Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: امارت اسلامی به حقابه ایران طبق معاهده ۱۳۵۱ متعهد است

منتشر شده

در

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه می‌گوید که امارت اسلامی افغانستان به موافقت‌ نامه سال ۱۳۵۱ در پیوند به مسأله حقابه ایران از دریای هلمند متعهد است.

آقای متقی طی مراسمی در کابل امروز (دوشنبه، ۱ جوزا) در رابطه به حقابه ایران گفته است خشکسالی که در افغانستان و در منطقه جریان دارد نیز نباید از نظر انداخته شود.

او گفته است که براساس آخرین گزارش سازمان بین‌المللی نجات، افغانستان سومین کشور آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیم در سطح جهان است و بیشترین اثر مخرب تغییرات اقلیم بالای منابع آبی کشور وارد شده است.

آقای متقی گفت: «از مسوولین ایران نیز جداً توقع داریم که توقعات شان را طبق معاهده ۱۳۵۱ عیار کنند و ملاک قضاوت و اظهار نظرها باید مبتی بر احکام مندرج در معاهده باشد.»

متقی خطاب به مردم سیستان و بلوچستان ایران گفت: «برادران گرامی سیستان و بلوچستان باور کنید که دل ما به همان اندازه که به مردم نیمروز، فراه و هلمند می‌سوزد، برای شما هم می‌سوزد و درد شما را درد خود می‌دانیم.»

 آقای متقی در ادامه افزود: «در بند کمال خان دیده می‌شود که هیچ آب وجود ندارد. شما می‌دانید که فاصله از بند کجکی تا سیستان و بلوچستان حدود ۶۰۰ کیلومتر است و از طرف دیگر این مسیر ریگستانی و زمین‌ها تشنه و بدون آب است و اگر آب کم هم پیدا شود در مسیر راه یا جذب زمین می‌شود و یا هم تبخیر.»

برعلاوه، آقای متقی تصریح کرده بند کجکی که چند دهه قبل اعمار گردیده است، متأسفانه از اثر رسوبات و عدم لایروبی ظرفیت ذخیره آن کمتر از نصف کاهش یافته است.

وی دراین باره گفت: «نیاز جدی است تا این حقایق در نظر گرفته شود.»

متقی از ایران خواست تا موضوع حیاتی آب را سیاسی نسازند.

او خطاب به ایران گفت: «بهتر است که همچو مسایل (حقابه) را به جای سر و صداهای رسانه‌یی از راه تفاهم و گفتگوهای رو در رو حل نمایم.»

امیرخان متقی نیز گفته است که امارت اسلامی طی دو سال گذشته به منظور حل مشکلات که قابل کنترول و حل بوده اقدام نموده است.

به گفته او، مجبوریت‌های خارج از کنترول و توان که از ظرفیت‌ موجود بشری بالا می‌باشد یعنی ناشی از تغییرات اقلیم، باید درک گردد و حتمن راه حل دریافت می‌شود.

رویداد های اخیر

تاجیکستان می‌گوید دو سرباز در درگیری با شبه‌نظامیان در نزدیکی سرحد افغانستان کشته شدند

Published

on

مقامات تاجیکستان اعلام کرده اند مرزبانان این کشور با شبه‌نظامیانی که از افغانستان وارد ولایت ختلان تاجیکستان شده بودند، درگیر شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته است که در این درگیری، سه شبه‌نظامی از پا در آمده و دو سرباز این کشور کشته شدند. در جریان عملیات، سلاح‌ها و مهمات شامل تفنگ‌، تفنگچه، بمب دستی، و دستگاه دید در شب ضبط شده است.

این سومین حمله از افغانستان به تاجیکستان طی یک ماه گذشته است. در حملات گذشته، شهروندان چین هدف قرار گرفته بودند.

امارت اسلامی پیش از این به تاجیکستان اطمینان داده بود که آماده است تدابیر امنیت مرزی را تشدید کرده و تحقیقات مشترک انجام دهد.

Continue Reading

تجارت

آغاز نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی افغانستان در هرات با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنج‌شنبه ۴ جدی سال ۱۴۰۴ خورشیدی، سنگ‌بنای شرکت تولیدی قوطی‌های آلومینیومی «پامیر» را در پارک‌های صنعتی ولایت هرات گذاشت.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، این شرکت نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی در افغانستان به‌شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر امریکایی ایجاد می‌شود. این پروژه در زمینی به مساحت ۱۶ جریب در شهرک‌های صنعتی هرات ساخته خواهد شد.

به گفته مسئولان، با تکمیل این کارخانه برای حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تن از شهروندان کشور زمینه کار فراهم می‌شود و نقش مهمی در رشد تولیدات داخلی، کاهش واردات و تقویت اقتصاد ملی خواهد داشت.

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مدودف: امارت اسلامی تهدید کمتری برای روسیه بوده‌ تا نهادهای مورد حمایت غرب

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

Published

on

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، گفته است که امارت اسلامی افغانستان در مقایسه با نهادهای مدنی مورد حمایت غرب، آسیب کمتری به روسیه وارد کرده‌اند؛ نهادهایی که به گفته او با هدف تضعیف وحدت این کشور فعالیت می‌کردند.

مدودف در مقاله‌ای که در مجله روسی «رودینا» منتشر شده، نوشته است که هرچند امارت اسلامی برای سال‌ها در فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه قرار داشت، اما عملکرد این آنها به اندازه نهادهایی که به گفته او زیر نام فعالیت‌های علمی یا بشردوستانه از سوی غرب حمایت می‌شدند، به روسیه آسیب نرسانده است.

او در این مقاله افزوده است: «اگر صادق باشیم، جنبش طالبان (امارت اسلامی) که برای مدت طولانی به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شد، به روسیه امروزی آسیب کمتری وارد کرده است نسبت به آن نهادهای شبه‌علمی که هدف‌شان تجزیه کشور ما زیر نام حمایت از مظلومان بوده است.»

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

اظهارات مدودف در حالی مطرح می‌شود که سیاست رسمی مسکو در قبال افغانستان با تغییراتی همراه شده است. در ماه اپریل، ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی را که پیش‌تر در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داشت، به حالت تعلیق درآورد.

امارت اسلامی که در سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و به گفته مقام‌های روسیه، از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک شبکه تروریستی بین‌المللی فعالیت نداشته‌اند؛ موضوعی که باعث بازنگری روسیه در موضع حقوقی و سیاسی خود در قبال امارت اسلامی شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!