و مقداری از بانک‌نوت‌های مندرس هم جمع‌آوری گردیده است.

احمد جواد سداد، رئیس سیاست پولی د افغانستان بانک می‌گوید :«بانک‌نوت‌های جدید و جمع‌آوری بانک‌نوت‌های مندرس با در نظر داشت اهداف سیاست پولی و تنظیم مقدار مطلوب عرضه پول در اقتصاد صورت می‌گیرد، بناء جای نگرانی به مردم باید نباشد که عرضه پول از جانب بانک مرکزی سبب بلند رفتن سطح تورم در کشور یا بالعکس پائین آمدن ارزش پول افغانی خواهد شد چون تمام مسایل به اساس محاسبه و فورمول بندی‌های دقیق اجرا خواهد شد و انشالله پول افغانی از ثبات و ارزش بهتری برخوردار خواهد بود.»

این درحالی است که افزایش بانک‌نوت‌های کهنه در داد و گرفت‌های روزانه در کابل به یک مشکل جدی برای مردم مبدل شده است.

شماری‌ از شهروندان کشور از حکومت و مسوولان بانک مرکزی می‌خواهند که در چاپ بانک‌نوت‌های جدید تلاش نمایند.

تجارت

آریانا پروازهای کارگو میان کابل و دهلی را افزایش داد

Published

on

د آریانا افغان هوایی شرکت اعلام کرده است که به‌منظور تسهیل انتقال محموله‌های تجارتی و حمایت از تاجران افغان، شمار پروازهای کارگوی کابل–دهلی را افزایش داده است.

این شرکت روز شنبه در اعلامیه‌ای گفت که از این پس روزانه دو پرواز منظم کارگو در مسیر کابل–دهلی انجام می‌شود؛ در حالی که پیش از این، تنها یک پرواز در روز در این مسیر عملی می‌شد.

آریانا گفته است که تاجران و شرکت‌های تجارتی افغان می‌توانند از این پروازهای روزانه برای انتقال سریع، مصؤن و مطمئن کالاهای تجارتی میان افغانستان و هند استفاده کنند.

این شرکت افزوده است که برای رشد تجارت، تأمین نیازهای تاجران و تسهیل صادرات و واردات افغانستان، تلاش می‌کند خدمات کارگوی هوایی خود را بیشتر توسعه و گسترش دهد.

 
 
Continue Reading

تجارت

افغانستان و ترکمنستان برای تسهیل ترانزیت کمیسیون مشترک ایجاد می‌کنند

در این نشست نمایندگان وزارت‌های خارجه، صنعت و تجارت و اداره خط آهن افغانستان نیز حضور داشتند و هیأت افغانستان به رهبری وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی در مذاکرات شرکت کرد.

Published

on

افغانستان و ترکمنستان در یک نشست دو روزه در هرات توافق کردند که برای رسیدگی به مسائل حمل‌ونقل جاده‌ای و تسهیل ترانزیت میان دو کشور، کمیسیون مشترک حمل‌ونقل جاده‌ای ایجاد کنند.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی افغانستان اعلام کرده است که هیأت‌های تخنیکی دو کشور در این نشست درباره گسترش همکاری‌های ترانسپورتی و ترانزیتی گفتگو کردند.

بر اساس اعلام این وزارت، تسهیل روند صدور ویزه برای رانندگان و تاجران افغان و ترکمن، فعال‌سازی مسیر ترانزیتی لاجورد و افزایش رفت‌وآمد وسایط ترانزیتی میان دو کشور از محورهای اصلی این مذاکرات بوده است.

دو طرف همچنین درباره توسعه همکاری‌های ریلی، تجارت دوجانبه و گسترش ترانزیت گفتگو کرده‌اند. قرار است نمایندگان سکتور خصوصی نیز در برخی نشست‌های مرتبط با این همکاری‌ها حضور داشته باشند.

در این نشست نمایندگان وزارت‌های خارجه، صنعت و تجارت و اداره خط آهن افغانستان نیز حضور داشتند و هیأت افغانستان به رهبری وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی در مذاکرات شرکت کرد.

مسیر لاجورد افغانستان را از طریق ترکمنستان، دریای خزر، آذربایجان و ترکیه به بازارهای منطقه‌ای و اروپایی وصل می‌کند. توسعه این مسیر می‌تواند گزینه‌های ترانزیتی افغانستان را گسترش داده و زمینه افزایش انتقال کالا میان افغانستان و کشورهای منطقه را فراهم کند.

ترکمنستان نیز در سال‌های اخیر بر توسعه شبکه‌های جاده‌ای، ریلی و بندری خود تمرکز کرده و بندر بین‌المللی ترکمن‌باشی در کنار مسیرهای زمینی و ریلی این کشور، بخشی از شبکه گسترده ترانزیتی آسیای مرکزی و حوزه خزر به شمار می‌رود.

Continue Reading

تجارت

ترکمنستان: شرایط برای آغاز انتقال گاز از مسیر تاپی به پاکستان در ۲۰۲۷ فراهم می‌شود

خط لوله تاپی با طول حدود ۱۸۰۰ کیلومتر برای انتقال سالانه تا ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی گالکینیش ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان و هند طراحی شده است.

Published

on

سفارت ترکمنستان در پاکستان می‌گوید که با تکمیل بخش مهمی از پروژه خط لوله گاز تاپی، زمینه برای آغاز انتقال گاز به افغانستان و سپس پاکستان در سال ۲۰۲۷ فراهم خواهد شد.

اتاجان مولاموف، سفیر ترکمنستان در پاکستان، در نشستی در اسلام‌آباد گفته است که انتظار می‌رود ساخت بخش سرحدآباد–هرات خط لوله تاپی تا پایان سال جاری تکمیل شود.

به گفته او، اجرای پروژه تاپی و سایر پروژه‌های انرژی منطقه‌ای می‌تواند به تأمین پایدار انرژی و ایجاد فرصت‌های تازه برای رشد صنعتی و اقتصادی پاکستان کمک کند.

خط لوله تاپی با طول حدود ۱۸۰۰ کیلومتر برای انتقال سالانه تا ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی گالکینیش ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان و هند طراحی شده است.

ترکمنستان این پروژه را یکی از مسیرهای مهم برای توسعه صادرات گاز و تقویت همکاری‌های اقتصادی در منطقه می‌داند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!