Connect with us

تجارت

وزیر صنعت و تجارت با سفیر ترکیه دیدار و روی مسایل تجارت و سرمایه‌گذاری گفتگو نمودند

منتشر شده

در

Last Updated on: ثور ۲۶, ۱۴۰۲

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت روز یک‌شنبه ( ۲۴ثور) با جیهاد ارگین‌‌آی سفیر جمهوری ترکیه در افغانستان و هیئت همراه شان دیدار و روی گسترش روابط تجاری دوکشور بحث نمود.

وزارت صنعت و تجارت گفته است که دراین دیدار دوطرف در رابطه به معرفی اتشه‌ی جدید تجاری جمهوری ترکیه در کابل، اتشه‌ی معرفی شده تجاری امارت اسلامی در استانبول، افزایش تجارت دوجانبه، حل مشکلات و رفع چالش‌های تجاری میان دوکشور، صدور ویزه به تاجران افغانستان، ترانزیت از طریق جمهوری ترکیه به مقصد کشورهای اتحادیه‌ی اروپا، ازدیاد تنوع اقلام صادراتی افغانستان و بسته‌بندی معیاری اقلام صادراتی افغانستان با استندردهای جهانی بحث نمودند.

همچنان دراین دیدار آقای عزیزی از اموال با ارزش صادراتی افغانستان یادآور شده، خواستار جای مناسب به اموال صادراتی افغانستان در خاک ترکیه شد.

سفیر جمهوری ترکیه از سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های ترکی در افغانستان یادآور شده، خواستار ملاقات سرمایه‌گذاران و مسوولین شرکت‌های ترکی با مقام رهبری وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی شد.

عزیزی گسترش روابط تجاری با جمهوری ترکیه را خوب ارزیابی نموده، اضافه کرد که:«مسوولین این وزارت آماده‌ی همکاری همه‌ جانبه با سرمایه‌گذاران بوده و این را از مسؤولیت‌‌های اساسی خود می‌دانند.»

تجارت

ازبکستان و قزاقستان برای گسترش تجارت با افغانستان و بازارهای منطقه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند

بر اساس این گزارش، قزاقستان هدف‌گذاری کرده است که میزان صادرات خود به افغانستان را تا ۳ میلیارد دالر افزایش دهد.

Published

on

کارآفرینان و نهادهای تجارتی ازبکستان و قزاقستان در یک نشست اقتصادی در تاشکند، روی گسترش همکاری‌های مشترک برای ورود به بازارهای کشورهای ثالث، از جمله افغانستان، سوریه و عراق، گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های ازبکستان، موضوع همکاری برای توسعه صادرات و معرفی کالاهای دو کشور در بازارهای جدید، در کنار افزایش تجارت دوجانبه، از محورهای اصلی نشست تجارتی ازبکستان و قزاقستان بوده است.

در بخش مربوط به افغانستان، اشتراک‌کنندگان این نشست گفته‌اند که صادرات قزاقستان به افغانستان در هفت ماه نخست سال ۲۰۲۵ تقریباً با مجموع صادرات این کشور در تمام سال ۲۰۲۴ برابر شده و به حدود ۵۰۰ میلیون دالر رسیده است.

بر اساس این گزارش، قزاقستان هدف‌گذاری کرده است که میزان صادرات خود به افغانستان را تا ۳ میلیارد دالر افزایش دهد.

اشتراک‌کنندگان همچنین از افزایش عرضه مواد خام معدنی از افغانستان خبر داده و گفته‌اند که درباره قرارداد تأمین سنگ جست از افغانستان برای مجتمع معدنی و فلزات «آلمالیق» ازبکستان نیز بحث شده است.

در این نشست، فعالان اقتصادی دو کشور تأکید کرده‌اند که افغانستان می‌تواند به یکی از مسیرهای مهم توسعه تجارت منطقه‌ای تبدیل شود و همکاری‌های تجارتی با کابل در بخش‌های مختلف گسترش یابد.

همچنین دو طرف توافق کرده‌اند که هیأت‌های مشترک تجارتی را به کشورهای دیگر، از جمله شهر حلب سوریه و اربیل عراق، اعزام کنند تا فرصت‌های تازه سرمایه‌گذاری و صادرات بررسی شود.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و ازبکستان بر گسترش سرمایه‌گذاری و همکاری‌های تجارتی تأکید کردند

این دیدار در ادامه سفر هیأت ولایت فرغانه به افغانستان در روزهای ۲۶ و ۲۷ جولای برگزار شده است.

Published

on

مقام‌های ولایت فرغانه ازبکستان و شماری از تاجران افغان بر تسریع اجرای پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری، افزایش تجارت دوجانبه و گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور تأکید کردند.

ادارۀ محلی فرغانه اعلام کرده است که خیرالله بازاروف، والی این ولایت، با عبدالحمید انوری، رئیس شرکت امرالد دایموند تریدینگ، عطاالله عظیمی، رئیس شرکت هوایی کام‌ایر، عبداللطیف نوروزی، رئیس شرکت تاج‌محل پترولیوم و شماری از شرکای تجارتی آنان دیدار و درباره راه‌های تقویت همکاری‌های اقتصادی گفتگو کرده است.

این دیدار در ادامه سفر هیأت ولایت فرغانه به افغانستان در روزهای ۲۶ و ۲۷ جولای برگزار شده است؛ سفری که طی آن مقام‌ها و تاجران ازبکستان در کابل و مزارشریف با طرف‌های افغان دیدار کرده و «خانه‌های تجارت فرغانه» را در هر دو شهر افتتاح کردند.

بر اساس اعلامیه اداره محلی فرغانه، دو طرف توافق کرده‌اند که اجرای پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری را تسریع کرده، حجم تجارت دوجانبه را افزایش دهند و همکاری‌های اقتصادی را به سطح تازه‌ای ارتقا بخشند.

در این نشست، فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و توسعه همکاری‌ها در بخش‌های تجارت، زراعت، هوانوردی، انرژی و لوژستیک نیز مورد بررسی قرار گرفت و تاجران افغان آمادگی خود را برای همکاری گسترده‌تر با شرکت‌های ازبکستانی اعلام کردند.

والی فرغانه نیز بر تعهد ازبکستان برای تقویت روابط اقتصادی با افغانستان تأکید کرده و گفته است که اداره محلی این ولایت از اجرای پروژه‌های مشترک و توسعه همکاری‌های تجارتی میان دو کشور حمایت خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

افغانستان از سرمایه‌گذاران ایرانی برای حضور در پروژه‌های اقتصادی دعوت کرد

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

Published

on

کمال‌الدین توحیدی، رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران، در جریان سفرش به ایران در نشست «فرصت‌های همکاری اقتصادی با افغانستان» در ولایت البرز شرکت کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی خواسته است در پروژه‌های اقتصادی افغانستان سهم بگیرند.

به گزارش صدا و سیمای ایران، توحیدی در این نشست افغانستان را دارای ظرفیت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی خوانده و بر ایجاد همکاری‌های مشترک اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده است.

در این نشست، بر گسترش روابط میان بخش خصوصی افغانستان و ایران، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و توسعه مبادلات تجارتی میان دو کشور بحث و گفتگو شده است.

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که افغانستان در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117