Connect with us

تجارت

روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شد

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شده است.

سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید که آنان تلاش می‌کنند تا برای میوه‌های تازه کشور بازاریابی کنند تا از این طریق بتوانند میوه تازه را به قیمت مناسب به بازارهای جهانی عرضه کنند.

عبدالسلام جواد آخندزاده در این مورد می‌گوید: «خوشبختانه ما توانستیم به قزاقستان بیست تُن گیلاس صادر بکنیم و همچنان میوه تازه دیگر ما آلوبالو است که رسیده و تقریباً زیر بسته‌بندی است و این را به امارات متحده عربی و به قزاقستان صادر می‌کنیم.»

از سویی هم، اتاق زراعت ومالداری گفته است که هرگاه مشکلات در بخش صدور ویزه از سوی کشورها به تاجران افغان حل شود، میتوانند محصولات بیشتری را صادر کنند.

امید حیدری، مسوول روابط خارجی اتاق زراعت ومالداری، می‌گوید: «در بخش بسته‌بندی و در بخش سردخانه‌ها سرمایه‌گذاری شده و این توانایی را داریم که این بسته‌بندی را براساس معیارهای جهانی به اروپا و امریکا تنظیم کنیم و صادر کنیم.»

آقای حیدری افزود: «مگر بدبختانه که نسبت به نبود دهلیزهوایی و سب‌سایدی از طرف وزارت زراعت ما غیرمستقیم میوه‌جات را به کشورهای هندوستان و پاکستان صادر می‌کنیم و بعداً تاجرهای هندی و پاکستانی از ما خریداری می‌کنند و به اروپا صادرات می‌کنند.»

با این حال، شماری از تاجران هم با توجه به تحریم‌های مالی که بر کشور وجود دارد می‌گویند که هرگاه برای میوه تازه کشور بازاریابی نشود، دهاقین و تاجران آسیب جدی خواهند دید. 

حاجی محمد، سرمایه‌گذار، گفت: «هفت کیلو تربوز ما به پنجاه افغانی فروخته می‌شود، هفت کیلو تربوز ما از فراه تا اینجا چهل افغانی کرایه اش است، واقعاً دهقان بسیار بیچاره است. سابق مشکل کود داشتیم ولی حالا آب هم باید بخریم.»

به باور آگاهان، هرگاه میوه تازه و دیگر محصولات افغانستان به‌گونه منظم به بازارهای منطقه و جهانی صادر شود، عواید ملی کشور افزایش خواهد یافت.

تجارت

افزایش ۹.۹۳ درصدی ارزش افغانی در برابر دالر

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است.

Published

on

مسؤولان بانک مرکزی افغانستان می‌گویند که این بانک در سال ۱۴۰۴ خورشیدی توانسته است ارزش پول افغانی را در برابر دالر امریکایی ۹.۹۳ درصد افزایش دهد و در کنار آن، گام‌های مهمی برای تقویت نظام مالی و بانکی کشور بردارد.

به گفته مسؤولان این نهاد، بانک مرکزی با اجرای سیاست‌های پولی معقول توانسته است علاوه بر حفظ ثبات ارزش افغانی در برابر ارزهای جهانی، ارزش این پول را در برابر دالر نیز افزایش دهد. آنان می‌افزایند که در این مدت نظارت بر مؤسسات مالی و بانک‌های خصوصی نیز گسترش یافته که این اقدام سبب افزایش شفافیت و معیاری شدن فعالیت‌ها در بخش بانکی شده است.

بانک مرکزی همچنان اعلام کرده است که در راستای تنظیم بازار پول، پول‌های مندرس و فرسوده از بازار جمع‌آوری و حریق شده است. در کنار آن، پیشرفت‌هایی در بخش بانکداری الکترونیکی نیز به دست آمده و میزان پرداخت‌های الکترونیکی در کشور افزایش یافته است.

حسیب‌الله نوری، سخنگوی بانک مرکزی، می‌گوید که این بانک برای گسترش خدمات بانکی در سراسر کشور تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده تا خدمات بانکداری اسلامی به گونه وسیع در اختیار شهروندان قرار گیرد.

در همین حال، برخی تحلیل‌گران امور بانکی تلاش‌های بانک مرکزی برای تثبیت نظام بانکی کشور را مهم می‌دانند. آنان تأکید می‌کنند که این نهاد باید در کنار حل چالش‌های داخلی بانک‌ها، برای رفع تحریم‌های مالی افغانستان از سوی جامعه جهانی نیز اقدام‌های جدی انجام دهد.

به باور تحلیل‌گران اقتصادی، گسترش بانکداری اسلامی می‌تواند زمینه جذب منابع مالی بیشتری را فراهم سازد. آنان می‌گویند بخش بزرگی از سرمایه‌های مردم هنوز به گونه سنتی در خانه‌ها نگهداری می‌شود و در صورت تقویت خدمات بانکی، میلیاردها افغانی می‌تواند وارد سیستم مالی کشور گردد که این امر به تقویت اقتصاد ملی کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

گام تازه برای پیشرفت پروژه تاپی؛ کابل و عشق‌آباد بر تسریع استملاک زمین تأکید کردند

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ترکمنستان در دیداری درباره تسریع روند استملاک زمین برای پروژه خط لوله گاز تاپی گفتگو کردند؛ پروژه‌ای بزرگ منطقه‌ای که قرار است گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال دهد.

به گفته وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، این موضوع در دیدار میان مراد امانوف، رییس پروژه تاپی، عطاالله عمری وزیر این وزارت و خواجه عوضوف سفیر ترکمنستان در کابل مطرح شده است. در این نشست، امانوف بر ضرورت تسریع مراحل مربوط به استملاک زمین و تعیین قیمت آن بر اساس توافق‌نامه چارچوبی میان چهار کشور تأکید کرد.

در همین حال گزارش شده است که کشتی‌های شرکت کشتیرانی آذربایجان انتقال لوله‌های این پروژه را آغاز کرده‌اند. این لوله‌ها از بندر باکو به بندر ترکمن‌باشی انتقال داده می‌شوند و قرار است تا پایان سال حدود یازده هزار و هفتصد لوله برای آماده‌سازی ساخت این خط لوله انتقال یابد.

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های انرژی در منطقه به شمار می‌رود که می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای ایفا کند.

Continue Reading

تجارت

گام تازه در تقویت صادرات؛ هشت محموله تجارتی افغانستان از مسیر لاجورد به بازارهای جهانی منتقل می‌شود

این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

Published

on

وزارت ترانسپورت و هوانوردی از انتقال هشت محموله صادراتی افغانستان از طریق بندر تورغندی و مسیر لاجورد به چندین کشور جهان خبر داده است.

این وزارت اعلام کرده است که در چارچوب تلاش‌ها برای تسهیل ترانزیت و حمایت از صادرات ملی، هماهنگی‌های لازم برای انتقال هشت محموله تجارتی از طریق دهلیز لاجورد فراهم شده است.

بر بنیاد معلومات این وزارت، قرار است امروز (یکشنبه، ۲۴ حوت) یک شرکت ترانسپورتی این محموله‌ها را که شامل میوه‌جات خشک، مربا، دیگ‌های زودپز و نوشابه‌های انرژی‌زا است، از طریق مسیر لاجورد – شامل افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه – به ترکیه انتقال دهد.

گفته می‌شود که این محموله‌ها پس از رسیدن به ترکیه، به بازارهای عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا، استرالیا و هالند ارسال خواهند شد.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی تأکید کرده است که توسعه دهلیزهای ترانزیتی، فراهم‌سازی زمینه برای رشد صادرات و واردات و نیز حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های ترانسپورت بین‌المللی، از اولویت‌های اساسی این وزارت به شمار می‌رود و در این راستا اقدامات عملی و مؤثری روی دست گرفته شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!