Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان: کشت خشخاش به صفر رسیده است

منتشر شده

در

وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که کشت خشخاش در افغانستان به صفر رسیده است.

حافظ ضیاء‌احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امروز (پنج‌شنبه، ۱۸جوزا) گفته است که کشت کوکنار در افغانستان به صفر کاهش یافته است.

آقای تکل در صفحه تویترش نوشته است که :«پس از فرمان رهبر امارت اسلامی مبنی بر منع کشت کوکنار در کشور، کشت کوکنار در افغانستان به صفر کاهش یافته است.»

آقای تکل در ادامه افزوده است که بربنیاد گزارش‌های اخیر برخی از رسانه‌ها که گویا “در سال ۲۰۲۰، ۵۶.۲ درصد از زمین‌های هلمند کوکنار کشت شده بود، اما اکنون این سطح به تنها ۰.۴ درصد کاهش یافته است.

وی می‌گوید که «واقعیت حتی کمتر از این است.»

در همین حال، نماینده خاص امریکا برای افغانستان روز گذشته (چهارشنبه، ۱۷جوزا) در توییتی نگاشته است که گزارش‌ها مبنی بر اجرای سیاست‌های امارت اسلامی برای کاهش چشمگیر تولید خشخاش در سال جاری «معتبر و مهم» است.

توماس وست در ادمه افزوده است: «هر کشوری در منطقه و فراتر از آن منافع مشترکی در افغانستان عاری از مواد مخدر دارد.»

این درحالی است که خبرگزاری بی‌بی‌سی روز سه‌شنبه (۱۶جوزا) در یک گزارش تحقیقی از کاهش کشت خشخاش در افغانستان خبر داد.

این خبرگزاری گفته به شواهدی دست یافته است که نشان می‌دهد امارت اسلامی در افغانستان موفقیت چشمگیری در کاهش کشت خشخاش به دست آورده است.

بی‌بی‌سی افزوده که این نتایج با تجزیه و تحلیل اطلاعات و تصاویر ماهواره‌‌یی کارشناسان مستقر در بریتانیا تطبیق داده شده است.

این رسانه گزارش داده که به نظر می‌رسد رهبران امارت اسلامی در از بین بردن کشت خشخاش بیش از هر زمان دیگری موفق بوده اند.

در بخشی از این گزارش آمده است: «ما شاهد کاهش شدید رشد خشخاش در ولایات عمده تولید کننده تریاک بودیم، به طوری که یک کارشناس می‌گوید کشت سالانه می‌تواند ۸۰ درصد کمتر از سال گذشته باشد.»

در گزارش بی‌بی‌سی آمده است که افغانستان بیش از هشتاد درصد تریاک جهان که ماده اصلی تولید هروئین هم هست را تولید می‌کند.

براساس این گزارش، محصولات کم سود جایگزین خشخاش در مزارع شده است و بسیاری از دهاقین می‌گویند که از نظر مالی با مشکلات روبرو اند.

در گزارش آمده که ولایات مورد بازدید بی‌بی‌سی شامل ننگرهار، کندهار و ولایت هلمند بوده و همچنان برای این گزارش از مطالعات تصاویر ماهواره‌‌یی نیز استفاده شده است.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!